Mogens Nørgaard

Debattør, iværksætter og CTO i Nordic Data Intelligence ApS

E-Mail

mno@cima.dk

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

114 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

7

Nørgaard: Et festligt interview med Anders Lisdorf om cloud

Klumme: Jeg kom fornylig til at diskutere cloud med min kammerat Anders Lisdorf. Det kom der nogle sandheder ud af. Så besluttede jeg mig for at interviewe Anders. Og du kan læse interviewet her. Jeg synes selv, at det er blevet ret festligt.

7. juni 2019 kl. 12.00 | læs »
15

Nørgaard: Derfor er det faktisk godt for os, at Huawei og de andre kinesere stjæler vores viden og teknologier - beviset ligger lige foran din næse

Klumme: Hvis kineserne kan blive ved med at stjæle og kopiere systematisk fra vore bedste folk ser vi formentlig ind i en tid med så meget overskud, at min gamle Livgarder-kammerat Jønnes drøm om en ottetimers arbejdsuge bliver til virkelighed.

24. maj 2019 kl. 14.14 | læs »

Nørgaard: En stor lyserød militær hemmelighed...eller hvorfor big data og algoritmer får dig før eller siden - hvis de vil finde dig

Klumme: Denne klumme indeholder lidt tanker om de-anonymisering og en dyb, militær hemmelighed. Måske to. Ja, OK, også en it-hemmelighed, som jeg har lovet at holde for mig selv.

21. maj 2019 kl. 14.31 | læs »
12

Nørgaard: Vi burde lære af geniale Japan, og vi burde oprette Det digitale Hjemmeværn. Men det bliver desværre aldrig til noget

Klumme: Japan vil lade deres svar på vores Center for CyberSikkerhed forsøge at hacke borgernes dimser og informere/vejlede dem om, hvad de skal gøre. Det skal Danmark kopiere og samtidig sætte alle gamerne til at lave noget fornuftigt i et Digitalt Hjemmeværn. Det vil Danmark aldrig gøre.

1. februar 2019 kl. 10.02 | læs »
5

Nørgaard: Jeg var til seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og her er min nedslående beretning

Klumme: Jeg var med til Atlantsammenslutningens seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og det var en generelt nedslående oplevelse - men med enkelte lyspunkter. Her er min helt personlige beretning om oplevelsen.

25. januar 2019 kl. 10.58 | læs »
7

Nørgaard: Historien om Forældreintra og stress er noget urimeligt makværk. Og kritikken er ramt helt ved siden af

Klumme: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra.

24. januar 2019 kl. 10.35 | læs »
28

Mogens Nørgaard: Danmark skal have en digital grundlov - og jeg har fundet ud af en smart quickfix (tror jeg)

Klumme: Vi kan vel alle blive enige om, at det er et kæmpeproblem, at vores grundlov slet ikke er egnet til at håndtere en digitaliseret realitet. Men jeg har fundet en quickfix (tror jeg) - en smart grundlovspatch, der giver mulighed for med et snuptag at opdatere Grundloven til en digital virkelighed.

3. januar 2019 kl. 10.00 | læs »
15

Mogens Nørgaard: Her er mine forudsigelser for 2019: Det store røveri vil fortsætte og GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse - og meget andet

Klumme: 2019 bliver et spændende år med gode eksempler på suveræne business cases, der lever op til de tre danske D'er: Dyrt, Dumt og Dårligt...og hvor GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse i blandt andet Danmark med hjælp fra de nyttige, lokale idioter i lobbyist-organisationerne.

14. december 2018 kl. 11.09 | læs »
2

Nørgaard: Hvem har mon interesse i, at vi afskaffer Krigsreglen? Tænk lige over det!

Klumme: Kampen om Krigsreglen optager mange mennesker, men nogle af de mest interessante har ikke lyst til at stå frem offentligt. Humlen er, at det er nødvendigt at koncentrere sig om, hvem der vil profitere af afskaffelsen af Krigsreglen - og hvordan de arbejder for at få indflydelse.

30. november 2018 kl. 13.51 | læs »
17

Mogens Nørgaard: Afskaffelse af Krigsreglen er dumt på ethvert plan - men det vil ske alligevel

Klumme: BLUF (Bottom Line Up Front): Dansk Industri og Dansk Erhverv arbejder på at afskaffe vores Krigsregel, som foreskriver, at vigtige data skal være indenfor Danmarks grænser, fordi vi ellers kan afskæres totalt udefra uden varsel. Det er dumt på ethvert plan. Det er decideret imod nationens interesser. Men det vil ske.

9. november 2018 kl. 10.10 | læs »