Hjemmarbejdspladsen - burde den ikke være fradragsberettiget?

Processer ændrer sig og hjemmearbejdspladser vælter frem. Men burde vi ikke som samfund investere i folks sundhed i takt med at folk skal arbejde mere hjemmefra?

Det har været hårdt for mange familier med børn at arbejde hjemmefra, samt for alle andre, som har skullet gøre det samme.

Især hvis man har måttet side ved et spisebord og ikke på ordentlige stole, som er egnet til mange timers arbejde, så mange hjemmearbejdspladser har klart ikke været optimale.

Så hvorfor ikke som samfund investere i folks sundhed og deres hjemmearbejdsplads i forbindelse med, at vi alle må forudse en ændring i vores arbejdsmønster og ønsker om, at folk skal kunne arbejde hjemmefra i fremtiden?

Uden at have lavet nogen som helt dybe beregninger, så tror jeg, at hvis man kunne få tilskud til en ordentlig hjemmearbejdsplads, så ville mange prioriterer at optimerer deres hjemmearbejdsplads.

Endelig, så kan man også tage klimabrillerne på, for der ville forhåbentligt også være mindre trafik på gaderne, som ville give klimatiske forbedringer, man vil få færre sygedage på grund af potentielle rygskader, som opstår, når man sidder dårligt eller forkert, færre øjenskader/hovedpiner i forbindelse med små laptop skærme, samt ved dårlig belysning og mange andre dårligdomme.

Bedre hjemmearbejdspladser
Endelig ville en optimeret hjemmearbejdsplads give et bedre hjemmearbejdsmiljø således, at man f.eks. ville kunne få en ordentlig skærm at sidde ved, et ordentligt tastatur at arbejde på, eventuelt et hæve/sænke bord og en ergonomisk stol, m.m.

Ja, alle ting, som desværre koster penge, men hvis man ser på denne omkostning op imod potentielle miljøforbedringer og forhåbentlig færre sygedage, grundet dårlige hjemmearbejdsforhold, så er min tese, at denne omkostning er relativt hurtigt tjent hjem, hvis samfundet var villig til at tage den investering det er, at at gøre indretningen af en optimal hjemmearbejdsplads fradragsberettiget.

Endelig vil produktiviteten formodentligt også hæves, hvilket også vil hjælpe på regnestykket og en potentiel ROI i forhold til omkostningerne, som et sådant fradrag vil give.

Økonomisk værd at forfølge
Jeg ved godt, at ikke alle vil kunne gøre dette, men jeg er ikke i tvivl om, at mange ville kunne gøre dette, så hvorfor ikke lade omkostningerne til optimerede hjemmearbejdspladser være fradragsberettigede?

For besparelserne i forbindelse med sygedage og et forhåbentligt bedre miljø, samt en potentiel højre produktivitet, ville nok kunne betale for et sådant fradrag i længden.

Så til alle de kloge hoveder i diverse erhvervsorganisationer, tænketanke, ministerier og lignende: Prøv at lav beregningen og se, om jeg ikke har ret i min påstand.

Selvfølgelig skal fradraget ikke være ubegrænset, men jeg tror rent faktisk, at et engangsfradrag på linje med det velkendte håndværkerfradrag skulle være nok, for man kan komme langt for et sådant beløb.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.