Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

143 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: Her er hvad de unge vil have. Jeg sidder da og bliver helt misundelig

Klumme: It-branchen kan tiltrække de unge i Gen Z med nogle få tilpasninger. Jeg har som altid nogle nemme og simple forslag, som du kan læse her (men brug for guds skyld ikke HR-folk til at udvælge og kvalificere. De har ingen faglig indsigt og fungerer kun på nøgleord).

15. august 2022 kl. 12.20 | læs »

Mere om, hvorfor it-projekter fejler. Svaret på alt. Og nogle provokationer.

Klumme: Vi skal forstå, hvorfor store it-projekter går galt her i landet. Her er tre provokationer fra min side, som jeg inderligt håber, nogen kan modsige, eller endnu bedre modbevise. Det er ret beset tre fordomme, som jeg helst vil være foruden - so please prove me wrong!

22. juli 2022 kl. 15.57 | læs »

Nørgaard: Læren fra USA (haha)

Klumme: I Danmark er det, som jeg tidligere har undret mig over, rent faktisk lovligt at være chef/leder indenfor it og endda inden for store, vigtige, offentlige projekter og sige ordene "Jeg er jo ikke tekniker."

24. juni 2022 kl. 13.45 | læs »

Nørgaard: Ratios are for losers. Det kan vi bruge mod magthaverne

Klumme: Alt for tit forsøger vi at optimere it-systemer (især database-applikationer) på en komplet forkert måde. Men vi kan godtgennemskue algoritmerne og vende dem mod magthaverne ved hjælp af simple tricks.

29. april 2022 kl. 12.20 | læs »

Nørgaard: Digitaliseringen, Herremanden, Lars-testen og de halvstuderede røvere af nogle algoritmer

Klumme: Man slipper horder af halvstuderede algoritme-røvere løs på ting og sager som erstatning for menneskelige sagsbehandlere og forårsager dermed ulykker. Måske kunne vi i stedet for Siri-kommissionen få en Lars-kommission, der har til hensyn at sørge for, at digitaliseringens slutbrugere får lov at teste noget nyt, før det sættes i drift eller afvises.

22. april 2022 kl. 12.30 | læs »

Nørgaard: Inflationen har været med os længe. Brug den til egen vinding

Klumme: Jeg håber, at jeg med denne klumme kan give læseren nogle idéer til at forbedre chancerne for at lykkes i livet.

16. april 2022 kl. 13.00 | læs »

Nørgaard: Når Udbud er Afbud: De store er større end de små

Klumme: Jeg fascineres jævnligt over, at vi finder os i, at offentlige udbud på it-fronten vindes af ganske få selskaber, der endda tager sig godt betalt, men som til gengæld tit bliver forsinkede uden at kunne levere den lovede funktionalitet.

8. april 2022 kl. 14.44 | læs »

Nørgaard: Tale i panelhøjde. Vækstpanel. Iværksætterpanel. KanelPanel

Klumme: Her er en positiv historie fra det virkelige, hjemløse liv - samt nogle interessante betragtninger om ekspertpaneler og iværksætteri og det moderne aristokrati.

1. april 2022 kl. 15.00 | læs »

Nørgaard: SQL'er er også mennesker!

Klumme: Nedenstående er inspireret af en sjov snak over gode øl med en ÆLDgammel databasenørd, hvor vi øloficerede lidt over udviklingen - og pludselig kunne vi se den logiske vej frem. Men der er helt sikkert andre, mindste lige så gode "roadmaps" for vore venner SQL'erne.

25. marts 2022 kl. 11.40 | læs »

Nørgaard: Skulle vi ikke se at få noget ÆGTE diversitet i bestyrelserne? Gamle kvinder i stedet for gamle mænd er da ikke et fremskridt

Klumme: Man forstår jo godt, hvorfor man prøver at rette op på noget forkert. Men nogle gange er vejen til helvede brolagt med gode intentioner. Diversitet er ikke at tvangsudskrive nogle gamle, hvide kvinder til at supplere de gamle, hvide mænd og at udnævne en masse kvindelige DJØF'ere til at erstatte en del af de mange mandlige DJØF'ere. Det er bare mere af det samme.

18. marts 2022 kl. 11.31 | læs »