Om du spiller senior eller oldboys i it-branchen, så få styr på dit talentakademi og rekruttér nogle mini-putter. Jeg lover, at det er det hele værd

Klumme Vores organisations-kulturer mangler vilje og vildskab. Men alle os, der spiller på senior-holdet for it-Danmark, har altså et ansvar for at udvikle de nye generationer til at blive digitale rockstjerner. Så lad os komme i gang med aktiviteter for de unge himmelstormere. Så lærer vi også selv en masse.

Gåpåmod, risiko-appetit og vilje til at gøre en forskel er i mine øjne de afgørende kvaliteter hos en digital rockstjerne.

Vi, der spiller på senior-holdet for it-Danmark, har medansvar for udvikle de nye generationer med digital X-faktor. (Hvor X passende kunne stå for eksponentiel).

Aldrig har det været nemmere at lave komplekse, data-intensive, intelligente og brugervenlige digitale forretningskoncepter - både som et add-on til etablerede virksomheders it-installationer samt som platform for start-ups uden nogen tyngende bagage.

Nøglen er de færdigpakkede legoklodser af funktionalitet understøttet af en skalérbar cloud-infrastruktur, og de ER her allerede.

Derfor er det i lige så høj grad mangel på vilje og vildskab i vores organisationskulturer, som udgør barrieren. Det gælder for Danmark, for virksomhederne og for den enkelte.

Jeg mener, at vi, der har været med i mange år, har et ansvar for at bryde denne tænkning og bidrage til talentudviklingen af morgendagens digitale rockstjerner.

Læringen går begge veje
Her i sommer udbød vi en sommerskole for studerende i Danmark med et program for 40 unge.

Her fik de lejlighed til at møde en stribe kapaciteter på forskellige områder som analytics, cloud, Internet of Things, design thinking og machine learning.

De sluttede ugen af med at løse reelle forretningsproblemer fra virkelige virksomheder i hurtigt-arbejdende og fri-tænkende teams.

Vi investerede nogle timer, men jeg skal love for, at vi også fik noget med hjem.

Læringen gik begge veje, for det var virkeligt kvalificerede og kreative indspil, som de unge leverede i deres grupper samtidig med, at vi jo lærte noget om generation Z, som er en voksende og meget interessant målgruppe.

Så hermed sender jeg opfordringen videre: Lad os lave flere aktiviteter for de unge himmelstormere, så lærer vi selv en masse, og forhåbentligt kan vi i processen udvikle en eller flere af Danmarks kommende digitale rockstjerner.

Godt formål
De unge har vildskaben og kreativiteten, og de tænker naturligt digitalt, fordi generation Z er født sådan.

De forventer til gengæld meget kort afstand fra tanke til handling, og de forventer, at kernen af det, de arbejder med, går mod et højere formål.

De vil gøre en meningsfuld forskel for en bedre verden.

Vi kan ikke byde dem træge og umulige arbejdsvilkår, for de vil være ”gone”, før du kan nå at stave til governance, risk og compliance.

De er selvfølgelig også lidt urealistiske og uvidende om meget af teknologien ”behind the scenes”. Men det gør ikke noget, for det kan man lære.

Desuden oplever vi lige nu en radikal forenkling af samspillet mellem mennesker og teknologi, mens verden bliver mere kompleks. Alt i alt er jeg meget optimistisk på fremtidens vegne.

Chief Digital Officer?
På virksomhedernes vegne er jeg lidt mere i tvivl.

Vil det være spændende for den digitale rockstjerne at arbejde inde for rammerne af den etablerede virksomhed og måske blive Chief Digital Officer i et dansk C20-selskab? Eller en mellemstor dansk virksomhed?

Tilbyder vi rammerne for den meningsfuldhed og den kreativitet, som driver dem? Jeg kan stadig langt bedre se den digitale rockstjerne forme en ny start-up end jeg kan se hende innovere en eksisterende forretningsmodel gennem digital transformation.

Vildskab og miniputter
Og på Danmarks vegne var jeg også en smule bekymret.

Halvdelen af deltagerne på vores sommerskole var fra udlandet. Alle var studerende i Danmark.

Har vi danskere en udfordring med vores mentalitet? Når man ofte besøger Silicon Valley og mærker den ufattelige virketrang og vildskab, som er motoren bag verdens digitale revolutioner, så er det meget oplagt at ønske, at Danmark kommer med på vognen.

Vi har gode kort på hånden, men som nation skal vi lægge os i selen for at udvide mulighederne, slippe tøjlerne og lade vildskaben komme til fadet. Potentialet er enormt, men vi skal sikre nogle miljøer, hvor fremtidens digitale rockstjerner kan skinne.

Min opfordring er klar: Om du spiller senior eller oldboys i it-branchen, så få styr på dit talentakademi og rekruttér nogle mini-putter. Jeg lover, at det er det hele værd!
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på dit internet: Optimering af WiFi, 4G og kablede forbindelser

Bliv klogere på, hvordan du får mere fart på dit netværk og hør om optimering af både WiFi, 4G og kablede forbindelser. Kom og få indsigt i de nyeste og mest effektive værktøjer, der kan bruges til at optimere og kvalitetssikre netværk. Du bliver også introduceret til konkrete koncepter og løsninger, der kan tages i brug, når medarbejderne er på farten. Herunder spiller både økonomi, brugervenlighed og ikke mindst it-sikkerhed en afgørende rolle.

21. september 2017 | Læs mere


Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan får mindre virksomheder ny it-infrastruktur i topklasse til lavpris
Digitaliseringen buldrer frem i erhvervslivet, og store virksomheder har travlt med at investere i nye it-løsninger for at placerer sig bedst muligt i en konkurrencesituation, der bliver stadig mere skarp. Det mærker man også i de mindre virksomheder, men for dem er indkøb og vedligeholdelse af et it-system ofte en uoverskuelig og kostbar opgave, der tilmed kræver særlige kvalifikationer, som virksomheden måske ikke selv besidder. Her kan ny, moderne hyperkonvergeret it-teknologi være løsningen. Læs i dette whitepaper om fordelene og detaljerne i en komplet, nøglefærdig it-infrastruktur fra Lenovo, Intel og Nutanix, som tilmed er prismæssigt meget gunstig.