Christian Bergqvist

Lektor, Juridisk Fakultet på Københavns Universitet

E-Mail

cbe@jur.ku.dk

Linkedin

Se Christian's LinkedIn profil

Christian Bergqvist er cand.jur (2000), advokat (2003) og ph.d. (2006).

Han har siden 2003 været tilknyttet universiteterne, som intern og ekstern underviser samt siden 2010 været fastansat (lektor) ved Juridisk Fakultet/Københavns Universitet.

Christian Bergqvist forsker, underviser og formidler indenfor konkurrenceretten, herunder navnlig dominerende virksomheders adfærd i markedet.

Derudover arbejder Christian Bergqvist med den konkurrencekorrigerende del af teleretten (SMP-reguleringen). Christian Bergqvist har skrevet en række bøger og artikler inden for sit forskningsfelt.
8 artikler på Computerworld

Christian Bergqvist

Der er meget mere på spil i krigen mod 'Big Tech' end du tror

Klumme: Der er langt mere på spil i Big Tech-krigen end de fleste syntes at være opmærksom på og ikke alle stemmer varetager reelt forbrugernes interesser. Også selv om de hævder dette

7. oktober 2020 kl. 10.00 | læs »

Big tech under voldsom beskydning: Her er nogle konklusioner på den store høring i sidste uge af Zuckerberg, Bezos, Cook og Pichai

Klumme: Det relle spørgsmål er ikke, om de store it-selskaber er skyldige i forskellige former for selv-begunstigelse, men mere om dette skader forbrugerne og er i strid med konkurrencereglerne.

4. august 2020 kl. 15.50 | læs »
4

EU's kæmpebøde til Google for Android åbner en række vigtige spørgsmål

Klumme: 18. juli i år udstedte EU-Kommissionen endnu en rekordbøde til it-virksomheden Google for overtrædelse af konkurrencereglerne. Der mangler imidlertid svar på en række vigtige spørgsmål inden offentliggørelsen af selve afgørelsen senere på året.

17. august 2018 kl. 10.00 | læs »

EU's milliardsag om Google Search afgjort: Men EU's afgørelse indeholder flere svagheder, så sagen er næppe slut

Klumme: Google har fået ørerne i konkurrenceretsmaskinen ved at begunstige egne tjenester på bekostning af konkurrenternes og indkasserede i sommeren 2017 en rekordbøde på 18 milliarder kroner. EUs afgørelse er dog først lagt frem nu, og der er flere ”svagheder” heri, som vil blive stresstestet ved domstolene. Juridisk er sagen derfor ikke så åbenbar, som mediestormen ellers kunne indikere, og 2018 vil med stor sandsynlighed medføre nye storme omkring virksomheden.

2. januar 2018 kl. 13.56 | læs »
2

Gennemgang: Sådan hænger EU's store Google-sag reelt sammen

Klumme: Ingen af EU's store sager mod Google er så oplagte, som medieomtalen ellers kunne indikere. Det er der særlige grunde til. Her har du en gennemgang af EU-sagen, der reelt omfatter blot to konkrete sager.

25. juli 2016 kl. 13.02 | læs »

Overblik: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen: Flere vigtige spørgsmål står åbne

Klumme: EU-Kommissionen åbner stor sag mod Googles brug af Android, men mange ting er fortsat uklare. EU-Kommissionen ser ud til at have en stærk sag, men der er er fortsat en række åbne spørgsmål, som vi ikke har fået svar på.

3. maj 2016 kl. 08.57 | læs »

Her er op og ned i den store EU-sag mod Google: Afgørelse kan være lige om hjørnet

Klumme Efter fem års undersøgelse af Google og tre forligsforsøg har EU-Kommissionen indledt en ny fase. Der kan dog være lang vej til målet - måske helt op til 10 år. Udsendelsen af et formelt anklageskrift kan vel være et varselsskud snarere end et oplæg til formel afgørelse og en solid bøde.

21. april 2015 kl. 10.02 | læs »

Vestagers rygende varme Google-kartoffel: Så speget er sagen

Klumme: Margrethe Vestager får som ny kommissær ansvaret for at håndtere monopol-sagen mod Google. Men der er fortsat en række uafklarede sider i sagen. Her får du gennemgangen af, hvad Margrethe Vestager egentlig skal håndtere.

1. oktober 2014 kl. 10.22 | læs »