Avatar billede ingolf Nybegynder
11. september 2001 - 12:42 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Problemer med delt og udelt adgang i Access 2000

Hvorfor har vi problemer med at gå i designtilstand selv om databasen er indstillet til \"Delt adgang\"? Vi er 2 der anvender den samme database. Vi har ikke før konstateret problemet, og den ene bruger har altid kunnet gå i designtilstand mens den anden indtastede data.
11. september 2001 - 12:44 #1
Det kan man ikke længere i Access 2000. Det var kun i \'97 og tidligere.
Access 2000 er blevet meget mere striks på det punkt.
Avatar billede ingolf Nybegynder
11. september 2001 - 14:22 #2
thomasjepsen
Vil det sige at man er nødt til at åbne en kopi at databasen for at designe, og bagefter flytte det ændrede til orginalen?
Avatar billede hugopedersen Nybegynder
11. september 2001 - 14:31 #3
Det vil sige at man aldrig designer på en database der er i drift.  Man har en kopi som man designer på og når den så fungerer, så lægger man den i drift.

Endnu en grund til at det altid er godt at have data og applikation i 2 uafhængigige filer.
11. september 2001 - 14:38 #4
Ja, Ingolf, du skal have ekslusiv adgang til databasen for at kunne lave ændringer i design. Du bør derfor smide alle brugere af inden du laver ændringerne. Dit eget forslag med at tage en kopi og arbejde på den er god nok. Der må bare ikke være brugere på i det øjeblik du laver kopien, da det kan beskadige databasen (også selv om den ser ok ud!) Derfor er det en god ide altid at have en kopi, som du laver rettelserne i. Denne kopi kopieres så ud f.eks. om aftenen, når der ingen brugere er på.
Jeg har god erfaring med at lade brugerene have deres egen lokale frontend liggende på harddisken. Det giver dog desværre en del mere administration :o(

Som Hugo skriver, så er det bedst at vente med at tege databasen i produktion til den er færdig. Omvendt ved vi jo alle, at der altid kommer tilretninger efterføgende.

Her er et lille udpluk fra hjælpen, hvor Microsoft beskriver det ret præcist:
You cannot save design changes to an Access database while other users are sharing the Access database with you. The only way to ensure that changes are saved is by opening the Access database in exclusive mode.
Avatar billede ingolf Nybegynder
17. september 2001 - 13:03 #5
Jeg er nu blevet belært om at en af brugerne af en delt database godt kan gå i designtilstand uden at låse. Åbn databasen uden at bruge genveje, altså via Start, Programmer og Access. Gør alle brugere det, skulle der ikke være nogen problemer. Vi har prøvet det og det har virket. Yderlige skulle problemet løses ved installering af Service Release pakke 1a og 2a afhjælpe problemet.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Dyk ned i databasernes verden på et af vores praksisnære Access-kurser

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester