Mads Juniormester
28. april 2020 - 17:01 Der er 5 kommentarer

Smart løsning!

Hejsa, jeg har længe overvejet at købe en dedikeret server. Primært til at lære på, og vil gerne lære det omkring hosting i Danmark. Så mit spørgsmål er vil det være billigst at hoste servern i et datacenter? Eller fx i ens lejlighed?

Den server jeg har tænkt at købe er en Dell Poweredge T40, som har en 300W strømforbrug, hvilket er 5.265 Kr om året der hvor jeg bor.
Vil man kunne spare penge hos et datacenter?
Måske værd at vide jeg har regnet udfra at den kører 24/7.
Slater Ekspert
28. april 2020 - 17:11 #1
Meget muligt du har tænkt over det, men vi er nok nødt til at stille det åbenlyse spørgsmål først: Er der en særlig grund til at du vil have en fysisk maskine, i stedet for en VPS / cloud-løsning, som stort set alle bruger i dag, og som er billigere, nemmere at have med at gøre og kan skaleres som du vil?
Jeg kan jo ikke være fordi du vil pille ved hardwaren, hvis du overvejer et datacenter.
Mads Juniormester
28. april 2020 - 17:32 #2
Godt spørgsmål, den primære grund er peformence mæssigt. Jeg kunne sagtens vælge en cloud løsning fx men med de krav som jeg skal bruge 3,3GHZ mindst og en del ram bliver det meget dyrt i sidste ende.

Og har overvejet en VPS men da det er en delt server, vil jeg ikke kunne garantere peformencen. Dermed heller ikke give en garanti for forbindelsen hvis der for eksempel er en anden kunde på samme sever som trækker mere end de andre.

Så enkelt sagt er det primært for peformencen skyld, også vil jeg dermed også langt hellere eje noget hardware selv og have det hostet i Danmark for bedst mulige forbindelse. Selvom det er blevet meget propulært at købe Cloud-Løsninger. Og udnytter da også selv cloud/vps løsninger, dog kun til web releterede løsninger.
claes57 Ekspert
28. april 2020 - 18:55 #3
bare kør den hos dig selv - så ved du også, hvornår du reelt tester, og kan lukke ned for den ellers - så dit strømforbrug vil nok lande på 75 kr/år.
i øvrigt, når en pc/server har en strømforsyning på 300w, så er det ikke det samme som at den bruger 300w 24/7 - den kan sagtens løbe rundt med 50w, og endnu mindre i tomgang.
300w er når pc/server trækker maksimalt, og er tæt på at brænde sammen - og i så fald skal du sætte en 600w psu i dyret.
Mads Juniormester
28. april 2020 - 19:45 #4
Det er også hvad jeg tænkte frem til ;)

Men det vil da blive betydeligt dyrer hvis den kører 24/7 som er planen udmiddelbart.
Men ender nok med at hoste derhjemme, eller få designet en rack server evt købe et rackskab hvis det bliver mere seriøst :)
claes57 Ekspert
28. april 2020 - 21:07 #5
Det er op til den trafik, du forventer - går du viralt med en timelang video og flere tusinde kunder i timen, så er det båndbredde, der skal til.
Hvis det kun er test i en gruppe på 5-10 personer, der henter et par wordfiler pr dag, så er en brugt pc til 500kr rigeligt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.