lurup Ekspert
24. september 2020 - 22:57 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Beskyt c drevet

Hej

Jeg har 15 esport computer hvor der er en c drev med programmer og win 10 på. Ud over det har jeg en d drev som er tom.
Hvordan laver jeg så det kun er mig der kan pille ved c drevet eleverne godt må gemme noget på d drevet ?

Har win 10 pro
220661 Ekspert
25. september 2020 - 06:43 #1
Når jeg tænker esport så se jeg store spil der er installeret. Har du mega store c drev og mindre d drev? Kan forestille mig du tager image af dem ikke?
lurup Ekspert
25. september 2020 - 20:53 #2
Jeg har en c drev (SSD HD ) 230 gb jeg gerne vil beskytte hvor alt er på i dag. på alle maskiner her jeg et d drev ( alm HD) på 1 tb du må gemme på.
Det er der jeg gerne vil have så man skal være logget ind som administrator for at kunne lave noget ved c drevet og alle beruger kan gøre alt ved d drevet
220661 Ekspert
26. september 2020 - 08:57 #3
Min tanke var at man kunne oprette en ny bruger med  begrænsede muligheder for ændre i systemet. Ville prøve at oprette en. Men man kan åbenbart ikke oprette flere brugere der kører på lokal konto i Win 10. Den vil have mig over på Microsoft konto, og det gider jeg ikke rode mig ud i.
Jeg ved så ikke om man ved at højreklikke på C drev og her vælge egenskaber og gå i sikkerhed her kan fravælge hvad en ny bruger må gøre og hvilke tilladelser der er til handlingerne? Det må du jo så prøve på en test maskine inden du laver et image hvor det implementeres på alle maskinerne. Jeg formoder du bruger sådanne løsninger for dine maskiner.
Jeg formoder heller ikke brugeren må installere på pc? Det er udelukkende dig der står for det ikke?
Der kan også gøres noget fra gruppepolitikken kan jeg se. Man kan skjule c drevet, men det forhindrer formodentligt ikke at man søger og finder filer på drevet.
220661 Ekspert
26. september 2020 - 09:06 #4
220661 Ekspert
26. september 2020 - 09:15 #5
Problemet for dig kan dog blive at give tilladelser til alt som brugerne må gøre.
Da du har valgt at have alle programmer og Windows på samme drev vil det muligvis gøre at du skal ind i hver hoved mappe på dit C drev for at give de tilladelser du vil give lige den mappe.
Spil gemmer så vidt jeg er informeret hvor langt man er nået i spillet. Det skal spillet jo have tilladelse til.
lurup Ekspert
27. september 2020 - 11:41 #6
Tak det prøver jeg i næste uge.

TAK
220661 Ekspert
27. september 2020 - 13:51 #7
Velbekomme
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.