TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Mogens Nørgaard

Debattør, iværksætter og CTO i Nordic Data Intelligence ApS

E-Mail

mno@cima.dk

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

111 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

12

Nørgaard: Vi burde lære af geniale Japan, og vi burde oprette Det digitale Hjemmeværn. Men det bliver desværre aldrig til noget

Klumme: Japan vil lade deres svar på vores Center for CyberSikkerhed forsøge at hacke borgernes dimser og informere/vejlede dem om, hvad de skal gøre. Det skal Danmark kopiere og samtidig sætte alle gamerne til at lave noget fornuftigt i et Digitalt Hjemmeværn. Det vil Danmark aldrig gøre.

1. februar 2019 kl. 10.02 | læs »
5

Nørgaard: Jeg var til seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og her er min nedslående beretning

Klumme: Jeg var med til Atlantsammenslutningens seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og det var en generelt nedslående oplevelse - men med enkelte lyspunkter. Her er min helt personlige beretning om oplevelsen.

25. januar 2019 kl. 10.58 | læs »
7

Nørgaard: Historien om Forældreintra og stress er noget urimeligt makværk. Og kritikken er ramt helt ved siden af

Klumme: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra.

24. januar 2019 kl. 10.35 | læs »
28

Mogens Nørgaard: Danmark skal have en digital grundlov - og jeg har fundet ud af en smart quickfix (tror jeg)

Klumme: Vi kan vel alle blive enige om, at det er et kæmpeproblem, at vores grundlov slet ikke er egnet til at håndtere en digitaliseret realitet. Men jeg har fundet en quickfix (tror jeg) - en smart grundlovspatch, der giver mulighed for med et snuptag at opdatere Grundloven til en digital virkelighed.

3. januar 2019 kl. 10.00 | læs »
15

Mogens Nørgaard: Her er mine forudsigelser for 2019: Det store røveri vil fortsætte og GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse - og meget andet

Klumme: 2019 bliver et spændende år med gode eksempler på suveræne business cases, der lever op til de tre danske D'er: Dyrt, Dumt og Dårligt...og hvor GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse i blandt andet Danmark med hjælp fra de nyttige, lokale idioter i lobbyist-organisationerne.

14. december 2018 kl. 11.09 | læs »
2

Nørgaard: Hvem har mon interesse i, at vi afskaffer Krigsreglen? Tænk lige over det!

Klumme: Kampen om Krigsreglen optager mange mennesker, men nogle af de mest interessante har ikke lyst til at stå frem offentligt. Humlen er, at det er nødvendigt at koncentrere sig om, hvem der vil profitere af afskaffelsen af Krigsreglen - og hvordan de arbejder for at få indflydelse.

30. november 2018 kl. 13.51 | læs »
17

Mogens Nørgaard: Afskaffelse af Krigsreglen er dumt på ethvert plan - men det vil ske alligevel

Klumme: BLUF (Bottom Line Up Front): Dansk Industri og Dansk Erhverv arbejder på at afskaffe vores Krigsregel, som foreskriver, at vigtige data skal være indenfor Danmarks grænser, fordi vi ellers kan afskæres totalt udefra uden varsel. Det er dumt på ethvert plan. Det er decideret imod nationens interesser. Men det vil ske.

9. november 2018 kl. 10.10 | læs »
14

Nørgaard: Gider, vil eller kan Center for Cybersikkerhed overhovedet hjælpe den civile del af det danske samfund?

Klumme: Jeg elsker mit gamle regiment Livgarden, men i dag er der endnu mere brug for en cybergarde. Laptops er vigtigere end nye, franske kanoner. Måske endda vigtigere end nye fly fra USA, selv om jeg synes, at de er fede.

14. maj 2018 kl. 10.00 | læs »
12

Nørgaard: Når jeg bliver diktator af Danmark skal der ryddes op i EPJ (= den Evige Patient Jagt)

Klumme: Engang havde hvert amt sit eget EPJ-system med katastrofale følger. Og da vi jo er er Verdens Klogeste Folkefærd, har vi jo lært af vore fejl. Derfor ender vi nu med, at Østdanmark bruger EPIC og Vestdanmark bruger Systematic. Men når jeg bliver diktator af Danmark, kommer der til at ske ting og sager.

9. maj 2018 kl. 15.48 | læs »
23

Nørgaard: Hele Facebook-skandalen er startet af fødevareindustrien

Klumme: Jeg tror, at fødevareindustrien står bag en masse store it-foretagender. De har i dybeste hemmelighed overtaget magten over de førende it-bikse og dermed - efterhånden som alt bliver digitalt og rykker på nettet - den totale magt over os.

1. maj 2018 kl. 10.30 | læs »