Rikke Hvilshøj

Adm. direktør, DANSK IT

E-Mail

rh@dit.dk

Twitter

@hvilshj

Linkedin

Se Rikke's LinkedIn profil

Direktør for foreningen DANSK IT, der styrker den personlige og faglige kompetence hos de, der arbejder professionelt med informationsteknologi. DANSK IT varetager på et uafhængigt grundlag samfundets og brugernes it-interesser.

Uddannet cand.polit.
Tidligere job:
Politisk chef i tænketanken CEPOS 2012-2015
Marketingdirektør i Konica Minolta 2009-2012
Markedsdirektør i Dansk Erhverv 2008-2009
Medlem af Folketinget 1998-2008
Integrationsminister 2005-2007
7 artikler på Computerworld

Rikke Hvilshøj

2

Trods mangel på it-specialister rangerer CIO’er i Danmark talentarbejdet lavt

Klumme:[ Både CIO'er og CEO'er mener, at manglende digitale kompetencer i organisationen er den største barriere for at indfri de digitale ambitioner. Alligevel går mange CIO'er ikke meget op i talentarbejdet og er tilsyneladende ikke helt oppe i gear til at indfri de forventninger, som CEO’er har til den indsats, der skal gøres i forhold til rekruttering og fastholdelse.

21. november 2017 kl. 13.43 | læs »

De store offentlige it-projekters tid lakker mod enden: Men der er ingen nem måde at undgå it-skandalerne på

Klumme: De store it-projekters tid lakker mod enden. Skal vi minimere risikoen for fremtidige it-skandaler, kræver det først og fremmest respekt for kompleksiteten i at udvikle gode it-løsninger.

14. august 2017 kl. 09.58 | læs »

Stor udskiftning blandt danske top-CIO'er er positivt - de har nærmest selv bedt om det

Klumme: Den store udskiftning blandt top-CIO'er er en naturlig følge af, at it har fået den meget mere centrale rolle i virksomhederne, som mange CIO'er har efterspurgt. Spørgsmålet er blot, om uenighed om prioritering af it-drift også spiller en rolle.

29. maj 2017 kl. 13.13 | læs »
1

Danskerne er bekymrede for deres data - hvorfor gør vi så ikke noget ved det?

Klumme: Sikkerhed for persondata bliver et vigtigt omdrejningspunkt for 2017. Danskerne er bekymrede, men de gør ikke noget ved det. Og firmaerne skal træffe et valg.

18. januar 2017 kl. 09.02 | læs »
3

Syv kæmpespring venter for danske it-afdelinger: I bliver alle nødt til at få it-kompetencer udefra eller efteruddanne indefra

Klumme: Ifølge CIO'erne i danske Top 500-virksomheder vil it-organisationen skulle udvikle sig i kvantespring på en lang række områder inden for de næste tre år. Ingen kommer uden om at kigge ud i verden for at rekruttere de nødvendige kompetencer eller kigge indad og efteruddanne egne it-medarbejdere.

8. november 2016 kl. 09.00 | læs »
1

Enkelt og gennemskueligt: Det kan Christiansborg lære af agil softwareudvikling

Klumme: Hvis politikere og embedsmænd brugte samme agile tilgang til at udvikle lovgivning, som it-professionelle anvender til at udvikle software, ville vi få enklere, mere gennemskuelig og dermed mere digitaliseringsparat lovgivning.

10. august 2016 kl. 12.57 | læs »

Deadlines og KPI'er er bare ikke nok: Dette skal du mestre for at få succes med offentlig digitalisering

Klumme: Regeringens nye digitaliseringsstrategi bliver skarpt kritiseret for at mangle deadlines og mål, men det ikke nødvendigvis det, der giver gode digitale løsninger.

6. juni 2016 kl. 09.18 | læs »