Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

179 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: GAI'dar og gruppearbejde: Vi kan og skal redde Verden

Klumme: ChatGPT er og bliver bare en Generativ AI (GAI), der laver ord-salat og cut-paste på steroider. Med den rette prompting kan selv hærdede DJØF'ere i Kirkeministeriet bringes til at skrive sjove ting, og det samme kan GAI'erne.

2. juni 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Det er fredag. Vi skal drikke. Vi skal danse. Vi skal til Finland og Estland. Vi skal i sauna. Vi skal finde øl på havets bund

Klumme: I bør checke to ret interessante steder: CCDCOE og CR14. Også fordi CCDCOE blot er ét af næsten 30 Center Of Excellence-kontorer, der kører i NATO-regi, men uden at være en del af NATO-strukturen - så kan lande uden for NATO også deltage. Det seneste er et COE for Quantum i København i Niels Bohr-bygningen på Jagtvej, der nok bliver færdig i 2042. Bygningen. Ikke COE'et.

26. maj 2023 kl. 14.00 | læs »

Nørgaard: Ni opfindelser, som man troede ville ødelægge verden, men som endte med at være ret fede

Klumme: Tag med mig på en tidsrejse og se ni opfindelser, som mange frygtede for tid og evighed ville ødelægge Jorden og alt menneskeligt liv og virke. Ligesom ChatGPT.

12. maj 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Hyklere hele bundtet! AI-taberne ligger bagerst i cykelfeltet. Nu forlanger de pludseligt, at de forreste straks får monteret firkantede hjul OG afmonteret sadlen

Klumme: Det er super ironisk at Facebook og Google, der i årevis har spenderet milliarder på at komme først med AI, er blevet over- og kølhalet af OpenAI og Microsoft, og nu synes det her AI-hejs skal styres, reguleres, registreres, kontrolleres og bremses.

28. april 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Himlen, Kælderen og Livet på Jorden - Clouden får hård konkurrence

Klumme: Mange bikse har set clouden som en mulighed for at outsource - og dermed slippe for - den evige hovedpine, som det jo ér at rekruttere, fastholde og motivere dygtige/tekniske/nørdede folk: De siger, hvad de mener. De snakker med alle mulige i andre bikse. De filosoferer. Kort sagt: En standard-managers rædselsscenarie.

21. april 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: En ret kort (men præcis) klumme om cybersikkerhed og den nye deklaration

Klumme: Det er altså ingen skam at skrive en meget kort klumme, når emnet er godt. Så det har jeg gjort.

14. april 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: OpenAI lavede en chatbot fyldt med fejl og mangler, men alle kan prøve den. Ingen brug for fancy API-kodning i Python, hvilket forvirrer og forbitrer adelen

Klumme: OpenAI har demokratiseret AI-anvendelse, og verden bliver aldrig den samme. Det viste sig svært at stoppe Gutenberg, VHS og Google. Det bliver nok også svært at stoppe AI.

9. april 2023 kl. 10.57 | læs »

Nørgaard: Cybersikkerhed - en by i Danmark

Klumme: I dag handler min klumme om cybersikkerhed i det offentlige Danmark. Jeg har været nødt til at krydre klummen med notabener om andre ting for at gøre det lidt mere udholdeligt for mig selv.

31. marts 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Jeg vil have en cyberdomstol - og også noget leverandør-ansvar

Klumme: Forestil jer at kultur, fødevarer, landbrug og miljø ikke havde deres eget ministerium, men i stedet blev varetaget af mange forskellige instanser. Sådan er situationen på it- og cybersikkerhedsområdet Lap på lap på lap (som man kalder gruppesex i det nordlige Finland).

24. marts 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Kinetisk eller kinesisk? Fire områder, der gør alle rige i fremtiden. Og et Bob Dylan-digt

Klumme: Hyg jer på altanerne, terrasserne og båddækkene - vi får travlt på mandag.

17. marts 2023 kl. 14.30 | læs »