Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

203 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: Lovliggørelsen af den offentlige sektor, en bog om dovenskab og 3,1415926

Klumme: Kære læser. Tiden er inde til en optur eller to. Og vi skal en tur forbie n rødvinsaften for mange år siden, hvor jeg sad og snakkede med to unge, kvikke mænd, der ville være henholdsvis kalif og vice-kalif i stedet for kaliffen og vice-kaliffen i en organisation.

22. september 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Lad os hjælpe hinanden indtil alle accepterer, at vi kun behøver lave noget et par dage om ugen

Klumme: Da 88 procent af os arbejder foran to skærme, og vi stort set ikke laver noget reelt arbejde i løbet af ugen, bliver det mere og mere nødvendigt at kunne få det til at se ud som om, at man laver noget, mens man i virkeligheden ikke laver noget som helst.

15. september 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Kors i hytten - man tager altid fejl og selv de mest indlysende ting kan pludselig tage en drejning på grund af for eksempel viden

Klumme: Efter 100 millioner kroner og et år med sniksnak uden nogen brugbar løsning, opsagde de kontrakten med IBM, hvorpå to gutter fra forsikringsselskabets it-afdeling gik ned i den lokale Aldi og købte to servere/pc'er, som de så flyttede deres eksisterende system over på, og så kørte de lykkeligt videre.

8. september 2023 kl. 14.00 | læs »

Nørgaard: Har du også forsøgt dig med SKI, smidt geder i en skov eller bare brugt scrum? (alle tre ting fejler ofte)

Klumme: Det er to år siden, at jeg fik godkendt Partiet Humanisterne af Indenrigsministeriet, hvilket jo lyder bedre end Diktatorpartiet. Men jeg lover jer: Når jeg bliver Diktator af Danmark bliver SKI meget hurtigt til en downhill-disciplin uden slalom.

1. september 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Det går sgu da meget godt - her er min opskrift på bacon-vodka

Klumme: BGM (Bitre, Gamle Mænd) ved allerede, at cirka hvert syvende år svinger pendulet fra centralisering til decentralisering, eller omvendt. Det er nu tid til decentralisering af data. Og det nye BS-ord til CV'et og LinkedIn er.... DataMesh!

25. august 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Alle chefer og sælgere elsker jo at indføre SAP og den slags ting. Men ingen medarbejdere synes, at det er fedt

Klumme: Jeg har fået flere sjove historier fra læserne om ledere og chefer, der ikke havde nogen som helst faglig baggrund for det, som de skulle føre fremad og opad. Tak for dem (altså historierne), selv om jeg ikke blev gladere af at læse dem.

18. august 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Du skal følge dit hjerte! Du skal blive lige dét, som du har mest lyst til at blive. Undtagen selvstændig eller iværksætter

Klumme: I Miracle-tiden kom Tommy, som jeg gav titlen "Country Manager, Jutland", og måske også jeg, engang på den bedste idé i hele verden: Vi ville lade iværksættere, selvstændige, studerende og arbejdsløse sidde i vore lokaler. Hvis vi havde plads.

11. august 2023 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Lyt! Jeg vil forsøge at gøre Danmarks bundrekord i iværksættere og selvstændige til noget logisk, meningsfuldt, forståeligt og fornuftigt

Klumme: Som lovet, på en måde, i sidste uge, skal vi nu tale om de egentlige samfundstabere, nemlig iværksættere og selvstændige. De er tilsyneladende ligeså godt begavede som resten af befolkningen, men har alligevel en overproduktion af adrenalin og/eller et ubevidst dødsønske.

4. august 2023 kl. 14.40 | læs »

Nørgaard: Digitaliseringens fyrster ville møde deres ofre. Wouldn't that be a riot?

Klumme: Jeg fik et "tør lige øjnene"-tweet retur, da jeg reklamerede for min klumme sidste fredag om DSB's manglende brug af tog. Den gode mand mente, at jeg burde kigge på Japan: Dér kører togene til tiden, mens digitaliseringen skrider frem med så små skridt, at man skulle tro fødderne var sammensnørede. Hvad nu, hvis min gode læser har ret?

28. juli 2023 kl. 15.05 | læs »

Nørgaard: Jeg har en ide til en vildt spændende tv-serie fyldt med drama og penge - det kan ikke slå fejl

Klumme: Jeg har en ide til en tv-serie, hvor hvert afsnit skal begynde med et ægte Heureka-øjeblik, hvor vores hovedperson får en ide så genial, at det næsten ikke kan lade sig gøre at sidde stille, mens Dannebrog blafrer i baggrunden på koloni-flagstangen. Dernæst går situationen amok.

7. juli 2023 kl. 14.30 | læs »