Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

237 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: Inderligt undskyld til både Arizona og Albertslund - og også (lidt) til Djøf: I'm sorry

Klumme: Da I alle jo er på ferie og dangderer den ved poolen med stråhatten på, har I jo meget bedre tid end normalt til at studere mine skriverier. Så Undskyld-sektionen i denne uge er meget lang og meget omfattende, og jeg siger undskyld til rigtigt mange. Også det undskylder jeg for.

19. juli 2024 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: NIS2 er stærkt forsinket, men til gengæld er der ikke afsat tid til reflektion og debat - det er den perfekte måde at bekæmpe lovsjusk på

Klumme: Mange måneder forsinket, men med alt for lidt tid til debat, diskussion og reflektion. NIS2-processen viser, hvordan man effektivt undgår al ubehagelig snak om lovsjusk og hastværk og makværk.

12. juli 2024 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Derfor bruger fattigrøvene AI meget mere end de rige svin

Klumme: AI kan ikke bare oversætte mellem engelsk og dansk, den kan også oversætte fra socialklasse til socialklasse, fra DJØF’er til uorganiseret havnearbejder og fra Danmarks Radio til brugerne af Twitter.

5. juli 2024 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Viggo stjal min hårde rock, for tidlig bus-afgang og sådan undgår du at blive forfremmet (nu med lyd!)

Klumme: Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man lever af problemer eller løsninger, skal man blot lytte til IT-sælgere og arkitekter, der holder præsentationer om AI - det gjorde jeg forleden.

28. juni 2024 kl. 14.01 | læs »

Nørgaard: Her er min komplette prepping-liste - det er meget nemmere at klare sig i tre dage, end I tror

Klumme: Man behøver altså ikke at lytte til en hånddrevet FM-radio for at få at vide, at strømmen er gået. Og lad også bare være med at købe mad ind, selv om regeringen anbefaler det. Her er min komplette prepping-liste. Jeg er klar.

21. juni 2024 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Det er så torskedumt at læggge ekstra-skatter på de billige el-biler fra Kina

Klumme: Protektionisme-bølgen er svær at stoppe lige nu, og vi vil se masser af idiotiske tiltag fra politikere over hele verden i de kommende år. Men vi lever jo heldigvis af problemer, ikke løsninger, så det skal nok blive ok.

14. juni 2024 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Cybertruslerne truer? Så lad os da holde nogle flere møder

Klumme: Vi trækker alt i langdrag, holder møder uden efterfølgende handling og opfatter en PowerPoint-præsentation som arbejde. Men så længe de leger med PowerPoint, gør DJØF’erne da i det mindste ikke skade udover at spilde andres tid. Og det er jo positivt.

7. juni 2024 kl. 14.30 | læs »

Jeg havde simpelthen aldrig forestillet mig, at det nye Rejsekort ville minde om noget, der var udtænkt af IBM i 60’erne

Klumme: Rejsekortet er rimeligt åndssvagt, men efter mange år med noget åndssvagt har man jo vænnet sig til det. Men selv om jeg er hærdet med hensyn til, hvad vi kan finde på i vores evige kamp for at være unikke herhjemme, så havde jeg aldrig nogensinde kunne forestille mig det nye Rejsekort.

31. maj 2024 kl. 13.55 | læs »

MogensTesten og danske krigsskibe: Vi satser hele butikken på noget magisk ukendt teknologi - men musikken er god

Klumme: Jeg har sat mig for i denne klumme at sørge for, at I ALLE er i topfesthumør op til weekenden. Kom med til Stockholm og AI-tilblivelsen af Dansesang, som helt sikkert vinder Melodigrandprix i 2025. Vi skal også forbi de nye, danske krigsskibe, som vi selvfølgelig selv skal bygge med noget magisk ukendt teknologi, og så er der premiere på MogensTesten.

24. maj 2024 kl. 14.01 | læs »

Nørgaard: Det kendte pekingeser-fænomen kunne alligevel ikke føre os til sejr i melodi grand prix

Klumme: DR har simpelthen haft gang i et antal enormt billige og meget kloge eksperter i et års tid for at regne ud, hvordan vindersangen til Melodunte Gran Priks skulle lyde for at vi kunne vinde. Der er jo det gode ved Danmark, at vi altid har verdens klogeste mennesker på et givet område lige i nærheden.

17. maj 2024 kl. 14.30 | læs »