Avatar billede byllepels Nybegynder
28. december 2003 - 17:11 Der er 17 kommentarer og
4 løsninger

Opskrift på kartoffel

Ok heres the thing.

Måske et lamt indlæg, men .... jow jow

Nytårsaften skal jeg lave mad for nogle venner, og det skal være interresant.

Vi skal have Kudu (sydafrikansk buk) en slags filet rent skært kød lavet som steg.
Vildtsovs lavet af vildtfond og fløde.
og lidt ristede grøntsager.

Her kommer opgaven så.

En spændende rimelig nem lækker krydrede kartofler til. men hvilke slags, kunne jeg bruge jeres hjælp til.

point til det bedste forslag.
Avatar billede ird Praktikant
28. december 2003 - 17:16 #1
Jeg plejer selv at koge nogle store kartofler med skrald, men ikke kog dem helt færdig.
Når de har fået omkring 25 min tager du dem op og lader dem afkøle!
Så skære du toppen af dem og udhuler dem med en ske. Fylder blander du med smør, slat, peber  og chili og moser det godt. Derefter fylder du det tilbage i den tilbagebleven skrald og fylder den godt ud. Oven på kommer du mild ost og en lille smule chili. Sættes så i ovnen i 10 min til det er gyldent.

Går skralden itu bruger du bare ildfaste skåle

Velbekomme
Avatar billede andersenph Nybegynder
28. december 2003 - 17:17 #2
Rens asparges kartofler men behold skrællen på.
Snit dem i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
spray dem med olivenolie og drys salt peber og oregano eller andet spændende krydderi på.

1 time i ovnen skulle fuldende værket

Velbekomme
Avatar billede ird Praktikant
28. december 2003 - 17:19 #3
Dælme ellers en lækker ret I skal have :))

Vi skal selv have frølår til foret og Rensdyr med vildtsovs og lækre sager til hovedret
Avatar billede byllepels Nybegynder
28. december 2003 - 17:30 #4
2 gode forslag, jeg lader spørgsmålet stå åben lidt endnu, men skal nok vende tilbage, og foreløbig tak :)
Avatar billede Slettet bruger
28. december 2003 - 17:33 #5
Det er muligvis ikke perfekt i denne sammenhæng, men jeg sværger altså stadig til Hasselbach-kartofler, det smager godt, MEN passer sikkert ikke til din opskrift, men jeg synes stadig at den skal nævnes
Avatar billede yoodk Nybegynder
28. december 2003 - 17:41 #6
Avatar billede djqd Nybegynder
28. december 2003 - 22:55 #7
Lige til orientering: Smag til med ribsgele i din vildtsauce, så er du 100% saucemester ligesom undertegnede.
Husk at en rigtig vildtsauce også indeholder lidt Rockefort ost (staves det sådan ?) :-)

Som svar vil jeg sige:
Skræl en passende mængde bagekartofler, og skær dem i små stykker.
Koge dem møre, og mos dem.

Rør creame freiche (brug gerne rigeligt) samt æggeblommer i dine mosede kartofler. (det skal blive til en luftig og let masse.)

Smag til med:
lidt piskefløde
muskatnød og salt og peber.

Put den dejlige kartofelmasse i små smurte potionsforme og gratiner med lidt rasp.
Bages i ovn til overfladen er gylden.

Velbekommen.
Avatar billede hoejrup Nybegynder
28. december 2003 - 23:37 #8
Ovnen sættes til 200 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i både, og bland dem med et par spsk majsolie.
Kartoffelbådene lægges på bagepapir eller i et smurt ildfast fad, og
drysses med ungarsk paprika, oregano, salt og lidt sød chilipeper.
Derefter skal de bages i 1 time.

/per
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 16:26 #9
Lækkert, lækkert tak allesammen :) mums....

djqd har du et tip til sovsen?

Jeg har købt en flaske med Vildtfond, hvad gør jeg med den for at få en rigtig god cremet lækker sovs ?
Avatar billede andersenph Nybegynder
29. december 2003 - 18:32 #10
Tips til sovs:
Fløde og rødvin eller lidt cognac, gør underværker.

Takker for point og godt nytår ønskes herfra :0))
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 18:53 #11
Tips til saucen :-)
Tjaaa en tryllekunstre går heller ikke af med sine tricks, men hva fan....det er kun nytår en gang om året.

Du starter med lidt vand i en gryde, så hælder du vildtfond i, bare med let hånd, afhænging af hvor mange i skal være, en ca. 1 dl.

Herefter putter du piskefløden i, alt under opvarmningen. (du kan også bruge den nye karolinde madlavningsfløde, da denne ikke er så fed.)

En smule mælk putters i herefter, bare lidt, da den giver en let smag og ikke så fed som fløde.

Så er du klar til at trylle. Smag til med groft salt og ribsgele til du har den rigtige kraftige saucesmag. Put herefter en smule
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 18:55 #12
rockefort eller danablu i (Man kan købe små flade trekanter i føtex med rockefort ost - grøn ost)

Brug masser af tid på at smage soucen til, du vil bliver overrasket over hvor meget grof salt der engentligt bruges. Men husk lidt af gane gele kontra salt.

Alt laves med let hånd og husk at smag til hele tiden.

PS det er lidt svært at forklare på skrift, det hele ligger i håndleddet.

God fornøjelse og appetit.
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 18:56 #13
Hov glemte lige, at den skal jævnes bagefter, gerne med den nye jævner i pulver ellers mel med mælk i en ryster (i nævnte rækkefølge for at undgå klumber.)
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 18:57 #14
ps. jeg ramme sku hele tiden de forkerte taster nå man bliver ivrig, men du forstår vel :-)
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 19:01 #15
tænket lige over det, måske 1 del. er for meget når du skrive nogle venner !
Prøv først med ½ dl. og put gerne mere i til sidst hvis det kræves.
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 19:15 #16
vi er 6 personer (voksne)
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 19:22 #17
og din opskrift lyder....heeeelt kanon :-)

Den bliver lavet i Aalborg nytårsaften 2003/2004.
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 19:23 #18
hvad med osten (vil bruge danablu) der skal vel ikke ret meget i ?
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 19:23 #19
sry.. så lige du havde skrevt "en smule"

*helt oppe og køre over en god sovs*
Avatar billede djqd Nybegynder
29. december 2003 - 19:33 #20
Det bliver en god sauce. :-) Til vores nytår laver jeg to slags sauce:
en kold bearnaise sauce og en mild fløde druesauce smagt til med mint.

Uha, mine tænder løber allerede i vand.

Pas på med osten, med en smule menes der en tsk. af gange, igen smag hele tiden til efter du har putter mere i. (under hele processen skal saucen småsimre, med små bobler i overfladen. Vent lige et minut med at smage når du har puttet noget i.)

ps. er den ved at løbe fra dig, f.eks. med for meget salt, så kan du spæde op med fløde og herefter lidt ribsgele. Bliver den f.eks. for sød, bruger du bare salt istedet indtil den har den helt rigtige smag. Derfor, det kan ikke sige for lidt, smag hele tiden til.... Jeg har prøvet at lave en mindre god sauce fordi jeg havde travlt.

Held og lykke i Ålborg, bor desværre i København, så jeg kan ikke engang komme og smage om du har lavet den rigtigt ;-)
Avatar billede byllepels Nybegynder
29. december 2003 - 20:18 #21
hehe. tusind tak og godt nytår :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester