JAR Juniormester
08. april 2021 - 10:53 Der er 6 kommentarer

spænding på USB stik ved slukket PC

Hej
Er der andre der har oplevet det samme som jeg ?
På min nye PC  -ACER ASPIRE TC-895-  er der 5V på USB stikkene UDEN der er tændt for den, altså bare med PC sat i stikkontakten , på mine andre PCer er der først spænding på USB når der tændes på ON knappen. Er det ny norm elller er det en fejl.
Jørn
michael_stim Ekspert
08. april 2021 - 11:21 #1
Har väret der länge, för var de markeret med gult.

Sort = almindelig USB 2.0
Blå = USB 3.0
Gul = Ström når laptop er slukket
220661 Ekspert
08. april 2021 - 12:11 #2
Man kan det samme på stationær pc. I bios er der indstillinger for strøm til hardware ved lukket pc. Jeg har usb skinne og på den pc er jeg nødt til at slukke på forsyningen  eller på kontakt før skærm og højttaler log lys lukker ned.
Peter Forsker
08. april 2021 - 14:26 #3
Der er altid spænding på systemboardet på en stationær Pc. På bagsiden er der en "klik-klak" afbryder på PSU'en.
JAR Juniormester
09. april 2021 - 11:24 #4
Tak for svar Michael, 220661 og Peter.

PÅ mine sidste to PCer er der ikke nogen afbrydet på bagsiden, så eneste tænd/sluk funktion er ON/OFF knappen på forsiden,så jeg havde ventet at den aktiverede /deaktiverede SW strømforsyningen eller i det mindste sekundærsiden med lavspændingerne til motherboard, jeg har ikke problemer med at det ikke er sådan, det undrede mig bare, i mange nybyggerier er der slet ingen afbryde på netstikket, så her skal man trække stikket ud efter brug af -hvis man ikke vil have spænding på det hele efter endt brug, ikke særligt miljøvenligt !
mvh
Jørn
220661 Ekspert
09. april 2021 - 13:04 #5
Prøv at kigge i din bios om du kan indstille på strøm til usb.
JAR Juniormester
10. april 2021 - 17:12 #6
220661 roder med at åbne BIOS
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Bankdata klar med sin største it-leverance nogensinde: “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft”
Om to måder går Bankdata ind i næste fase af det største initiativ i virksomhedens historie. “Det er fire eller fem gange større end nogen andre projekter, vi har haft. Det har været et stort og meget vigtigt projekt,” siger udviklingsdirektør hos Bankdata Christian Wiese.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.