EnnyB Praktikant
17. februar 2021 - 10:26 Der er 5 kommentarer

Kabling mellem fiberboks og router

Jeg har lidt problemer med at få min el-installatør til at forstå, hvad jeg beder ham om, så jeg vil lige sikre mig, at det rent faktisk kan lade sig gøre.
Scenarie:
Min udbyder af fibernet installerer en fiberboks i mit teknikskab. Da jeg gerne vil have min wi-fi-router placeret et centralt sted i huset, har jeg bedt el-installatøren om at trække et PDS-kabel (Ethernet) fra teknikskabet til min stue. Den ene ende af PDS-kablet bliver så koblet til fiberboksen og den anden ende har et RJ45-stik i min stue, som jeg kan koble min router til. Dvs., i stedet for at koble routeren direkte til fiberboksen, som man som regel gør, så bliver der en "forlængerledning" ind til stuen.

Er det et problem?
Rune1983 Guru
17. februar 2021 - 10:47 #1
Er det ikke bare et almindelig RJ45 kabel fra fiberboks(modem) til din router VLAN port du mener. Lyder meget kringlet som du beskriver det.
EnnyB Praktikant
17. februar 2021 - 10:51 #2
I princippet jo, eneste forskel er at jeg jo skal koble 2 RJ45-kabler sammen (et fra fiberboksen til et stik i min stue, og så et til fra stikket i stuen til min router).
EnnyB Praktikant
17. februar 2021 - 11:01 #3
Bare for lige at præcisere: det kunne godt udføres som bare ét langt RJ45-kabel fra fiberboks til router-port, men det ville jo betyde, at der skulle være et stykke Ethernet -kabel, som stikker ud af væggen. Hvis jeg på et senere tidspunkt beslutter mig til en anden løsning, så vil det se lidt sært ud. Det er derfor, jeg mener, at kablet skal afsluttes i et stik, som jeg kan slutte routeren til.
Rune1983 Guru
17. februar 2021 - 11:22 #4
Med andre ord. Træk kabel til stuen og lav stik på vægen ligesom en stikkontakt men bare til RJ45 i stedet. Og fra den kan du så tag et netkabel og fra den og føre over i din router.
Så noget ala denne stik i vægen til RJ45
https://www.av-cables.dk/netvaerks-vaegdaase-2/lk-actassi-fuga-dataudtag-uden-konnektor-1-stik-hvid.html
EnnyB Praktikant
17. februar 2021 - 11:27 #5
Det er lige præcis, hvad jeg mener. Min el-installatør har tilsyneladende meget svært ved at forstå det, men nu har du i hvert fald bekræftet, at jeg ikke er totalt idiot for at foreslå det. Tak!
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.