Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

156 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: GDPR var en fin start, men NU sker der snart noget....

Klumme: Digital Services Act og Digital Markets Act kommer til at ramme dybt og hårdt ned i nogles forretningsmodeller. Det kommer de til at være ret gnavne over.

9. september 2022 kl. 13.35 | læs »

Nørgaard: Historien om Faktura-damen: Derfor ender vi gang på gang med systemer, som er er dyrere, dårligere og dummere

Klumme: Fakturadamen forandrede mit syn på mangt og meget. Jeg håber, at hun valgte førtidspension (en slags Arne-pension) og beder til, at hun med tiden formår at tilgive Oracle, hendes arbejdsgiver, alle de eksterne konsulenter og ikke mindst GUI-designerne.

26. august 2022 kl. 15.28 | læs »

Nørgaard: Det er da fedt med den Chromebook-afgørelse i Helsingør. For alle vidste det jo

Klumme: Jeg synes altså, at det er ret fedt med Datatilsynets afgørelse i Helsingørs Chromebook-sag. Jow, den er da ubekvem for mange, også synd for nogle lærere. Men den er god for borgerne - I ved, dem, der er de egentlige slutkunder, der finansierer hele festen og alle DJØF-jobbene.

19. august 2022 kl. 14.20 | læs »

Nørgaard: Her er hvad de unge vil have. Jeg sidder da og bliver helt misundelig

Klumme: It-branchen kan tiltrække de unge i Gen Z med nogle få tilpasninger. Jeg har som altid nogle nemme og simple forslag, som du kan læse her (men brug for guds skyld ikke HR-folk til at udvælge og kvalificere. De har ingen faglig indsigt og fungerer kun på nøgleord).

15. august 2022 kl. 12.20 | læs »

Mere om, hvorfor it-projekter fejler. Svaret på alt. Og nogle provokationer.

Klumme: Vi skal forstå, hvorfor store it-projekter går galt her i landet. Her er tre provokationer fra min side, som jeg inderligt håber, nogen kan modsige, eller endnu bedre modbevise. Det er ret beset tre fordomme, som jeg helst vil være foruden - so please prove me wrong!

22. juli 2022 kl. 15.57 | læs »

Nørgaard: Læren fra USA (haha)

Klumme: I Danmark er det, som jeg tidligere har undret mig over, rent faktisk lovligt at være chef/leder indenfor it og endda inden for store, vigtige, offentlige projekter og sige ordene "Jeg er jo ikke tekniker."

24. juni 2022 kl. 13.45 | læs »

Nørgaard: Ratios are for losers. Det kan vi bruge mod magthaverne

Klumme: Alt for tit forsøger vi at optimere it-systemer (især database-applikationer) på en komplet forkert måde. Men vi kan godtgennemskue algoritmerne og vende dem mod magthaverne ved hjælp af simple tricks.

29. april 2022 kl. 12.20 | læs »

Nørgaard: Digitaliseringen, Herremanden, Lars-testen og de halvstuderede røvere af nogle algoritmer

Klumme: Man slipper horder af halvstuderede algoritme-røvere løs på ting og sager som erstatning for menneskelige sagsbehandlere og forårsager dermed ulykker. Måske kunne vi i stedet for Siri-kommissionen få en Lars-kommission, der har til hensyn at sørge for, at digitaliseringens slutbrugere får lov at teste noget nyt, før det sættes i drift eller afvises.

22. april 2022 kl. 12.30 | læs »

Nørgaard: Inflationen har været med os længe. Brug den til egen vinding

Klumme: Jeg håber, at jeg med denne klumme kan give læseren nogle idéer til at forbedre chancerne for at lykkes i livet.

16. april 2022 kl. 13.00 | læs »

Nørgaard: Når Udbud er Afbud: De store er større end de små

Klumme: Jeg fascineres jævnligt over, at vi finder os i, at offentlige udbud på it-fronten vindes af ganske få selskaber, der endda tager sig godt betalt, men som til gengæld tit bliver forsinkede uden at kunne levere den lovede funktionalitet.

8. april 2022 kl. 14.44 | læs »