Lars Kjær Kuhlmann

partner, kuCon Aps

E-Mail

lars@kucon.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Lars er cand.oecon fra Aarhus Universitet, og har i næsten 20 år udelukkende arbejdet med offentlig udbud og salg.

Lars har bl.a. være chefkonsulent hos SKI for IT og velfærdsteknologiområdet, Bid Manager hos Systematic og chef for offentlig salg/projektsalg hos EnergiMidt.

Som uafhængig selvstændig konsulent laver Lars i dag udbud for det offentlige, og har desuden hjulpet en række private virksomheder med at besvare deres EU-udbud.

Derudover er han klummeskribent og foredragsholder om offentlig udbud.
10 artikler på Computerworld

Lars Kjær Kuhlmann

Rodet og uskønt forløb forud for SKI's nye it-konsulent-aftale for milliarder - men den er et meget stærkt værktøj: Sådan kommer SKI 02.17 til at fungere

Klumme: 15 virksomheder kan nu gnide sig i hænderne over at kunne få del i den måske største offentlige it-konsulent-kage i Danmark på ikke mindre end 2,3 milliarder gode danske skattekroner. Hvad er op og ned på aftalen, som begyndte med et rodet og uskønt forløb? Det får du svaret på her.

18. august 2021 kl. 12.10 | læs »

Er kæmpeaftalen SKI 02.06 Standardsoftware nu også så banebrydende, som SKI selv synes? Her er mit bud

Klumme: SKI har høje forventninger til den nye kæmpeaftale SKI 02.06 Standardsoftware, der er blevet udformet efter dialog med it-branchen, så rammeaftalen også tilgodeser branchens behov. Men er det nu helt så banebrydende en aftale, som SKI selv giver udtryk for? Det ser vi på her.

6. april 2021 kl. 13.05 | læs »
2

Mens vi venter på it-konsulentrammeaftaler for fire milliarder kroner...

Klumme: Mange små og mellemstore leverandører er specialister inden for givne domæner, og ligger måske i Top 5 i Danmark rent kompetencemæssigt inden for dette givne domæne. Men det offentlige vil ikke kunne købe ydelser ind på SKI, hvis ikke leverandøren er blandt de 15 udvalgte. Hvad gør man så?

26. august 2020 kl. 10.20 | læs »

Konsulentaftaler for milliarder i spil: Gennemgang af de to nye SKI-udbud 02.15 og 02.17

Klumme: SKI har offentliggjort to rammeaftaler på tilsammen flere milliarder kroner. Her har du en gennemgang af de to aftaler, hvor SKI 02.15 er for ”slipsedrengene” altså mere rådgivende konsulenter, mens SKI 02.17 er for ”gummiskoene”, altså de mere udførende konsulenter.

2. april 2020 kl. 10.00 | læs »
1

SKI er nået til vejs ende med sin kæmpe udbuds-trilogi: Jeg undrer mig over nogle ting i processen

Klumme SKI er nået til vejs ende i den næsten endeløse trilogi over sine formentlig tre største it-aftaler, som alle har været i udbud over de seneste par år. Det har været en sammenlagt rejse, der har været længere end Ringenes Herre-trilogien. Nogle dele er godkendt. Mens der er grund til at løfte pegefingeren over for andre. Se hvorfor her.

16. august 2019 kl. 10.25 | læs »

Kæmpeudbuddet SKI 02.18 har været et dobbelt maraton - der er plads til forbedring

Klumme: SKI bør tænke alvorligt på at overholde sine udmeldte tidsplaner. Tilbudsgiverne sætter deres eget beredskab op i forhold til SKI’s tidsplaner – og der bliver spildt millioner af kroner ude hos tilbudsgiverne på hele tiden at skulle ændre sin egen tilbudsorganisering og interne tidsplaner.

14. maj 2019 kl. 10.00 | læs »
1

Vi er endelig nået til en form for deadline for en af de allerstørste cloud-udbud herhjemme - og det har været dyrt for it-branchen

Klumme: Den langvarige udbudsproces for en af de allerstørste cloud-udbud herhjemme, SKI 02.19 Cloud Saas, har formentlig samlet kostet it-virksomhederne 100 millioner kroner alene i bidding cost. Her en appel til SKI.

1. maj 2019 kl. 11.04 | læs »

SKI 02.19 bliver en af SKI’s absolut største aftaler med en forventet omsætning i milliardklassen - se her, hvad den (nok) kommer til at indeholde

Klumme: Først og fremmest kan software på 02.19 købes ved Direkte Tildeling. Dette er efter vores mening 02.19’s vigtigste selling point både overfor leverandører og kunder.

12. december 2018 kl. 10.00 | læs »

Ny gigantisk SKI-aftale på vej - kan de mindre firmaer igen komme til fadet?

Klumme: Staten og Kommunernes Indkøbsservice er på vej med en helt ny it-rammeaftale i milliardklasssen. Spørgsmålet er, om SKI kan strikke den sammen, så også mindre firmaer kan få gavn af den.

31. august 2016 kl. 14.09 | læs »
1

SKI's genistreg: Sådan bør rammeaftalerne formuleres i fremtiden

Klumme: SKI har fået meget kritik i de senere år, men SKI har faktisk også gjort noget rigtigt godt, som man kun kan håbe kommer til at sætte en ny standard

27. marts 2016 kl. 12.00 | læs »