Lars Kjær Kuhlmann

partner, kuCon Aps

E-Mail

lars@kucon.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Lars er cand.oecon fra Aarhus Universitet, og har i næsten 20 år udelukkende arbejdet med offentlig udbud og salg.

Lars har bl.a. være chefkonsulent hos SKI for IT og velfærdsteknologiområdet, Bid Manager hos Systematic og chef for offentlig salg/projektsalg hos EnergiMidt.

Som uafhængig selvstændig konsulent laver Lars i dag udbud for det offentlige, og har desuden hjulpet en række private virksomheder med at besvare deres EU-udbud.

Derudover er han klummeskribent og foredragsholder om offentlig udbud.
13 artikler på Computerworld

Lars Kjær Kuhlmann

Ekstremt komplekst og med indbyggede fælder: Derfor er SKI's nye SaaS-udbud kun for de rutinerede eller store spillere

Klumme: Som mindre eller urutineret SaaS-leverandør indenfor offentlig it-udbud ville jeg være ganske varsom med at forsøge at byde ind på rammeaftalen. Men som garvet eller større SaaS-leverandør indenfor offentlig it ville jeg helt sikkert gå efter rammeaftalen.

23. januar 2023 kl. 11.40 | læs »

Ny stor regning til it-branchen: Udbuddet af SKI 02.19 Fagsystemer er forsinket (som vanligt)

Klumme: På godt jysk vil det være temmelig ”træls” for en stor del af it-leverandørerne, at SKI nu igen udsætter en udbudsdato. Som ringe i vandet har det formentlig allerede nu kostet it-branchen en del penge, og det at skulle starte planlægningen om igen, vil koste endnu mere.

1. september 2022 kl. 10.00 | læs »

SKI 02.22 it-drift – en ny banebrydende aftale fra SKI eller gammel vin på nye flasker?

Klumme: SKI 02.22 It-drift vil ifølge SKI’s udbudsplan blive annonceret ultimo september i år. En væsentlig aftale, men den minder lidt om gammel vin på nye flasker.

19. maj 2022 kl. 10.14 | læs »

Rodet og uskønt forløb forud for SKI's nye it-konsulent-aftale for milliarder - men den er et meget stærkt værktøj: Sådan kommer SKI 02.17 til at fungere

Klumme: 15 virksomheder kan nu gnide sig i hænderne over at kunne få del i den måske største offentlige it-konsulent-kage i Danmark på ikke mindre end 2,3 milliarder gode danske skattekroner. Hvad er op og ned på aftalen, som begyndte med et rodet og uskønt forløb? Det får du svaret på her.

18. august 2021 kl. 12.10 | læs »

Er kæmpeaftalen SKI 02.06 Standardsoftware nu også så banebrydende, som SKI selv synes? Her er mit bud

Klumme: SKI har høje forventninger til den nye kæmpeaftale SKI 02.06 Standardsoftware, der er blevet udformet efter dialog med it-branchen, så rammeaftalen også tilgodeser branchens behov. Men er det nu helt så banebrydende en aftale, som SKI selv giver udtryk for? Det ser vi på her.

6. april 2021 kl. 13.05 | læs »
2

Mens vi venter på it-konsulentrammeaftaler for fire milliarder kroner...

Klumme: Mange små og mellemstore leverandører er specialister inden for givne domæner, og ligger måske i Top 5 i Danmark rent kompetencemæssigt inden for dette givne domæne. Men det offentlige vil ikke kunne købe ydelser ind på SKI, hvis ikke leverandøren er blandt de 15 udvalgte. Hvad gør man så?

26. august 2020 kl. 10.20 | læs »

Konsulentaftaler for milliarder i spil: Gennemgang af de to nye SKI-udbud 02.15 og 02.17

Klumme: SKI har offentliggjort to rammeaftaler på tilsammen flere milliarder kroner. Her har du en gennemgang af de to aftaler, hvor SKI 02.15 er for ”slipsedrengene” altså mere rådgivende konsulenter, mens SKI 02.17 er for ”gummiskoene”, altså de mere udførende konsulenter.

2. april 2020 kl. 10.00 | læs »
1

SKI er nået til vejs ende med sin kæmpe udbuds-trilogi: Jeg undrer mig over nogle ting i processen

Klumme SKI er nået til vejs ende i den næsten endeløse trilogi over sine formentlig tre største it-aftaler, som alle har været i udbud over de seneste par år. Det har været en sammenlagt rejse, der har været længere end Ringenes Herre-trilogien. Nogle dele er godkendt. Mens der er grund til at løfte pegefingeren over for andre. Se hvorfor her.

16. august 2019 kl. 10.25 | læs »

Kæmpeudbuddet SKI 02.18 har været et dobbelt maraton - der er plads til forbedring

Klumme: SKI bør tænke alvorligt på at overholde sine udmeldte tidsplaner. Tilbudsgiverne sætter deres eget beredskab op i forhold til SKI’s tidsplaner – og der bliver spildt millioner af kroner ude hos tilbudsgiverne på hele tiden at skulle ændre sin egen tilbudsorganisering og interne tidsplaner.

14. maj 2019 kl. 10.00 | læs »
1

Vi er endelig nået til en form for deadline for en af de allerstørste cloud-udbud herhjemme - og det har været dyrt for it-branchen

Klumme: Den langvarige udbudsproces for en af de allerstørste cloud-udbud herhjemme, SKI 02.19 Cloud Saas, har formentlig samlet kostet it-virksomhederne 100 millioner kroner alene i bidding cost. Her en appel til SKI.

1. maj 2019 kl. 11.04 | læs »