Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Jesper Schleimann

Nordisk CTO i SAP

E-Mail

jesper.schleimann@sap.com

Twitter

@jespersch

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

Evangelist inden for digital simplificering og CTO hos SAP i Norden. I min hverdag diskuterer jeg forretning og teknologi med kunderne, mens jeg løbende tjekker udsigten til eksponentielt stormvejr.  Jeg har arbejdet med it og digitalisering i over 20 år med jobs i SAS Institute, CSC og SAP. Jeg er økonom fra Københavns Universitet og har en Executive MBA fra CBS.

9 artikler på Computerworld

Jesper Schleimann

Skal du have fat i de unge talenter? Så har du hårdt brug for next practice - og ikke best practice

Klumme: Virksomheder har brug for at ruske op i sig selv, arbejde sammen med andre, skabe nye teams og udvikle anderledes ideer. Alternativet er at skærme sin nuværende forretning mest muligt og håbe på, at andre ikke får øje på den. Det er defensivt og perspektivløs. Og de unge gider det ikke.

13. november 2018 kl. 14.45 | læs »

It-drift er ofte en massiv hovedpine, der blokerer for ordentlig innovation - men her har du en løsning

Klumme: Digital innovation giver hovedpine for mange ledere, fordi vi har for lidt tid og for få ressourcer til at låse op for værdien af data. Den langsigtede kur mod den smerte hedder ”​​translytisk platform”. En translytisk platform forener transaktion og analyse på ét sted. Nøglen er, at der er brug for et - og kun ét - originalt stykke af data. Det er 24 karats første princip-tænkning.

25. juni 2018 kl. 11.58 | læs »

AI er en gave til HR-afdelingen og kan gøre vores organisationer mere humane (hvor mærkeligt det end lyder)

klumme: Arbejdsmarkedet og virksomhederne står over for store forandringer. Robotter og AI skaber transformationen, men de er også potentielt HR's bedste ven, når det kommer til at håndtere forandringen.

3. maj 2018 kl. 14.00 | læs »
5

Da Facebook-skandalen rullede, var det politikernes inkompetence, der skræmte livet af Silicon Valley

Klumme. Jeg gik egentlig rundt i sikker forvisning om, at det efterhånden er umuligt at opdrive en politiker, leder eller konsulent, som ikke har forstået, at software og digitale forretningsmodeller er fremtiden. Men så hørte jeg nogle senatorer udspørge Mark Zuckerberg.

24. april 2018 kl. 09.00 | læs »

Hvad enhver digitalt tænkende CxO bør lære sine lederkolleger og bestyrelse: Her har du CxO’ens pixibog om platforme

Klumme: Platformsejerne tjener de store penge i den digitale økonomi. Amazon, Apple og AirBnB er alle fine nutidige eksempler. Computerhistorien er spækket med en række andre eksempler på dygtig teknologisk platformstænkning, og nøglen er at tænke i økosystemer. Her kan du læse, hvad enhver digitalt tænkende CxO bør lære sine lederkolleger og bestyrelse om potentialet i platformstænkning.

19. december 2017 kl. 12.30 | læs »
1

Den gammeldags it-sælger er død ... er du en af dem?

Klumme: Disruption er ikke kun noget, man sælger til sine kunder. Gammeldags it-sælgere får det svært, for kunderne forventer en helt anden grad af involvering i forretningsudviklingen, som ikke nødvendigvis fører til et salg.

20. oktober 2017 kl. 10.23 | læs »

Om du spiller senior eller oldboys i it-branchen, så få styr på dit talentakademi og rekruttér nogle mini-putter. Jeg lover, at det er det hele værd

Klumme Vores organisations-kulturer mangler vilje og vildskab. Men alle os, der spiller på senior-holdet for it-Danmark, har altså et ansvar for at udvikle de nye generationer til at blive digitale rockstjerner. Så lad os komme i gang med aktiviteter for de unge himmelstormere. Så lærer vi også selv en masse.

14. september 2017 kl. 11.01 | læs »

It-afdelingen får central rolle i den fjerde industrielle revolution - hvem skal ellers sørge for datastrømmene?

Klumme: IoT og Machine Learning vil ændre vores verden. Det er afgørende at komme i gang nu, eksperimentere med data og forretningsmodeller og skaffe sig den første strøm af sensordata. Datastrømmene er jernbanesporene i den fjerde industrielle revolution.

31. marts 2017 kl. 09.02 | læs »

It-hjælp ønskes (men CIO'er behøver ikke ansøge)

Klumme: Toplederne har i den grad fattet interesse for digital transformation. Derfor risikerer CIO'erne at blive kørt ud på et sidespor i disse år. Hvem løber med topledernes fortrolighed i spillet om nye digitale forretningsmodeller?

28. november 2016 kl. 10.50 | læs »