Ikke-ekspert Ekspert
11. januar 2021 - 10:15 Der er 5 kommentarer og
2 løsninger

Installere Linux fra USB nøgle

Ja, hvordan er det nu, man installerer Linux fra en USB nøgle ?
*
Har en gammel PC, hvor DvD drev ikke virker mere ....


God Mandag fra Jørn *
claes57 Ekspert
11. januar 2021 - 10:25 #1
https://ubuntu.com/tutorials/create-a-usb-stick-on-windows#1-overview
bare løb punkter fra 2 og frem igennem - alt forklares undervejs.
220661 Ekspert
11. januar 2021 - 10:50 #2
Når dit medie er oprettet skal du under boot få din usb synlig på skærmen. Mange computere bruger F12 som genvej til denne boot menu. Har du en Linux på anden pc er der måske et program der du kan oprette mediet med. Hvis ikke kan du bruge en to der hedder Balena Echter(tror jeg det hedder ) . Man henter blot den ISO der er til systemet og peger på den ISO fil med Balena Ecter og mediet oprettes uden problemer.  Har brugt den en del gange når jeg installerede Linux system. Held og lykke med det.
Uvanga Ekspert
11. januar 2021 - 11:25 #3
Jeg hægter mig lige på, da jeg har samme spørgsmål. Og ser om der kommer flere "guldkorn" 👍
Ikke-ekspert Ekspert
11. januar 2021 - 11:32 #4
T@K
Overgaard1654 Professor
11. januar 2021 - 16:53 #5
Ikke-ekspert Ekspert
12. januar 2021 - 09:30 #6
Tak til jer !
Overgaard1654 Professor
12. januar 2021 - 10:24 #7
spiller det
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Har ramt tusindvis af virksomheder: Få overblikket over det store hack af Microsoft Exchange Server - det skal du gøre nu
Fire alvorlige sårbarheder i Microsoft Exchange Server udnyttes allerede aktivt af kinesiske, statsfinansierede hackere - og muligvis andre. Her er alt, du behøver at vide om det gigantiske hack af et af de mest udbredte it-systemer.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.