paulnix Juniormester
10. oktober 2020 - 19:38 Der er 12 kommentarer og
3 løsninger

Beogram 1900

Hej det er måske ikke her jeg kan få et svar på mit problem men jeg prøver alligevel , jeg har fået fat i en ældre pladespiller B&O Beogram 1900 men der er det i vejen at når jeg skal afspille en singel plade skifter den ikke til 45 omdrejninger men køre stadig 33 omdrejninger skulle der være nogen her der ved noget om hvad der kunne være galt ville det være dejligt at høre fra jer .
MVH.
Paul
ErikHg Ekspert
10. oktober 2020 - 20:46 #1
Her er der en Beogram 1900 Servicemanual - ikke den almindelige brugermanual der følger med.

http://beomanuals.com/manuals/Beogram/Beogram%201900/Bang-Olufsen-Beogram_1900-Service-Manual.pdf

Jeg ved ikke om denne kan hjælpe

Bladr i manualen med  <pil og pil>. Lad være mere at lade dig friste af diverse tilbud om opdatering af drivere. .

Jeg har selv en Beogram 9000. Den var der bøvl med, men en venlig bruger her på  eksperten lagde en service manual ud, og dette var en stor hjælp. Jeg har gjort det samme, og håber du kan få "tæmmet dyret".
paulnix Juniormester
11. oktober 2020 - 11:34 #2
Hej  ErikHg.
Tak for svaret ,jeg har været inde på nettet og set på den manual du giver link til
men syntes ikke jeg helt kan se noget som jeg kan bruge men hvor er det du mener der måske kan være noget interessant ,du skriver hvor der er markeret med pile på hvilken side er det du mener ?
Mvh.
Paulnix.
ErikHg Ekspert
11. oktober 2020 - 12:51 #3
Det med pilene er ikke noget der står i manualen. Det er pilene på dit tastatur jeg hentyder til. Det er hhv. venstre pil og højre pil. Disse anvendes til an bladre i manualen. Jeg har nok udtryk mig forkert.
Jeg vil tilføje at min Beogram (9000) er en af B&O´s modeller med tangential-arm, der bevæger sig i en lige linje fra hvilepositionen og ind over pladen.
Mit problem var at få justeret trækket, således at pickup-armen blev sænket på pladen ved start og hævet igen ved endt afspilning. Det var et mekanisk problem, da der er tale om et snoretræk. Desværre kan jeg ikke hjælpe dig med, at løse dit problem med din Beogram 1900, da det er en helt anden model.
220661 Ekspert
11. oktober 2020 - 13:32 #4
Ved at nogle B&O pladespillere "vejer" den vinyl skive som der puttes på for at fastsætte den hastighed tallerken skal køre med. Om problemet er det i dit tilfælde kan jeg dog ikke sige. Jeg tror faktisk jeg har haft sådan en B&O pladespiller omkring 1981, dog uden at have hastighedsproblemer. Havde også en ældre model hvor man manuelt skulle dreje på en rund knap med et par plastik tapper der stak op. Kan ikke lige huske den model dog. Det må have været omkring 1978 :-)
220661 Ekspert
11. oktober 2020 - 13:35 #5
paulnix Juniormester
11. oktober 2020 - 13:41 #6
Hej 220661.
Ja det er snart en ældre model , på min vælger man hastigheden ved at trykke på den hastighed man ønsker og så køre armen indtil enten lp størrelse eller singel størrelse og min kan godt finde singel størrelsen men den køre bare stadig i 33 omdrejninger og det er det der er galt .
220661 Ekspert
11. oktober 2020 - 13:50 #7
Hvis armen kører ind til den position den skal så er teknikken til den del i orden. Så må det enten være motoren eller knappen med kontakten der fejler
ErikHg Ekspert
11. oktober 2020 - 15:05 #8
#4 Min Beogram 9000 "løfter" pladen op når der er tale om en 7" plade (single plade"), og indstiller automatisk hastigheden til 45 omdr/min, men er der tale om en 12" maxi single, så starter den i 33 omdr/min, for den tror at der er tale om en LP der jo altid kører med 33 omdr/min. Fra pladetallerkenens aksel og cirka 2 cm omkring denne er der en lille sort ring der har forbindelse til et eller andet nedenunder. Denne ring bliver løftet, når der er tale om en 7" plade (single plade" og hastigheden skifter til 45 omdr/min, pga. pladen ringe vægt, men en lp/maxi single vejer mere i derfor kan den sorte plastik ring ikke løfte pladen og derved forbliver hastigheden 33 omdr/min.
Jeg er bare ikke sikker på at dette system gælder for alle Beogram-modeller.
paulnix Juniormester
11. oktober 2020 - 15:50 #9
Ja enten  få motoren en impuls så den køre hurtigere eller også er den noget mekanisk der gør at  pladetallerken køre hurtigere jeg ved ikke hvordan det fungere på min model det er det der er mit problem .
ErikHg Ekspert
11. oktober 2020 - 16:51 #10
Jeg mener at der er tale om en lille kontakt, som den lille sorte ring aktiverer.
Det er jo ikke som i dag, hvor det hele foregår elektronisk. Der er tale om mekanik, tandhjul, fjedre og andet godt. 

Prøv at studere linket:

https://ibb.co/f4vBLcP
paulnix Juniormester
12. oktober 2020 - 17:02 #11
Hej .
Jeg har fået ordnet fejlen , det var en mekanisk fejl , da denne pladespiller ikke har været brugt i flere år er den del som skulle gøre at den skiftede hastighed ligesom groet fast og det har jeg nu renset og smurt så og nu fungere det ,det er dejligt .Jeg siger tak for hjælpen .
Mvh.
Paulnix.
220661 Ekspert
12. oktober 2020 - 17:04 #12
Velbekomme og held og lykke med grammofonen :-)
ErikHg Ekspert
12. oktober 2020 - 17:21 #13
Fint det lykkedes - den der smører godt, kører godt :-)
milter Ekspert
12. oktober 2020 - 17:37 #14
Prøv at bruge lidt  WD40 eller symaskineolie på en computer, CD-afspiller eller et HDD for at få dem til at virke igen :-)
ErikHg Ekspert
12. oktober 2020 - 18:12 #15
#14 - Så bruger man bare noget koldpresset lindolie og gaffatape - Det´ Leth ;-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.