Flimmer Novice
23. oktober 2020 - 22:36 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Advarsel om malware i Mac!

Jeg har modtaget en underlig meddelelse på min mac om at der er installeret software, som ikke bør være på min computer. Desværre fik jeg ikke taget et sceen-dump af ordlyden, men det gik på et par filer i en overliggende mappe, som hedder “Frameworks”. Her ligger andre mapper som går på noget HP og nogle mapper, der hedder fx. “Interlaken.framework” og “Matterhorn.framework”. Jeg slettede et par af mapperne før jeg fik tænkt mig om, desværre….

Hvad skal jeg tænke om dette?
ink Ekspert
23. oktober 2020 - 22:41 #1
Hvilket program gav denne advarsel?

Installer Malwarebytes for Mac og kør en skanning.

https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
egonspock Seniormester
23. oktober 2020 - 23:19 #2
Det lyder som en hjemmeside,  der via javascript får det til at se ud som om at der er noget, der kun kan fjernes ved at betale dem. Jeg bifalder klart ink's anbefaling!
Flimmer Novice
24. oktober 2020 - 00:48 #3
Hvilket program gav denne advarsel?
- det ved jeg ikke. Det lignede en meddelelse, som min computer bare gav i et vindue.

Installer Malwarebytes for Mac og kør en skanning.

- Det har jeg gjort. Den fandt én trussel, som jeg nu har sat i karantæne.

Jeg har i øvrigt i mange år brugt "Clean My Mac" til min store tilfredshed. Den kunne dog ikke finde trusler ved brug af "malware removal".

Jeg takker for 2 hurtige og anvendelige svar - og lukker hermed. Kan jeg markere begge svar som løsning, eller skal jeg blot vælge den første?

Mvh
Flimmer
egonspock Seniormester
24. oktober 2020 - 01:42 #4
Vælg blot den første, det var det rigtige svar. Clean my Mac er god til at fjerne ubrugte filer, men har aldrig haft ord for at være god til Malware. Der er også DetectX fra https://sqwarq.com/detectx/ der er godt til den slags i øvrigt.
Flimmer Novice
24. oktober 2020 - 11:01 #5
Tak for hjælpen begge 2!
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.