Avatar billede sbj1 Novice
09. oktober 2020 - 09:37 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Udskiftning af motherboard - skal der tages sikkerhedskopi af alle data?

Jeg har en Lenovo Thinkpad X1 Carbon, 6.th. generation PC, hvor det spinkle lille strømstik er defekt. Det bliver sværere og sværere at få stikket isat, så PC oplader.

Lenovo siger at der kommer en tekniker, som udskifter hele motherboeardet.
Jeg har heldigvis 3 års onsite garanti.

Nu er spørgsmålet, skal jeg gemme alle mine data over på en ekstern harddisk inden udskiftningen, og skal PC geninstalleres helt forfra efter udskiftningen af motherboardet?
Avatar billede claes57 Ekspert
09. oktober 2020 - 09:52 #1
du tager vel backup af dine data normalt? men ellers så er det bare en flytte-opgave. Lego-byggesæt for elektronik-kyndige. Alt vil virke lige efter.
Avatar billede FinnRasmussen Ekspert
09. oktober 2020 - 11:03 #2
#1
Hvad sker der med Windows licensen? En OEM licens er knyttet til bundkortet.
Avatar billede claes57 Ekspert
09. oktober 2020 - 11:32 #3
intet - alle øvrige enheder er de gamle, og det nye mb har vel (skulle det være) også en licens
Avatar billede 220661 Ekspert
09. oktober 2020 - 15:04 #4
Da bundkortet er det samme som det gamle er der jo ikke sket en ændring af computeren så der bør ikke blive problemer.  Og Windows bør starte op med det nye bundkort uden problemer.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.