Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

203 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: At sove i sne, bornholmsk syp med chili - og derfor bør EDC hedde EDB istedet for

Klumme: Jeg er kæmpe fan af at ansætte stadigt flere i det offentlige, så længe de bare ikke laver noget, der reelt gør en forskel. Det holder de unge akademikere væk fra gaderne og sætter gang i økonomien.

1. december 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Engang blev jeg som Sam Altman fyret og så hyret igen få dage efter - tingene har ikke været de samme siden

Klumme: Nu skal vi hygge os lidt omkring AI-bålet, vurdere forskellige beslutningsmodeller, drømme om offentlig nedskydning af visse folk på torvet, arkivere Aula og til sidst nyde et par små-nyheder, der for alvor binder det hele sammen og redder Danmark.

24. november 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Jeg lover jer, at jeg bliver en god leder for jer - omend måske til tider lidt hård

Klumme: Hvad skal der til, før man begynder at gøre det nødvendige og rigtige for både projekter, sikkerhed og cyber? Det skal jeg sige jer. Der skal en diktator til. Og en receptionsklokke.

17. november 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Vi er ved at nå mit 8/28-mål for ejendomsvurderingerne

Klumme: Som alle ved, så sagde jeg i 2021, at ejendomsvurderings-systemet ville ende med at koste otte milliarder kroner og være klar i 2028 - jeg kalder det 8/28-løsningen. Indtil forleden så det desværre ud til, at vi ville ende med en sølle 4/24-løsning. Men så skete miraklet.

10. november 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Hør nu her - AI giver MEGET mere arbejde

Klumme: I Miracle ansatte vi engang en gut, der ifølge sit CV havde så meget erfaring, at det oversteg hans alder. Han endte forbløffende nok med at tage røven på os og er i dag meget rig.

3. november 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Pligt Uden Magt (PUM). Pølsesnak & Kæmpepenis. Verdens hidtil længste klumme

Klumme: Vi lider alle nu og i de næste MANGE år under, at der indføres massiv digitalisering som en spareøvelse frem for en visionær investering. Det er åndssvagt, og vi borgere er åndssvage.

27. oktober 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Æv, det er bare så asocialt, og vi bør alle skamme os

Klumme: At ryge, drikke alkohol, spise ting, der har haft en far og en mor, eller blot at køre hurtigt på racercykel gennem en landsby er i dag lig med manglende hensyntagen til sundhedsvæsenet og samfundsbudgettet. Det er asocialt, og man bør skamme sig. For nu om dage skal man koste staten så lidt som muligt ved at leve så sundt og fornuftigt som muligt.

20. oktober 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Engang fortalte danskerne NÆSTEN hele sandheden om, hvor meget de gerne vil betale i skat

Klumme: Der er sket noget de seneste par måneder i forhold til debatten om det offentlige forbrug. Måske satte Martin Thorborg det i gang, måske er LA's kampagne om, at der ikke mangler penge, perfekt til tidsånden. Måske har vi nået det, som Malcolm Gladwell kaldte et Tipping Point. Der sker i hvert fald ét eller andet i folkedybet.

13. oktober 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Mage til idioti har jeg altså sjældent oplevet i mine 62 år på denne jord - men lad mig også lige sige undskyld

Klumme: I det offentlige straffes ingen som bekendt for at sige nej, og ingen straffes for at sige "vi udtaler os ikke om konkrete sager." Vi er forbi nulfejlskulturen og er et godt stykke inde i SidHeltStille-kulturen. Shhh.

6. oktober 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Jeg har en knippelgod ide: Lad dem, der har foreslået, bestilt og projektledet en løsning stå for kundesupporten i de første seks måneder

Klumme: Jeg foreslår, at alle dem har foreslået, besluttet, bestilt, projektledet, lavet, testet og udrullet en løsning skal stå for den direkte kundesupport i de første seks måneder. Det gælder også kontorchefen og alle dem, der ivrigt har deltaget i alverdens møder undervejs. Så vil de nok kunne lære lidt.

29. september 2023 kl. 14.30 | læs »