Avatar billede prodic Mester
16. juni 2004 - 20:58 Der er 8 kommentarer og
1 løsning

Fejlbesked: "Den angivne netværksmappe" und so weiter

Scenarie:

1 stk. XP-klient(B) skal forbindes til en anden XP-maskine(A).
På "A" er brugeren af "B" oprettet, og har fået adgang til den både i deling og sikkerhed.
Forsøger brugeren på "B" at få forbindelse til den delte mappe på "A" kommer følgende fejl-besked:
Den angivne netværksmappe er i øjeblikket tilsluttet under et andet brugernavn og en anden adgangskode.
Hvis du vil tilslutte under et andet brugernavn og en anden adgangskode, skal du først afbryde alle eksisterende tilslutninger til dette netværksshare.

På trods af en rimeligt tydelig fejl-besked, så undrer det mig at den kommer.
Der er nemlig ikke oprettet forbindelse til den delte mappe før.
Dog er der oprettet forbindelse til et andet share på "A", men det bør vel ikke volde problemer.

Alle rettigheder er tjekket på sharen på "A", og de er identiske på den fungerende share.

Nogle gode ideer?
Avatar billede bartfreak Nybegynder
16. juni 2004 - 22:08 #1
de har samme domæne.?
prøv evt. at slette alt i netværkssteder, og søg efter den anden pc.. (højeklik ikonet netværksteder, og skriv det præcisse pc navn..O)
håber jeg har forstået spm´let..?
Avatar billede tonnybrandt Nybegynder
16. juni 2004 - 22:51 #2
Jeg håber også jeg har forstået spørgsmålet rigtigt:
Du skriver at der allerede er oprettet forbindelse til et share på "A".
Du kan ikke dernæst forbinde til et andet share på samme maskine under et andet brugernavn.
Det tillader windows ikke. Er du authenticeret som "Per", vil du blive authenticeret som "Per" ved alle andre tilslutninger til maskinen. Dette holder til du har lukket alle forbindelser til maskinen, hvor du så kan forbinde under et andet navn.

Se dine forbindelser i en dosprompt med kommandoen:
net use
Avatar billede tonnybrandt Nybegynder
16. juni 2004 - 22:59 #3
Hmm.. det blev nærmest en gentagelse af fejlteksten.
Det jeg ville frem til er at du skal lukke alle forbindelser til "A" og forbinde dem igen. Det skulle løse problemet.
Avatar billede prodic Mester
16. juni 2004 - 23:10 #4
bartfreak->Selv med alt slettet under netværksteder, efterfulgt af en genstart og en der på følgende tilkobling til den delte share kommer fejl-beskeden.
Hvis fejlbeskeden kom uden at det første(det fungerende) share var forbundet kom, så kunne jeg forstå det. Men den kommer uanset hvad - så længe, at det er netop det share.

tonnybrandt->Ovenstående gør sig også gældende som delvist svar til dig. Dog har jeg forsøgt, at oprette forbindelse som anden bruger(også en bruger på A) ved at tvinge den til at bruge et andet brugernavn til netop det share der ikke fungere.
Fejlen er da den samme.
Det burde i teorien tvinge den til, at forbinde til det ikke fungerende share som en anden bruger. Men noget er teori...
Selv efter afkobling af alle netværksteder, og opkobling via et andet brugernavn kan jeg få samme besked. Og det gør jo kun forvirringen sjovere. :-)
Avatar billede tonnybrandt Nybegynder
16. juni 2004 - 23:17 #5
På xp findes der noget der hedder automatic discovery. Åbn en stifinder og vælg Funktioner | Mappeindstillinger, fanebladet Vis. Fjern fluebenet i "Søg automatisk efter netværksmapper og printere".
Genstart og se om det gør en forskel.
Er gæste kontoen aktiveret på A. Er den det så deaktiver den.
Avatar billede bartfreak Nybegynder
16. juni 2004 - 23:25 #6
Hader klart den funktion, sløver oz pcén helt vildt.
Avatar billede serverservice Praktikant
17. juni 2004 - 10:22 #7
Du skal sætte dine adgangs permission både i deling og sikkerhed ( mest restriktiv gælder) du får sikkehedsfanen frem ved at fjerne hak i simpel fildeling i mappeindstillinger.
PÅ a er brugeren B oprettet med samme brugernavn og password som på sin pc?
Avatar billede prodic Mester
17. juni 2004 - 21:28 #8
Tonnybrandt->Gæstekontoen er (naturligvis) ikke aktiveret på "A". Den anden funktion skal lige afprøves - dog burde den ikke finde noget da alle netværksmapper/drev er fjernet både i stifinderen samt via Net Use. Men man ved jo aldrig...

dannyboyd->Selve rettighederne er der ikke noget i vejen med - de har nemlig virket før. Det er først efter en formattering af "B" af problemet er opstået.
På "A" er brugeren B oprettet med samme brugernavn og password, så heller ikke det burde volde problemer.
Avatar billede prodic Mester
17. juli 2005 - 21:40 #9
Vi lukker og slukker...
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester