Mogens Nørgaard

Debattør, iværksætter og CEO for CIMA Technologies

E-Mail

mno@cima.dk

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

Serie-angel-VC-investor, formand for Planternes Beskyttelse & PlanteEtisk Komite, bryggeriejer, databroker, medejer af flere disruptive, digitale AIoT-stealth-mode-startups, samt direktør for alt i CIMA Technologies.

Har mindst tre børn, bor i Kbh K og kører på hipster-e-bike fra Biomega, taler i iPhone 7+ og skriver på en Acer Chromebook Flip.

95 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: Hvordan man får de digitale kongedømmer samkørt UDEN at samkøre dem (og uden at lave en datalake)...

Klumme: Dette indlæg handler om vores digitale fremtid, som bliver en vidunderlig, kontinuert solopgang med smukke farver, masser af gratis data og hjælpsomme algoritmer.

17. november 2017 kl. 12.28 | læs »
7

Nørgaard: Det globale langbord ... eller derfor skal Google, Apple og de andre store amerikanske firmaer være vores alle sammens FBI

Klumme: Det er utroligt, hvad der kan laves af hacks i dag. Men menneskeheden skal nok klare det. Sagen er, at Google og de andre giganter er nødt til at være vores FBI. Kæmpebikse kan være irriterende på mange måder, men de er også de eneste, der kan løse den slags problemer globalt.

6. november 2017 kl. 09.57 | læs »
80

Nørgaard: Jeg stemmer for e-valg ... men jeg kunne lige så godt have argumenteret for indførelse af atomkraft

Klumme: I USA kan man ikke indføre våbenkontrol. I Danmark kan man ikke diskutere atomkraft. Og slet ikke e-valg. Men det er dumt, for i Estland virker det - og det er meget billigere. Og så giver det demokratiet helt nye muligheder.

16. oktober 2017 kl. 16.35 | læs »
58

Mogens Nørgaard: Her har du en masse smarte ting, som vi i Danmark IKKE kan lære af andre

Klumme: Som vi ved, så kan vi i Danmark ikke lære noget af andre, fordi vi både er klogere end dem alle og har helt unikke problemer i Danmark. Her har du nogle gode eksempler på ting, der virker fremragende andre steder, som jo ikke vil virke i Danmark, da vi er helt anderledes organiserede og har unikke problemstillinger.

22. september 2017 kl. 15.03 | læs »
15

Nørgaard: Stop snakken om 'opgavetyveri': Her er den fantastiske og rigtige løsning - nogle hundreder vilde, unge komplet med store skærme og coladåser

Klumme: I stedet for snak om 'opgavetyveri' skal vi bare have nogle hundreder vilde, unge gutter og gudinder, komplet med store skærme og coladåser, der får frie teknologihænder til at lave fede, offentlige løsninger for ingen penge, og så skal det være slut med store 18-måneders udbud, som ingen gider og som er baseret på proprietære teknologier fra forrige århundrede (you know who). De har gjort det andre steder. Og sparet kassen.

8. september 2017 kl. 09.50 | læs »
8

Mogens Nørgaard: Kære med-danskere, vi er de klogeste mennesker i verden

Klumme: Vidste du, at der gælder to helt specielle forhold i Danmark? Og at de forhold gør, at vi ALTID har brug for specielle løsninger? Og at vi derfor "ikke bare" kan kopiere noget fra andre, som tilsyneladende virker, er godt, billigt og effektivt.

1. september 2017 kl. 11.03 | læs »
12

Så er Big Data ved at være overstået

Klumme: Vi kommer delvist til at se samme udvikling, som dengang BI afløste DW som det nye og hotte: Det havde en masse potentiale, men blev bare til endnu en rapportgenerator.

12. oktober 2015 kl. 10.03 | læs »
12

Er Lyvemaskinen hos CSC gået i stykker?

Klumme: Man skal lyve, når man byder på offentlige ordrer, for de bikse, der har den bedste Lyvemaskine vinder, og det kræver snarrådighed og konstant jagt på nye fiduser. Har CSC helt glemt, hvordan man gør?

27. april 2015 kl. 10.28 | læs »
13

Nørgaard: Fire metoder til at holde på de danske job ... lidt endnu

Klumme:Rigtige, hårde, faglige uddannelser, mindre pjank og ynk i lovgivningen samt en revolution og insourcing i det offentlige. Sådan lyder Nørgaards kur mod jobtab.

27. marts 2015 kl. 10.03 | læs »
7

Her er min hemmelighed: Jeg var tæt på at blive DJØF'er

Klumme: Jeg har en tilståelse: Jeg var tæt på at ende som DJØF'er. Det offentlige er den nye Herremand. Og Herremanden har og får altid ret.

16. februar 2015 kl. 10.08 | læs »