Chrillepimp Praktikant
16. oktober 2020 - 17:39 Der er 7 kommentarer

skift fra 2,4 ghz til 5 ghz

Hej.

Er der nogen der kan være behjælpelige med, hvordan jeg skifter fra 2,4 ghz til 5 ghz netværk.

Min stationære computer skifter selv mellem de to frekvenser, hvilket gør internettet urimeligt ustabilt og langsomt.

Når den hopper på 2,4 kører den mellem 7-30 i download, og svinger utroligt meget, da jeg bor i et meget tætbebygget område.

Jeg er kunde hos Stofa, men de tilbyder ikke 2 forskellige netværk, kun det ene.

Jeg har muligheden for at deaktivere 2,4 ghz netværket, og på den måde tilkoble mig 5 ghz.
Problemet med det er dog at mange af mine andre enheder, ikke kan finde 5 ghz netværket, hvorved jeg ikke kan bruge dem.

Mit spørgsmål er derfor: hvordan gør jeg sådan, at min stationære computer kun benytter 5 ghz frekvensen, samtidig med at 2,4 ghz båndet stadig er tilgængeligt på mine andre enheder?
nopsen Ekspert
16. oktober 2020 - 17:47 #1
kurt54 Ekspert
16. oktober 2020 - 18:42 #2
Kør den stationære på kabel vil nok løse problemet - men hvad er netværks hardwaren i computeren.

eller sæt en netværks enhed kablet på din router og få 2 netværk på den måde - mem det er nok uden stofa support...
Slater Ekspert
16. oktober 2020 - 18:54 #3
2,4 og 5 GHz bør opfattes som to forskellige wi-fi forbindelser, så det bør være så nemt som at bede computeren glemme 2,4'eren. Så kan den ikke forbinde automatisk.

Men nopsen har ret, det er en underligt uhøflig opførsel at stille et spørgsmål, og så aldrig vende tilbage, når folk bruger deres tid på at forsøge at hjælpe.
Chrillepimp Praktikant
16. oktober 2020 - 19:06 #4
Tusind tak for svarene!

@kurt54
Tænker også kabel vil løse problemet, vil bare helst undgå det, da jeg skal til at trække det igennem hele stuen.

netværkskortet i computeren er: broadcom 802.11ac.

Er lidt usikker på hvad en netværks enheds kablet er?

@slater
Ja præcis! Men problemet er at Stofa kun har givet mig et netværk. Der findes altså ikke et 2,4ghz og et 5 ghz, kun det ene, som så kan køre over begge bånd.
ink Ekspert
16. oktober 2020 - 20:36 #5
Hvis de 2 trådløse netværk har samme navn (SSID) kan det give problemer. Log ind på routeren og omdøb det ene netværk, så dine enheder kun logger på det ene netværk.
220661 Ekspert
17. oktober 2020 - 07:41 #6
@Chrillepimp:
Man må jo selvfølgelig selv bestemme om man vil hjælpe i trådene, men jeg synes det er en arrogant holdning ikke at svare på alt det der skrives i indlæggene.
Også de mindre gode, med at man ikke siger tak for hjælpen, eller blot undskylder fordi man har overset tråden, og ikke vendt tilbage.
Der er rigtig mange der hjælper helt på frivillig basis herinde, og de fortjener et tak for den hjælp de yder. Det er det mindste man kan gøre for at få løst de problemer man har stillet spørgsmål om.
stjans Professor
17. oktober 2020 - 08:58 #7
Jeg ville lave mit eget trådløse, og få Stofa´s deaktiveret (det kan man gøre ved kald til kundeservice).

Har haft Stofa i mange år - og først efter at jeg satte mit eget Mesh netværk op, blev WiFi stabilt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.