Avatar billede VC1 Juniormester
14. juli 2021 - 10:15 Der er 6 kommentarer

Kan det programmeres?

Jeg arbejder på en vagtcentral, hvor at vi henter profildata fra ét dataprogram, og skal taste videre i et andet ID-kortprinter program samt på en hjemmeside til en database.

Jeg tænker her, uden at have erfaring på programmering endnu, er det muligt at kode et program til at automatisere processen - Når nu man faktisk ikke har adgang til andet end programmernes ''frontend/UI''?

Eller kan dette ikke gøres medmindre man får direkte adgang til de forskellige koder?
Avatar billede claes57 Ekspert
14. juli 2021 - 14:00 #1
der skal lige en tredie ind over, men min start-idé er, at <Ctrl><A>  på dataprogrammet, så alt tekst ligger i udklipsholder (der ligger også andet, der skal pilles fra).
Og så en 'makro' der piller de rigtige felter ud og kopierer ind på kortprinter og hjemmesiden - evt med brugervalg af, hvilken side, der er åben - så man kan starte kortprint, og så vælge dens data, og derefter hjemmesiden og den kører de data ind..
Avatar billede Kirkegaardlive.dk Professor
14. juli 2021 - 15:37 #2
Det afhænger af "import/eksport"-faciliteterne i programmerne. Mit gæt er, at det nu om stunder er muligt at løse opgaven. Jeg tager gerne et kig på det.
Avatar billede VC1 Juniormester
17. juli 2021 - 14:33 #3
Tak for jeres besvarelser, jeg ser dog umildbart et par problemer.

I første program, som data skal hentes fra 'ID studio'
Her er det muligt for mig at søge en medarbejder/profil frem vha. forskellige kriterier
fx. navn, medarbejder nr. osv.
Men når medarbejderen er fundet, så er det ikke muligt at lave en copypaste af data direkte fra programmet, dette skal skrives >manuelt< ind i kortprinter programmet samt på hjemmesiden 'AEOS'.

Netop pga. ovenstående er jeg derfor også i tvivl om det overhovedet kan lade sig gøre?
Avatar billede ejvindh Guru
17. juli 2021 - 15:21 #4
Det afhænger jo af mange ting, men i bund og grund burde det være muligt at trække data ud af de filer, som de ligger i på forhånd. Men så fortsætter det, at man enten kan læse disse data i nogenlunde klar tekst, eller at der findes en form for API, som man kan arbejde med.

Mao: hvilket program/format ligger dataene i for nuværende. Og hvilket format skal de ende i?
Avatar billede ejvindh Guru
17. juli 2021 - 15:22 #5
Fortsætter = forudsætter
Avatar billede Kirkegaardlive.dk Professor
17. juli 2021 - 23:08 #6
Det er nødvendigt at se, hvordan du gør, f.eks. over teamviewer, teams eller andet. Hernæst må vi så tale med dem, som har lavet systemerne, og så håbe, at de har programmeret det i nogle pæne databaser. Måske har de allerede faciliteten liggende et sted.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.