Avatar billede stkol76 Novice
11. august 2010 - 09:20 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Include fil bruger ikke samme karakter sæt som hoved dokument

Hej,

På en ny hjemmeside kørende på IIS 7.5, udviklet i ASP Classic er jeg løbet ind i det problem at når jeg bruger include files, så vil den ikke vise danske karakterer så som æ, ø og å i det kode som er i include filen... dette virker helt fint hvis samme kode direkte i hoved dokumentet.

Grunden til at jeg vil bruge include er at denne kode skal være på mange sider, og for at lave det nemt at vedligeholde, ligger jeg det i en central fil.

Jeg bruger følgende på hoved dokumentet:

<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1252"%>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />


Er der en venlig sjæl der kan hjælpe med dette? :-)

/Stig :-)
Avatar billede keysersoze Guru
11. august 2010 - 11:08 #1
Med hvilken encoding er filerne gemt? med hvilken encoding ligger eventuelle data? med hvilken encoding udsendes dokumentet? Det handler om mere end bare at sætte charset - læs fx her http://www.web-dev.dk/post/Korrekt-visning-af-specielle-karakterer-character-encoding.aspx
Avatar billede stkol76 Novice
02. oktober 2010 - 07:32 #2
Hej Keysersoze,

Jeg beklager at jeg aldrig vendte tilbage på denne, men jeg kom aldrig til det af personlige årsager, det er jeg ked af! Vil du ligge et svar, så jeg kan frigive point til dig?

/Stig :-)
Avatar billede keysersoze Guru
02. oktober 2010 - 13:27 #3
svar :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.