CodeNewb Novice
02. august 2020 - 01:26 Der er 6 kommentarer og
2 løsninger

Hvilket programmeringssprog skal man starte med - og hvor?

Hey,

Jeg har i mange år arbejdet med Wordpress, og er desuden flydende i HTML markup og CSS.

ALT for ofte har jeg dog fanget mig selv i at mangle færdigheder ud i dynamisk kode, og i den seneste tid er det begyndt at interessere mig mere og mere.

Nu har jeg kigget lidt på nogle kurser på Udemy, men jeg ved ikke rigtigt hvor jeg skal starte (eller hvad jeg skal starte med).

Jeg har generelt nemt ved "learning by doing", så jeg kan generelt godt lide kurser med et praktisk aspekt - altså hvor man f.eks. bygger en lille feature el.lign.

Så mine spørgsmål lyder:

Hvilket sprog skal jeg starte med?
Og er der et specifikt kursus I vil anbefale?
arne_v Ekspert
02. august 2020 - 04:51 #1
Kender du ikke allerede PHP når du arbejder med WordPress?
CodeNewb Novice
02. august 2020 - 05:56 #2
#1 Jo, jeg kender PHP men jeg har aldrig arbejdet med det.

Jeg læser flere steder at JavaScript også er ideelt - jeg kender dog ikke forskellene.

Bør jeg så bare starte med PHP?
Slater Ekspert
02. august 2020 - 08:04 #3
Kommer meget an på hvad du vil bruge det til.

Hvis din plan er at fortsætte med at arbejde med Wordpress, og du gerne vil kunne lave nogle små ændringer eller plugins til det, så er PHP din eneste mulighed. Du kan ikke bruge andet.

Javascript er mere universelt i web-verdenen, da det kan bruges både på server og klient (og det er stort set det eneste der kan bruges på klienten), men det kan ikke bruges til Wordpress. Og hvis du overvejer noget helt andet end at udvikle til web, så er der helt andre muligheder og overvejelser.
arne_v Ekspert
02. august 2020 - 14:48 #4
Hvis vi ignorerer server side JS, så er det at vælge mellem JS og PHP ligesom er vælge mellem skruetrækker og hammer - det giver ingen mening - enhver god håndværker bruger begge.
CodeNewb Novice
02. august 2020 - 15:14 #5
Tak for jeres input begge to. Tilgiv mig hvis jeg ikke har brugt "Marker som løsning"-funktionen korrekt. Jeg er ny her :-)

Jeg ved at der er mange forskellige programmeringssprog at vælge mellem, og det ser ud til at jeg bare skal starte med PHP - og så selvfølgelig lære andre sprog efterfølgende, deriblandt JS.

Så PHP it is.
Slater Ekspert
02. august 2020 - 16:42 #6
Fint valg. Og så vil jeg anbefale at læse https://phptherightway.com
Asky Mester
03. august 2020 - 09:00 #7
Har arbejdet med dynamisk hjemmesideprogrammering i en årrække. Jeg bruger mest PHP, men supplerer ind imellem med JavaSchript. Når jeg er løbet ind i problemer, har jeg hver gang fundet gode svar i denne "brevkasse". Kan kun anbefale PHP. - Og så koster det jo ikke noget at bruge!
Jervelund Praktikant
23. august 2020 - 20:16 #8
Hej , hvis du gerne vil lære at programmere , kan jeg forslå c# , når du har lært dette vil jeg foreslå Blazor hvor man også programmerer i c# på klient delen hermed er der kun et sprog du skal beherske, derefter har du styr på både backend og frontend delen od dermed fullstack udvikler, prøv at se nogle af Tim Corey’ s videoer på YouTube der vil du kunne lære en del. Der er også mange der starter på Python men der har jeg ikke den store erfaring med.
Mvh.
Knud
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.