henningrs Praktikant
25. februar 2021 - 19:43 Der er 3 kommentarer

Tab at hastighed... Men hvorfor?

Hej Eksperter.

Jeg har som mange andre fået ny fiber udbyder og meget højere hastighed 1000/1000. Vi har nogen kablede enheder (tv, Chromecast) og min søns computer.  Det er her jeg har problemer. Hans hastighed er maximalt 100 Mpbs

For at sende signalet til hans værelse, har jeg 2 punkter hvor kabler er opdelt med LexCom 125 5e i dåser.  Borbindelsen imellem de 2 stikdåser er med præfabrikeret ledninger cat 5e. Den samlede ledningsafstand fra router til min søns pc er ca. 20 meter.

Tidligere har der været en 10/100 Mbps switch imellem, men de er fjernet. og signalet er direkte kun igennem 3 ledninge og 5 LexCom stik.

Hvorfor mister jeg så meget hastighed?? Er det LexCom stikkene der smider styrken?
25. februar 2021 - 20:40 #1
Der er et par muligheder:

1) Hver eneste af de mellemliggende stik skal være monteret helt korrekt. 1Gbit/s kræver alle 8 ledere. De 8 ledere, der trækkes ud af kablet, skal være så korte som muligt.

2) Kan hans PC køre 1Gbit/s hvis den flyttes helt hen til routeren, med et enkelt, og gerne kort, kabel?
Rune1983 Guru
26. februar 2021 - 07:09 #2
Inden du giver netværket skylden. Undersøg lige om din søns netkort understøtter 1000 mbit. Måske hans netkort er af ældre type og max understøtter 100 mbit.
claes57 Ekspert
26. februar 2021 - 09:30 #3
hvis der er støj langs kablet, så skift 5e til en højere standard (fx 8)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
EU på trapperne med omfattende nye regler for brug af AI i Europa: Vil indføre kæmpebøder og lodret forbyde flere former for AI
EU overvejer at indføre kæmpe-bøder til virksomheder, der bryder EU’s kommende regler for anvendelse af kunstig intelligens, viser læk. Nyt AI-regulativ ventes klart i næste uge.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.