Artikel top billede

It-drift er ofte en massiv hovedpine, der blokerer for ordentlig innovation - men her har du en løsning

Klumme: Digital innovation giver hovedpine for mange ledere, fordi vi har for lidt tid og for få ressourcer til at låse op for værdien af data. Den langsigtede kur mod den smerte hedder ”​​translytisk platform”. En translytisk platform forener transaktion og analyse på ét sted. Nøglen er, at der er brug for et - og kun ét - originalt stykke af data. Det er 24 karats første princip-tænkning.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Ved at kombinere ordene 'transaktion' og 'analytisk' til den nye kategori 'translytisk' har analysefirmaet Forrester gjort et væsentligt (måske en kende kryptisk) bidrag til ordforrådet inden for arkitektur og databaser.

En translytical platform understøtter transaktion og analyse i realtid uden at det koster transaktionsmæssig integritet, ydeevne og skaleringsevne.

Jeg ser den translytiske platform som den ultimative painkiller for en række smertepunkter i etablerede virksomheder, der kæmper for at finde vej i digital transformation.

Den bygger på et gammel kendt princip om første ordens tænkning, der dikterer at man skal ombryde en kompleks proces til de enkelte bestanddele – og fokusere på de eneste evige og nødvendige komponenter.

I digital Innovation er nøglekomponenten data.

Innovationsudfordringen

I dag er næsten al forretningsudvikling drevet af data.

Nøglen til at genopfinde forretningsmodellen og etablere den intelligente virksomhed er en fleksibel, stabil og sikker tilgang til data.

De fleste organisationer erkender det voksende behov for innovation som differentiator og som redningsbælte i stormfulde og disruptive farvande med ødelæggende store bølger.

Men de samme virksomheder kæmper dagligt med 80 procent eller mere af deres digitale kompetence for at holde lysene i deres nuværende forretning tændt.

Innovationsudfordringen er anerkendt i de fleste øverste ledelsesteams som et spørgsmål om tankegang og ressourcer.

Virksomhederne vil bygge nye innovative "speedbåde" med innovative koncepter, der testes og udvikles og i sidste ende sætter kursen for det store hangarskib i form af den daglige drift.

Men hvis næsten alle digitale ressourcer forbruges af operationelt it, ser man for få innovative koncepter, der forlader havnen.

Dette er den epidemiske hovedpine på topniveau i dagens virksomheder, og det er her, den translytiske platform er en hovedpinepille af dimensioner.

Det handler om data

Hvis du reducerer it-miljøer til deres kerne, ender du med data.

Data er alt, og platformen skal genopfindes for at passe til dette grundlæggende element - dette atom - i vores digitale strukturer og gøre data let tilgængelig.

Platformen skal indeholde én og kun én version af datakomponenten.

Disse originale data skal bruges til alle formål: Operationelt, transaktionsmæssigt, til rapportering, analyse, innovation, etablering af nye forretningsmodeller og økosystemer.

Alt skal foregå i realtid uden plads til diskussion eller forsinkelse.

Dette er efter min mening selve essensen af ​​den translytiske platform.

Forenkling frigør ressourcer

Konceptuelt kan du overvinde mange forhindringer.

Der er ingen skelnen mellem data, der indgår i operationelle it-miljøer som CRM, ERP og logistik på den ene side og konsolidering, rapportering, analyse og innovation på den anden side.

Der er ikke behov for at opbygge data warehouses, data marts, data-øer og datasiloer. Platformen reducerer eller eliminerer forskellige datatyper, formater, databaser og applikationer med særlige behov.

Meget af logikken og funktionaliteten er den samme, og den kommer indlejret på den translytiske platform. Dette er en enorm forenkling for virksomheden, og den frigør ressourcer til digital innovation.

Hør mere om translytiske platforme fra Forrester ved at registrere dig til webinar replay: Extending In-Memory Computing Leadership to Next-Generation Translytical Solutions med Noel Yuhanna fra Forrester.


Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.