Mogens Nørgaard

Debattør, iværksætter og CEO for CIMA Technologies

E-Mail

mno@cima.dk

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

Serie-angel-VC-investor, formand for Planternes Beskyttelse & PlanteEtisk Komite, bryggeriejer, databroker, medejer af flere disruptive, digitale AIoT-stealth-mode-startups, samt direktør for alt i CIMA Technologies.

Har mindst tre børn, bor i Kbh K og kører på hipster-e-bike fra Biomega, taler i iPhone 7+ og skriver på en Acer Chromebook Flip.

100 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

11

Nørgaard: GDPR er en krig mellem USA og Europa - og EU’s tilgang vil vinde. Faktum

Klumme: Vi fra EU og omegn har en god grundlov, som vi agter at tvinge alle ordentlige mennesker og outlaws til at følge, hvis de ikke vil op og hænge eller rulles i fjer og tjære og jages ud af byen. Alle de outlaws, der (forståeligt nok) synes det gamle, lovløse system er bedre, vil måske ikke nyde godt af den nye grundlov i særlig grad. Men det vil deres børn.

3. april 2018 kl. 11.03 | læs »
42

Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks

Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.

20. marts 2018 kl. 12.15 | læs »
21

Mogens Nørgaard: Data-diktatorens fem stensikre forudsigelser om den nye EU-persondatalovgivning

Klumme: Vil det offentlige slippe afsted med at overtræde GDPR for fuld musik uden konsekvenser? Og vil det samme mon gælde for private bikse?

18. januar 2018 kl. 11.02 | læs »

Nørgaard: Nybyggere, fantaster og drømmere - velkommen til Datamerika: Vælger vi Trump som vores første præsident?

Klumme: Det er et nyt kontinent, der dukker frem af disen. Vi begynder at ane konturer. Vi har ingen anelse om, hvor stort det er, hvilke skabninger der lever der. Lad os kalde dette nye kontinent, som vi skal til at opdage, for Datamerika.

15. december 2017 kl. 15.01 | læs »
73

Nørgaard: Derfor er DJØF'ernes uddannelse værdiløs - vi skal slet ikke måle succes på BNP længere

Klumme: Det største økonomiske problem, som vi nu har, er økonomerne. DJØF'erne kender kun til BNP og vækst og har ikke forstået, at digitaliseringen, globaliseringen, frihandel, tech, osv. gør deres lærdom fra universitetet komplet uanvendeligt og direkte skadeligt, fordi de kommer frem til helt forkerte konklusioner.

30. november 2017 kl. 10.00 | læs »
2

Nørgaard: Hvordan man får de digitale kongedømmer samkørt UDEN at samkøre dem (og uden at lave en datalake)...

Klumme: Dette indlæg handler om vores digitale fremtid, som bliver en vidunderlig, kontinuert solopgang med smukke farver, masser af gratis data og hjælpsomme algoritmer.

17. november 2017 kl. 12.28 | læs »
7

Nørgaard: Det globale langbord ... eller derfor skal Google, Apple og de andre store amerikanske firmaer være vores alle sammens FBI

Klumme: Det er utroligt, hvad der kan laves af hacks i dag. Men menneskeheden skal nok klare det. Sagen er, at Google og de andre giganter er nødt til at være vores FBI. Kæmpebikse kan være irriterende på mange måder, men de er også de eneste, der kan løse den slags problemer globalt.

6. november 2017 kl. 09.57 | læs »
80

Nørgaard: Jeg stemmer for e-valg ... men jeg kunne lige så godt have argumenteret for indførelse af atomkraft

Klumme: I USA kan man ikke indføre våbenkontrol. I Danmark kan man ikke diskutere atomkraft. Og slet ikke e-valg. Men det er dumt, for i Estland virker det - og det er meget billigere. Og så giver det demokratiet helt nye muligheder.

16. oktober 2017 kl. 16.35 | læs »
58

Mogens Nørgaard: Her har du en masse smarte ting, som vi i Danmark IKKE kan lære af andre

Klumme: Som vi ved, så kan vi i Danmark ikke lære noget af andre, fordi vi både er klogere end dem alle og har helt unikke problemer i Danmark. Her har du nogle gode eksempler på ting, der virker fremragende andre steder, som jo ikke vil virke i Danmark, da vi er helt anderledes organiserede og har unikke problemstillinger.

22. september 2017 kl. 15.03 | læs »
15

Nørgaard: Stop snakken om 'opgavetyveri': Her er den fantastiske og rigtige løsning - nogle hundreder vilde, unge komplet med store skærme og coladåser

Klumme: I stedet for snak om 'opgavetyveri' skal vi bare have nogle hundreder vilde, unge gutter og gudinder, komplet med store skærme og coladåser, der får frie teknologihænder til at lave fede, offentlige løsninger for ingen penge, og så skal det være slut med store 18-måneders udbud, som ingen gider og som er baseret på proprietære teknologier fra forrige århundrede (you know who). De har gjort det andre steder. Og sparet kassen.

8. september 2017 kl. 09.50 | læs »