Avatar billede Jaaen Juniormester
20. august 2020 - 19:54 Der er 4 kommentarer

ændre rækkefølge i stablet diagram

hej eksperter,

Jeg har et stablet diagram med tilhørende forklaring, og af uforklarlige (for mig ihvertfald) så viser den forklaringsteksterne i omvendt rækkefølge af hvordan værdierne er stablet i selve søjle. (jeg har selve søjlen i venstre side, og forklaringer til højre for) Jeg har prøvet at rykke rundt på rækkefølgen i dataserier, men så vender den både søjle og forklaringer om, og så er jeg jo lige vidt...

Så, det jeg har idag:

Rækkefølge i den stablede søjle / Rækkefølge i "forklaring"
H / A
G / B
F / C
E / D
D / E
C / F
B / G
A / H

og det jeg GERNE ville have:

H / H
G / G
F / F
E / E
D / D
C / C
B / B
A / A
Det er svært irriterende for øjet, og hjælper mig ikke just i forklaringen af rimelig kompleks data.. Håber der er en derude der kan hjælpe :)
Avatar billede Jan K Ekspert
20. august 2020 - 23:02 #1
Højreklik på en af forklaringsetiketterne, fx H. Klik på Vælg data. I dataoversigten klikker du på den, du vil flytte og bruger så pilene for oven til at flytte til den placering, den pågældende etiket skal have. Flyt på tilsvarende vis de øvrige.
Avatar billede ebea Ekspert
20. august 2020 - 23:04 #2
Har du prøvet inde i Akse indstillinger, at sætte Flueben i "Værdier i omvendt rækkefølge" ?
Avatar billede Jaaen Juniormester
21. august 2020 - 07:49 #3
hej begge,

Tak for gode bud, men de virker desværre ikke.

Når jeg bruger din løsning Jan K - så flytter den etikkerne, men desværre også "blokkene" i den stablede søjle. så når etikkerne er på plads. så står blokkene i søjlen omvendt..

Ift at have blokke og etiketter i samme rækkefølge, så virker det med at have "værdier i omvendt rækkefølge" fluebenet til, men så har jeg de positive værdier nedad og de negative opad. Det forvirrer desværre også.

Andre gode bud?
Avatar billede Jan K Ekspert
21. august 2020 - 07:57 #4
Jeg bruger ikke selv stablede diagrammer særligt tit, men nu har jeg lavet dit eksempel, og hos mig viser den data i den stablede søjle i rækkefølgen, du beskriver, altså

H
G
F
E
D
C
B
A

Og i forklaringen står de i præcis samme rækkefølge med A nederst og H øverst, uden at jeg har ændret noget
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.