ptj_11 Forsker
22. februar 2021 - 01:27 Der er 1 kommentar og
1 løsning

Import af datafil til eksisterende Excel regneark

Jeg sidder og grubler over en udfordring

Min opgave går ud på følgende:
Jeg har et regneark til regnskab, delt ind med faner for hver måned.
Her i dette ark (ark1) skal jeg have importeret data fra et andet regneark (ark2), hvor jeg kun skal have de linjer, der indeholder eksakt tekst.
Begge ark er tilrettet med ens kolonneoverskrifter.
Hvis det muligt, så vil jeg gerne have importeret til de respektive faner, så oplysninger følger datoordenen i de respektive måneder.
Kan dette lade sig gøre, og kan dette lade sig gøre, når man eks. står i et aktivt faneblad, uden at få det hele i samme ark, eller er man nødt til at lave en særskilt import fra hver faneblad?
Kan det evt. lade sig gøre med en makro, hvor man bliver bedt om at udpege importfilen?
Der er tale om en løbende import, så det skal kunne justeres til de aktuelle årsversioner.
Til slut, jeg har ikke nogen erfaring med denne specifikke måde at importere på, så hvis nogen har et bud på en løsning, så hører jeg meget gerne fra ham/hende.
På forhånd tak
kim1a Ekspert
22. februar 2021 - 09:17 #1
En makro ville kunne gøre det, jeg antager dine faner hedder noget i retning af månedsnavn (evt. med år på), så hvis vi berigede de linjer som skal importeres med en kolonne der gav fanenavn ville det fungere.

Jeg vil godt komme med et bud hvis du vil uploade eksempler på både dit regnskab og din imporfil.

Er du selv vidende om makroer, og er din importfil helt ens (kolonner) hver gang?
ptj_11 Forsker
22. februar 2021 - 13:56 #2
Hej Kim.

Jeg takker for tilbuddet, men jeg har lige fået besked om, at projektet er skrottet, da det alligevel ikke er godkendt af skat med bogføring et regneark, det skal ske i et decideret bogføringsprogram.
Så jeg lukker spørgsmålet igen.
/ptj
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.