Mystisk rollback af alle diskændringer ved opstart
På min skole har vi en 15-20 pc-er som er forbundet til en filserver via std. windowsnetværk. I de 4 klasser der bruger disse pc'er har alle en bruger, men når jeg ser i doc. & settings mappen er der kun to brugere, admin og elev. Derfor må elev virke som et alias for den pågældende elev-bruger.Og her kommer det virkeligt spændende. Hvis man logger ind som admin (koden er blank) på en af pc'erne og sletter alle programmer kommer de frem igen efter genstart. Hvis man laver en fil (eller en ændring) i en hvilken som helst mappe på C: bliver den slettet ved genstart.
C: bliver altså nulstillet ved hver genstart, og ved lidt banal kiggen rundt i opstartsprogrammer o.lign har jeg ikke fundet ud af noget om denne nulstilling af disken. I bios og windows tyder alt på at det er en fysisk disk.
(Da brugerprofilerne bliver resettede hver gang man genstarter, gemmer eleverne kun filer på filserverne, hvor de har en mappe hver).
I øvrigt bliver den logiske disk E: IKKE slettet ved genstart.
Nu er jeg blevet meget nysgerrig, og vil gerne vide hvordan de to ting, elev-alias-brugeren samt nulstillingen af disken ved genstart i praksis fungerer og konfigureres.
Jeg spørger ikke for at hacke, kun af ren nysgerrighed (og en smule misundelse, da en der gik ud af skolen sidste år har haft held til at ændre administratorprofilens skrivebordsbaggrund på en af pc'erne (hvilket tyder på at disskabelonen ligger på hver af computerne))
I øvrigt kan jeg se at c: og c:\windows er shared. Men serveren er nede for tiden, så det er nok ikke den der resetter disken.
(Fra dosdiskette ser diskene også præcis us som beskrevet).
