a-torsten Nybegynder
09. april 2002 - 22:22 Der er 7 kommentarer og
3 løsninger

Hvad er GUI ?

Hejsa..

Jeg ved nu godt hva GUI er, men jeg kunne da egentlig godt tænke mig at høre lidt fra jer....  Hvilke guldkorn har i om GUI.

Jeg er ved at skrive et afsnit i en rapport om netop GUI, så derfor vil jeg da gerne have at i hjælper mig med en brainstorm. Hvad skal jeg komme ind på..??

Brugervenlighed er selvfølgelig et stort emne, men hvad kan jeg mere skrive om..??

-Anders
praetorian Nybegynder
09. april 2002 - 22:30 #1
GUI=Graphical User Interface, eller på dansk Grafisk brugerflade
a-torsten Nybegynder
09. april 2002 - 22:31 #2
ja som sagt, jeg ved godt hvad det er... Læs lige spørgsmålet...

-Anders
a-torsten Nybegynder
09. april 2002 - 22:32 #3
Og på dansk er det nu. Grafisk brugergrænseflade.... ;o)
jakoba Nybegynder
10. april 2002 - 00:38 #4
Der er meget delte meninger.

For et par år siden læste jeg en artikel om hvordan menneskeheden havede arbejdet sig fra pictogram skrift (a la ægyptisk) og frem til bogstav-skrift der er gevaldig meget mere flexibel og effektiv (eg: Hvordan udtrykker man en NY ide med pictogrammer?).
Og med GUI'er og ikoner havde man nu genindført pictogrammerne. Verden er af lave.

GUI er nok mest til begyndere. Det er umiddelbart forståeligt.
Og det er meget nemmere at forklare "du skal klikke på billedet af en computer" end at forklare "Du skal gå i dos-prompt og skrive C:\windows\...".
Men professionelt bruges shortcut-keys i stor stil. ikke blot for at udgå museskader, men også, og især, fordi det er langt hurtigere at taste <Ctrl><Alt>S end det er at muse op i meyen og hitte kommandoen der.
Og fra <Ctrl><Alt>S til GUI er der ligegodt et stykke vej :-))
Min drøm er at nogen vil gå igang og lave nogen brugervenlige tastatur-shortcuts.
Indtil videre bliver de opfundet at programmører og nørder og det er ikke ligefrem fremmede for brugervenligheden.

mvh JakobA
halifax Nybegynder
10. april 2002 - 03:21 #5
I relation til computerverdenen kom GUI så småt til verden da Microsoft lagde den første GUI skal oven på DOS i form af Windows 1.0. Der var noget værre hø. Også Apple (Mac) og IBM med OS/2 arbejdede på at udvikle grafiske brugerflader. Først med Windows 3.0, og senere 3.1 og 3.11 blev det til noget nogenlunde akceptabelt.

Mange udviklere indså snart fordelen i (for de uvidende/uerfarne pc brugere) at kunne udtrykke brugen af computerprogramemr på en visuel måde, frem for at rode med ofte kryptiske DOS - eller endnu værre UNIX - kommandoer.
Det er ikke blot inden for pc verdenen, at et visuelt indtryk, GUI, ofte kan udtrykke mere end mange ord. Tænk blot på kunst. Men det er mest inden for computere, at udtrykket bruges.

GUI må også tildeles æren for, at børn helt fra 3-5 års alderen er i stand til at betjene simple computerprogrammer og spil. De lærer hurtigt at kende og genkende betydningen af en række ikoner og kan bruge dem, ved simpelthen at klikke på dem. Omvendt ville små børn og svagt udviklede personer ikke kunne begå sig ved en kommandoprompt.
lwug Nybegynder
10. april 2002 - 08:22 #6
GUI står for Graphical User Interface. I "gamle dage" da man brugte UNIX og DOS var alting baseret på kommandoer, og mennesker, som ikke brugte computeren særlig meget, skulle hele tiden finde en bog frem da de jo ikke kunne huske alle disse kommandoer. Så kom denne GUI, en grafisk brugerflade, som mere og mere kommer til at ligne et rigtigt skrivebord, altså ligesom dem i Real Life, og mapper mm.
Som du kan se med de grafiske brugerflader, behøver du nu ikke at tænke ret meget selv. Hvor meget hjernekapacitet kræver det, at klikke på Start-knappen i Windows?
En anden god ting ved GUI er, at den kan håndterer flere programmer på én gang. Det er meget svært at lave til command-based programmer, såsom DOS og UNIX.
Gode ting ved GUI:
Multitasking er - efter min mening - det vigtigste inde for GUI.
GUI er overskueligt.
GUI er mange gange hurtigere end kommando-baserede programmer.
Programmer udvikles hurtigere i et GUI-miljø.

Dårlige ting ved GUI:
Fylder meget. 
Kræver en del af maskinen.
Det er ikke muligt at ændre avancerede instillinger i GUI. Her skal du bruge BIOS.
Et anden dårligt eksempel på GUI er:
Lav et program i f.eks. Delphi, og et andet program i ren C++.
I Delphi har man ingen mulighed for system-programmering, hvorimod dette er hurtigt og nemt i C++ (taler af erfaringer).
GUI tager for lang tid i forhold til dem der er kendt med tasteturet.
Her tager det 1/10 dels sek. (eller længere tid) at bruge musen end tasteturet.
lwug Nybegynder
10. april 2002 - 08:27 #7
halifax - Ikke lyve!
Jeg kunne da sagtens begå mig ved en kommandopromt i den alder.
Vi havde jo ikke andet end en skod computer der lige kunne trække DOS.
jakoba Nybegynder
10. april 2002 - 08:47 #8
Der var i sin tid 2 primære formål med GUI udvikling.
1) Brugervenlighed.
2) Behovet for at holde styr på paralelle programmer.
  Apple og JPL-labs koncentrerede sig om brugervenligheden.
  Microsoft koncentrerede sig om styring af parallelle programmer.

I nutidens GUI'er er begge dele inkorporereret, ofte så vi helt glemmer at styresystemet faktisk multitasker og laver alt mulgt på en gang. Den debat der er fokuserer næsten udelukkende på brugervenlighed (og det er synd).

enig med halifax, et godt og nødvendigt skridt på vejen til at lære at stave til "Shetlandspony" er at kunne pege og sige "Pruhest". Men det er en god ide at tage næste skridt også. Helst før man får sin afgangseksamen som dyrelæge.

læs:
http://www.cs.stir.ac.uk/~sjr/
http://www.webmasterbase.com/article/511
http://www.openresources.com/documents/open-sources/node136.html

mvh JakobA
HenryLewis72 Praktikant
12. marts 2019 - 13:14 #9
What a great information you shared with us, I am inspired by the method for the stage. It kept joined me regularly. Keep doing awesome. Thanks for sharing this blog article https://customer-survey-feedback.com/
john lewis Praktikant
14. marts 2019 - 20:09 #10
Bookzz is a website which served millions of books, novels, and articles for free in pdf format.
https://bookzz.pro/
https://mcdvoice.pro/
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.