Avatar billede Morten Professor
12. april 2021 - 18:31 Der er 1 kommentar og
1 løsning

SQL Group by men mangle nogle values

Hej

Jeg har et problem med jeg laver group by.
Jeg mangler values, som jeg ellers har når jeg ikke laver group by her er koden:

<?php
$sql = "SELECT **_posts.post_title, **_posts.ID, **_posts.post_parent, **_posts.post_modified, **_posts.post_type, **_postmeta.post_id, MIN(**_postmeta.meta_value), **_postmeta.meta_key
  ,**_posts.post_title FROM **_postmeta
        INNER JOIN **_posts ON **_postmeta.post_id = **_posts.ID WHERE **_posts.post_type ='product' and **_postmeta.meta_key in ( '_sku', '_regular_price', '_sale_price', '_max_variation_regular_price', '_min_variation_sale_price', '_stock_status') GROUP BY **_posts.post_title ORDER BY meta_value LIMIT ".$lng." ";

mangler de sidste values dem med priser.
Håber det kan give en ide til hvad der skal til.

Med venlig hilsen
Morten
Avatar billede arne_v Ekspert
12. april 2021 - 19:01 #1
I standard SQL må der kun være group by felter og aggregerede funktioner i selet listen.

SELECT a,b,MIN(c),MAX(d) FROM x GROUP BY a,b

er OK.

SELECT a,b,c,d,MIN(e),MAX(f) FROM x GROUP BY a,b

vil give syntax fejl.

MySQL er anderledes - den giver ikke syntax fejl på den sidste. Den tager bare nogle værdier for c og d fra nogle tilfældige rækker.

Og resultatet er næsten altid ubrugeligt.

Derfor: følg standard SQL for GROUP BY.
Avatar billede Morten Professor
13. april 2021 - 08:08 #2
Mange tak skal du have :-)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.