Hjemmarbejdspladsen - burde den ikke være fradragsberettiget?

Processer ændrer sig og hjemmearbejdspladser vælter frem. Men burde vi ikke som samfund investere i folks sundhed i takt med at folk skal arbejde mere hjemmefra?

Det har været hårdt for mange familier med børn at arbejde hjemmefra, samt for alle andre, som har skullet gøre det samme.

Især hvis man har måttet side ved et spisebord og ikke på ordentlige stole, som er egnet til mange timers arbejde, så mange hjemmearbejdspladser har klart ikke været optimale.

Så hvorfor ikke som samfund investere i folks sundhed og deres hjemmearbejdsplads i forbindelse med, at vi alle må forudse en ændring i vores arbejdsmønster og ønsker om, at folk skal kunne arbejde hjemmefra i fremtiden?

Uden at have lavet nogen som helt dybe beregninger, så tror jeg, at hvis man kunne få tilskud til en ordentlig hjemmearbejdsplads, så ville mange prioriterer at optimerer deres hjemmearbejdsplads.

Endelig, så kan man også tage klimabrillerne på, for der ville forhåbentligt også være mindre trafik på gaderne, som ville give klimatiske forbedringer, man vil få færre sygedage på grund af potentielle rygskader, som opstår, når man sidder dårligt eller forkert, færre øjenskader/hovedpiner i forbindelse med små laptop skærme, samt ved dårlig belysning og mange andre dårligdomme.

Bedre hjemmearbejdspladser
Endelig ville en optimeret hjemmearbejdsplads give et bedre hjemmearbejdsmiljø således, at man f.eks. ville kunne få en ordentlig skærm at sidde ved, et ordentligt tastatur at arbejde på, eventuelt et hæve/sænke bord og en ergonomisk stol, m.m.

Ja, alle ting, som desværre koster penge, men hvis man ser på denne omkostning op imod potentielle miljøforbedringer og forhåbentlig færre sygedage, grundet dårlige hjemmearbejdsforhold, så er min tese, at denne omkostning er relativt hurtigt tjent hjem, hvis samfundet var villig til at tage den investering det er, at at gøre indretningen af en optimal hjemmearbejdsplads fradragsberettiget.

Endelig vil produktiviteten formodentligt også hæves, hvilket også vil hjælpe på regnestykket og en potentiel ROI i forhold til omkostningerne, som et sådant fradrag vil give.

Økonomisk værd at forfølge
Jeg ved godt, at ikke alle vil kunne gøre dette, men jeg er ikke i tvivl om, at mange ville kunne gøre dette, så hvorfor ikke lade omkostningerne til optimerede hjemmearbejdspladser være fradragsberettigede?

For besparelserne i forbindelse med sygedage og et forhåbentligt bedre miljø, samt en potentiel højre produktivitet, ville nok kunne betale for et sådant fradrag i længden.

Så til alle de kloge hoveder i diverse erhvervsorganisationer, tænketanke, ministerier og lignende: Prøv at lav beregningen og se, om jeg ikke har ret i min påstand.

Selvfølgelig skal fradraget ikke være ubegrænset, men jeg tror rent faktisk, at et engangsfradrag på linje med det velkendte håndværkerfradrag skulle være nok, for man kan komme langt for et sådant beløb.mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.