AKBP Praktikant
03. oktober 2020 - 21:06 Der er 11 kommentarer

Jeg tror min hjemmeside er blevet hacket.

Hej, kender nogen fremgangsmåden, altså hvor man skal henvende sig, hvis man tror hjemmesiden er blevet hacket. Når jeg skriver min hjemmesides navn, så kommer der bare 3 linjer frem, med forskellige henvisninger.  Jeg kan godt åbne den via et andet link navn (fandt jeg ud af) men selve navnet på min hjemmeside duer ikke.  På forhånd tak for gode råd. :-)
ErikHg Ekspert
03. oktober 2020 - 21:27 #1
Jeg har fundet noget - jeg tror, at det er politiet du skal kontakte.

https://politi.dk/anmeld/hacking

Hvis ikke, så er der med stor sikkerhed noget her på eksperten der vil hjælpe dig videre.
Slater Ekspert
03. oktober 2020 - 22:04 #2
Kan du sige lidt mere detaljeret hvad der sker? Det er ikke til at sige noget som helst ud fra dette, desværre.
Hvor er det hostet? Hvem styrer DNS? Hvad er det der står på siden? Vises det kun når siden tilgås fra ét domæne? Et link så vi selv kan se ville være bedst.

Hvis det kun er domænenavnet der ikke virker, men siden stadig findes, kunne det være DNS-problemer, en hacket server, eller en fejl hos DK-hostmaster eller anden domæneregistrar. Eller det kan være koden der er ændret. Mere info er nødvendigt.
AKBP Praktikant
03. oktober 2020 - 22:14 #3
Tak, mange gode informationer.

Håber du kan bruge nedenstående.

Her er det link, hvor jeg kan tilgå min hjemmeside
http://convertdk.dk/ak/firma-koerekusus/

Det er hostet på Simply.com

Hjemmesiden hedder : www.avanceretkoereteknik.dk
Slater Ekspert
03. oktober 2020 - 23:53 #4
Okay, så den side du kan tilgå er bare en kopi af siden der ligger et helt andet sted.
Det er ikke fordi de peger samme sted hen, og det kun er det ene domæne der ikke virker.

Det kunne godt se ud til at være noget injected kode. Det er et Wordpress-site, hvis ekstreme popularitet gør det til et hyppigt mål for den slags. Man skal være meget hurtigt ude med sikkerhedsrettelserne for at undgå hacking.
Hvis du har nogen mulighed for at vise os indholdet af den nævnte fil, slideshow_layerslider.php, kan vi sige med sikkerhed om det er det.
Ellers er det bare enten at uploade sitet på ny eller kontakte Simply.com og få dem til at gendanne en backup, hvis de kan det. Jeg kender ikke Simply, så jeg ved ikke om det er dem der sørger for Wordpress-installationen, men hvis det er, vil de nok også gerne vide den er blevet kompromitteret.

Du har naturligvis muligheden for at anmelde det til politiet, hvis det er bevidst hacking, men det er meget, meget usandsynligt du får noget ud af det. De har ikke tid til den slags relative småting, specielt eftersom det kan tage lang tid at spore gerningsmanden, og ofte ender med at være umuligt eller lede til nogen i Indien eller lignende, som de ingen reel mulighed har for at retsforfølge.
04. oktober 2020 - 01:31 #5
Det er vist bare noget med gamle versioner. Du er ikke den eneste ude i verden:

https://kriesi.at/support/topic/layerslider-warning-creating-default-object-from-empty-value/

Ingen grund til at involvere politiet  :)

En simpel løsning vil være i kontrolpanelet at sørge for at PHP-Warnings ikke bliver vist. Jeg kender ikke simply.com, men sådan noget plejer man at kunne.

Når/hvis det virker, så kan du kigge efter en nyere version af det pågældende plugin.

Og iøvrigt: at du kan se dit site på linket med convertdk er blot fordi det ligger på en helt anden server, sikkert med andre indstillinger.
Slater Ekspert
04. oktober 2020 - 07:52 #6
#5: Præcis, det siger ingenting at det kan tilgås på en anden server, så en eller anden fejl i en opdatering er mere sandsynlig.

Umiddelbart vil jeg dog ikke tro det hjælper at skjule warnings. Godt nok er det kun warnings, men der er jo intet kode efter det, så noget stopper det alligevel. Men muligt du har ret.
AKBP Praktikant
04. oktober 2020 - 08:12 #7
Tusind tak for gode betragtninger.

Problemet er bare, at jeg ikke kan tilgå kontrolpanelet til min hjemmeside, da det også henviser forkert. Jeg har kontaktet Simply.com, så jeg håber, som én af jer siger, at de kan genoploade min hjemmeside.
AKBP Praktikant
04. oktober 2020 - 08:15 #8
Har disse PHP-Warnings et andet ord og går ud fra at det er på Simply.com, jeg skal finde ud af at "slukke" for dem?

Hilsen den lidt usagkyndige :-)
04. oktober 2020 - 08:58 #9
Det kontrolpanel, som jeg mener, er det du får fat på via login på simply.com - ikke i wordpress.
michael_stim Ekspert
04. oktober 2020 - 12:09 #10
Ser ud til at den fungerer nu.
AKBP Praktikant
04. oktober 2020 - 15:21 #11
Ja, åbenbart, mystisk med mindre Simply.com har været inde og genoploade. Har skrevet til dem, men det var igår.

Tak for info :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.