Brian_Skovgaard Juniormester
04. september 2020 - 19:47 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Korrekt sammenkædning af data

Det drejer sig om, at jeg skal bruge nummering af personer, og for at de videre data skal kunne aflæses korrekt, så har jeg brug for, at tallene 1-9 fungerer som 2 cifre, og altså 01, 02 osv. Og i min indtastning virker dette også fint, så selvom jeg skriver 1 - så bliver det til 01.

Men nu har jeg fx nogle data som skal sammenkædes i A7 - denne celle skal kunne indeholde x antal cifre, afhængig af hvilke data der indtastes, men for at kunne aflæse korrekt, så

Her er eksempel

A1 = 02
B1 = 11
C1 = 16
D1 = 2
E1 = 10

I celle G1 bruger jeg formlen: =HVIS(A1="";"";A1&B1&C1&D1&F1) og det skulle for mit vedkommende så give resultatet 021116210, men fordi celle A1 er brugerdefineret til at være 2 cifret, så bliver indtastning af fx 2 godt nok til 02 i celle A1- men i G1 bliver det kun 1 og ikke 01 der føres med videre...

Kan dette løses, så det som står i cellen føres med videre som det også ses i cellen?
Mads32 Ekspert
04. september 2020 - 20:36 #1
Hej

Dine celler A1: E1 skal formateres som "TEKST" inden du indtaster dine data

m v h
mads32
Brian_Skovgaard Juniormester
04. september 2020 - 20:53 #2
Og den løsning har jeg også forsøgt - og konstateret kan virke, men...

Dette skal bruges i reference til statistik på sport...

Tallet i celle A1 datavalideres fra en liste med numrene på spillertrøjerne på spillerne i forbindelse med en holdopstilling, og der ville jeg jo gerne kunne nøjes med at indtaste fx nr 2 - og ikke 02.

Håbede/håber der er en anden måde at få det igennem på...
Mads32 Ekspert
04. september 2020 - 21:30 #3
Hej

prøv denne formel i G1

=HVIS(A1="";"";HVIS(A1>9;A1;0&A1)&B1&C1&D1&E1)

m v h mads32
Brian_Skovgaard Juniormester
16. september 2020 - 00:42 #4
Det virkede efter hensigten og det blev synlig som det skulle i G1

Men de data, som så kom ud af det der, skulle jeg kunne bruge videre, og der kunne jeg ikke få den til at læse det sammensatte her korrekt. Måske en fejl i den videre bearbejdning... Men valgte så en anden løsning i denne omgang...
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.