Lars Kjær Kuhlmann

Director, A-2 Management Consulting A/S

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Lars er cand.oecon fra Aarhus Universitet, og har i næsten 20 år udelukkende arbejdet med offentlig udbud og salg.

Lars har bl.a. være chefkonsulent hos SKI for IT og velfærdsteknologiområdet, Bid Manager hos Systematic og chef for offentlig salg/projektsalg hos EnergiMidt.

Som uafhængig selvstændig konsulent laver Lars i dag udbud for det offentlige, og har desuden hjulpet en række private virksomheder med at besvare deres EU-udbud.

Derudover er han klummeskribent og foredragsholder om offentlig udbud.
16 artikler på Computerworld

Lars Kjær Kuhlmann

SKI 02.19 DIS er sat i sving – SaaS-fagsystemer til samme pris som storebæltsbroen

Klumme: SKI 02.19 DIS vil med næsten statsgaranti - på trods af det komplekse kontraktparadigme, der ligger bag - blive en succes.

5. marts 2024 kl. 12.23 | læs »

SKI har fået opfyldt et væsentligt formål med SKI 02.07 Kommunikationsprodukter- og løsninger -

Klumme: De små leverandører får deres egen plads på aftalen og kan derfor være med i konkurrencen om en given opgave eller anskaffelse uden at være afhængig af at komme under vingerne, nogle vil sige i kløerne, på en af de store.

12. december 2023 kl. 12.21 | læs »

Potentielt indkøb af it-fagsystemer for adskillige milliarder: Så er SKI 02.19 fagsystemer endeligt tildelt

Klumme: 27 unikke leverandører er på aftalen, der består af 22 såkaldte parallelle delaftaler. SKI 02.19 vil være ganske velegnet for mange af de mindre og mellemstore kommuner. Se her, hvad jeg forventer af prisniveau - samt de fordele og ulemper, der vil være i den store aftale.

26. juni 2023 kl. 11.10 | læs »

Ekstremt komplekst og med indbyggede fælder: Derfor er SKI's nye SaaS-udbud kun for de rutinerede eller store spillere

Klumme: Som mindre eller urutineret SaaS-leverandør indenfor offentlig it-udbud ville jeg være ganske varsom med at forsøge at byde ind på rammeaftalen. Men som garvet eller større SaaS-leverandør indenfor offentlig it ville jeg helt sikkert gå efter rammeaftalen.

23. januar 2023 kl. 11.40 | læs »

Ny stor regning til it-branchen: Udbuddet af SKI 02.19 Fagsystemer er forsinket (som vanligt)

Klumme: På godt jysk vil det være temmelig ”træls” for en stor del af it-leverandørerne, at SKI nu igen udsætter en udbudsdato. Som ringe i vandet har det formentlig allerede nu kostet it-branchen en del penge, og det at skulle starte planlægningen om igen, vil koste endnu mere.

1. september 2022 kl. 10.00 | læs »

SKI 02.22 it-drift – en ny banebrydende aftale fra SKI eller gammel vin på nye flasker?

Klumme: SKI 02.22 It-drift vil ifølge SKI’s udbudsplan blive annonceret ultimo september i år. En væsentlig aftale, men den minder lidt om gammel vin på nye flasker.

19. maj 2022 kl. 10.14 | læs »

Rodet og uskønt forløb forud for SKI's nye it-konsulent-aftale for milliarder - men den er et meget stærkt værktøj: Sådan kommer SKI 02.17 til at fungere

Klumme: 15 virksomheder kan nu gnide sig i hænderne over at kunne få del i den måske største offentlige it-konsulent-kage i Danmark på ikke mindre end 2,3 milliarder gode danske skattekroner. Hvad er op og ned på aftalen, som begyndte med et rodet og uskønt forløb? Det får du svaret på her.

18. august 2021 kl. 12.10 | læs »

Er kæmpeaftalen SKI 02.06 Standardsoftware nu også så banebrydende, som SKI selv synes? Her er mit bud

Klumme: SKI har høje forventninger til den nye kæmpeaftale SKI 02.06 Standardsoftware, der er blevet udformet efter dialog med it-branchen, så rammeaftalen også tilgodeser branchens behov. Men er det nu helt så banebrydende en aftale, som SKI selv giver udtryk for? Det ser vi på her.

6. april 2021 kl. 13.05 | læs »
2

Mens vi venter på it-konsulentrammeaftaler for fire milliarder kroner...

Klumme: Mange små og mellemstore leverandører er specialister inden for givne domæner, og ligger måske i Top 5 i Danmark rent kompetencemæssigt inden for dette givne domæne. Men det offentlige vil ikke kunne købe ydelser ind på SKI, hvis ikke leverandøren er blandt de 15 udvalgte. Hvad gør man så?

26. august 2020 kl. 10.20 | læs »

Konsulentaftaler for milliarder i spil: Gennemgang af de to nye SKI-udbud 02.15 og 02.17

Klumme: SKI har offentliggjort to rammeaftaler på tilsammen flere milliarder kroner. Her har du en gennemgang af de to aftaler, hvor SKI 02.15 er for ”slipsedrengene” altså mere rådgivende konsulenter, mens SKI 02.17 er for ”gummiskoene”, altså de mere udførende konsulenter.

2. april 2020 kl. 10.00 | læs »