malenejakob Mester
10. juni 2020 - 13:44 Der er 5 kommentarer

Tilføj ny måned til diagrammerne samtidig

Jeg sidder med flere diagrammer jeg gerne vil have til at opdatere med et eller flere tryk til at medtage data for den næste måned.
der er ca. seks diagrammer der indeholder jan, feb, mar osv og der skal en ny måned på hver måned.
Data står således an jan-dec står i B2:B13 actual tal kommer i C2:C13, budget i D2:D13 og netto udvikling i E2:E13
og fra B14:B26 igen jan-dec og igen samme opbygning
Jeg ønsker nu at jeg på en simpelt måde kan opdatere til at medtage den nye måned i diagrammerne så jeg ikke skal ind i hver enkelt diagram og ændre.

Nogen forslag??  det kan også være en makro
xl-Enthusiast Ekspert
10. juni 2020 - 14:09 #1
Giv os en fil at arbejde med, selvfølgelig uden fortrolige data.
Ingen har lyst til selv at sidde og konstruere et eksempel.
jens48 Ekspert
10. juni 2020 - 14:52 #2
En måde at gøre det på er at navngive de områder det skal vises i grafen og så definere de navngivne områder i stil med nedenstående. Det navngivne område bliver større, når der sættes mere data ind:

=OFFSET('Dynamic Charts'!$A$2;0;0;COUNTA('Dynamic Charts'!$A:$A)-1)

I dansk oversættelse:

=FORSKYDNING('Dynamic Charts'!$A$2;0;0;TÆLV('Dynamic Charts'!$A:$A)-1)
kim1a Ekspert
10. juni 2020 - 17:02 #3
Jeg havde en løsning med vis skjul rækker, forstået på den måde at grafen refererede til et sted hvor jeg styrede om det blev vist eller skjult f.eks. med et x for oven. Så:

Hvis ([sted med x];så tal grafen skal vise;"")

På den måde kan du måske allerede have alle måneder "klar" og så blot indsætte tal når der er noget at vise, og derefter styre grafen til at have rækken/kolonnen med.
xl-Enthusiast Ekspert
10. juni 2020 - 19:29 #4
Det nemmeste er lave dit dataområde til en Excel tabel. Så udvider grafen sig automatisk når du indtaster data for en ny måned.
malenejakob Mester
15. juni 2020 - 12:20 #5
jeg tror løsningen bliver at starte forfra så det bliver lavet som en tabel så det er lettere at opdatere. Desværre var meningen ikke fra starten af at der skulle være diagrammer med i denne rapport og derfor er data ikke så intuitiv bygget op ;O)
Men tak for jeres forsøg

jeg kommer med en anden en som jeg skal have hjælp til ;O)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.