Jens Brinksten

Ekspert i outsourcing, nearshoring, internationalisering og globalisering.

E-Mail

jens.privat.dk@gmail.com

Twitter

@Jens_dk

Linkedin

Se Jens's LinkedIn profil

Ekspert i outsourcing, nearshoring, internationalisering og globalisering. Rådgiver og konsulent for store og mellemstore danske og internationale virksomheder i forhold til opgaver og spørgsmål om outsourcing og nearshoring.
For mig er det ikke alene et job at arbejde med outsourcing og nearshoring, men også entusiasme, for jeg ser enhver opgave som en udfordring og ønsker at alle får den bedst mulige løsning for de færrest mulige penge og en høj ROI på kortest mulige tid.

Den røde tråd i min karriere er, at jeg altid har været den person, man sætter ind, hvis man skal have løst en international opgave/udfordring hurtigst muligt og være sikker på, at der leveres.

Derudover har jeg givet foredrag og undervist på CBS, Aalborg Universitet, Gothenborg Universitet og Sofia University i samarbejde med diverse fakulteter fra CBS.

Jeg ser den globale verden som en kæmpe mulighed og ikke som en trussel, og jeg har samlet rigtig mange erfaringer fra begge sider af skrivebordet igennem de sidste mere end +25 år, som jeg gerne vil dele med andre.

Tidligere udvalgte job:

  • CEO for KMD Poland Sp. Z o.o.
  • CEO for Refugees United Foundation.
  • SVP for SimCorp Global Services.
  • CEO for SimCorp Ukraine LLC.
  • CEO/VD for ScriptServer International AB.
  • Founder og CEO for ITPeople4U og Technology Outsourcing Systems.
  • Director for KPMGs Consultancy and Financial Advisory Services in Central Asia.
  • MD for Ernst & Young Uzbekistan LLC.
12 artikler på Computerworld

Jens Brinksten

BOT-modellen - måske den ideelle outsourcing-model

Klumme: BOT-modellen er nok en af de mest brugte modeller, hvis virksomheder vil afprøve outsourcing risikofrit, men samtidigt har planer og tanker om at gå egne veje senere (captivt).

22. marts 2021 kl. 09.50 | læs »

Hvordan sikrer danske teknologivirksomheder deres konkurrencedygtighed i længden?

Klumme: Så længe der er mangel på højt kvalificerede it-ressourcer i Danmark, vil der være udfordringer med at få adgang til kvalificerede ressourcer. Det betyder, at der vil være behov for outsourcing eller som nogen vil sige: Udflagning af jobs.

8. marts 2021 kl. 11.27 | læs »

Hvornår skal en virksomhed outsource?

Klumme: Ja, det er et spørgsmål mange topledere stiller sig selv, for hvad er ”rettidig omhu”? Hvornår er den rette timing og hvad betyder det for ens organisation, at man tager en sådan beslutning?

11. februar 2021 kl. 10.15 | læs »
9

Hjemmarbejdspladsen - burde den ikke være fradragsberettiget?

Processer ændrer sig og hjemmearbejdspladser vælter frem. Men burde vi ikke som samfund investere i folks sundhed i takt med at folk skal arbejde mere hjemmefra?

7. juli 2020 kl. 14.24 | læs »

Er du klar til it-outsourcing i en post-corona tid?

Når man arbejder med it-outsourcing/nearshoring, så er denne tid utrolig spændende, for der sker rigtig mange ting rundt om i verden.

30. juni 2020 kl. 10.37 | læs »

Kulturforståelse – vigtigere end de fleste tror og forstår

Klumme: Når man taler om internationalisering, såsom nearshoring og outsourcing, så taler man hovedsageligt om forretningsmodeller, kompetencer og økonomi. Men ange glemmer desværre at tale om et emne, som kan være utroligt afgørende for ens mulighed for at få det fulde udbytte af de internationale investeringer, nemlig KULTUR.

28. maj 2020 kl. 12.30 | læs »

Outsourcing/nearshoring i en corona-tid

Hvad betyder corona-krisen for outsourcing og nearshoring-branchen? Svaret afhænger helt af, hvor i verden vi kigger.

6. maj 2020 kl. 14.14 | læs »
20

Glem Ukraine og Irland - her er det nye interessante outsourcing-land, hvor man både ved noget om portvin og mainframe

Klumme: Portugal er en overset perle blandt mulige outsourcinglande, som scorer virkelig højt på næsten alle parametre. Og så har landet de meget efterspurgte mainframe-folk.

9. februar 2018 kl. 14.00 | læs »

Outsourcing-markedet er under kraftig udvikling: Her har du trendsene i det kommende år

Klumme: Outsourcing-markedet vil ændre sig drastisk i de kommende år. Her er mine bud på, hvad der drive forandringerne.

9. januar 2018 kl. 12.59 | læs »
2

Disse nye trends vil ændre hele nearshoring-markedet i det kommende år: Her bør du kigge hen

Klumme: 2018 tegner til at blive et spændende år for near- og off- shore it-industrien. Vi ser blandt andet et boom i nogle af de mere ukendte it-lande i EU samt nogle helt nye måder at nearshore på, som vil kunne ramme hele markedet.

8. januar 2018 kl. 10.15 | læs »