Mads Andersen Novice
21. februar 2021 - 21:26 Der er 5 kommentarer og
2 løsninger

Mulig defekt motherboard?

Hej,

Jeg har et et motherboard hvor en af mine kammerater mener der er bøjet en eller flere pins ved CPU-Socket. Dog har jeg ikke selv kunnet spotte noget ud fra de billeder jeg har taget med og uden zoom.

Jeg overvejer lidt at installere min nye CPU, men frygter lidt af den kan tage noget unødvendig skade, hvis ikke socket er i orden.

Derfor håbede jeg på, at der muligvis var en eller flere herinde, som kan se noget jeg ikke kan... Og om jeg måske bare bør søge efter et nyt bundkort.

https://imgur.com/a/FXsL1GK
https://imgur.com/a/fPOZejm
kurtba Ekspert
21. februar 2021 - 22:15 #1
Har han ikke vist dig, hvor han ser problemet?
Ud fra billederne kan jeg ikke se nogen problemer, men det er jo ingen garanti.
Men en cpu plejer at glide forholdsvis let på plads, så hvis den gør det, tror jeg næppe, at der er nogen problemer.
ErikHg Ekspert
22. februar 2021 - 12:50 #2
Jeg kan ligesom #1 heller ikke umiddelbart se, at der er et eller flere ben der er bøjet.
Men der er jo tale om ganske små størrelser, så det kan ikke udelukkes 100 %.
Hvis du alligevel finder et eller flere ben, der er bøjet, så er FORSIGTIGHED altafgørende ved en evt. genopretning!
ErikHg Ekspert
22. februar 2021 - 16:11 #3
En kraftig lup (helst med lys) vil måske bedre kunne afsløre evt. skader, men jeg tvivler meget på, at der overhovedet er nogle bøjede pins.
På den ene side er det møgærgerligt hvis din nye CPU bliver ødelagt, men på den anden side er det også penge ud af vinduet, at købe et nyt motherboard hvis det nuværende er ok..
ErikHg Ekspert
22. februar 2021 - 16:41 #4
Jeg kom til at tænke på en splint lup.

Jeg har fundet en her, Det er en kombineret pincet, lup og med lys:

https://www.webapoteket.dk/saar-og-sygepleje/sygeplejeartikler/sipacare-pincet-med-lup-p-215742
Mads Andersen Novice
22. februar 2021 - 23:38 #5
Hej,

Tak for jeres svar. Jeg har lige set lidt forskellige videoer og kom jo i tanke om, at den Intel CPU jeg har (i5-10400F) ingen pins har. Så tænker ikke jeg løber den store risiko ift. CPU'en, hvis jeg prøver at komme den i socket? Jeg skal selvfølgelig stadig være omhyggelig.
ErikHg Ekspert
23. februar 2021 - 11:50 #6
De små pins sidder i soklen på bundkortet. Alle de små metalpunkter på undersiden af selve CPU´er er kontaktpunkter som de små pins i sokler skal have forbindelse til når CPU´er er på plads i soklen.
ErikHg Ekspert
23. februar 2021 - 11:52 #7
Bemærk: Ikke "sokler" men "soklen"
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterIT-JOB
Se flere it-job hos


Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.