BREAKING:Prosa varsler konflikt mod IBM - første konfliktvarsel er netop sendt til tech-giganten

It-drift er ofte en massiv hovedpine, der blokerer for ordentlig innovation - men her har du en løsning

Klumme: Digital innovation giver hovedpine for mange ledere, fordi vi har for lidt tid og for få ressourcer til at låse op for værdien af data. Den langsigtede kur mod den smerte hedder ”​​translytisk platform”. En translytisk platform forener transaktion og analyse på ét sted. Nøglen er, at der er brug for et - og kun ét - originalt stykke af data. Det er 24 karats første princip-tænkning.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Ved at kombinere ordene 'transaktion' og 'analytisk' til den nye kategori 'translytisk' har analysefirmaet Forrester gjort et væsentligt (måske en kende kryptisk) bidrag til ordforrådet inden for arkitektur og databaser.

En translytical platform understøtter transaktion og analyse i realtid uden at det koster transaktionsmæssig integritet, ydeevne og skaleringsevne.

Jeg ser den translytiske platform som den ultimative painkiller for en række smertepunkter i etablerede virksomheder, der kæmper for at finde vej i digital transformation.

Den bygger på et gammel kendt princip om første ordens tænkning, der dikterer at man skal ombryde en kompleks proces til de enkelte bestanddele – og fokusere på de eneste evige og nødvendige komponenter.

I digital Innovation er nøglekomponenten data.

Innovationsudfordringen
I dag er næsten al forretningsudvikling drevet af data.

Nøglen til at genopfinde forretningsmodellen og etablere den intelligente virksomhed er en fleksibel, stabil og sikker tilgang til data.

De fleste organisationer erkender det voksende behov for innovation som differentiator og som redningsbælte i stormfulde og disruptive farvande med ødelæggende store bølger.

Men de samme virksomheder kæmper dagligt med 80 procent eller mere af deres digitale kompetence for at holde lysene i deres nuværende forretning tændt.

Innovationsudfordringen er anerkendt i de fleste øverste ledelsesteams som et spørgsmål om tankegang og ressourcer.

Virksomhederne vil bygge nye innovative "speedbåde" med innovative koncepter, der testes og udvikles og i sidste ende sætter kursen for det store hangarskib i form af den daglige drift.

Men hvis næsten alle digitale ressourcer forbruges af operationelt it, ser man for få innovative koncepter, der forlader havnen.

Dette er den epidemiske hovedpine på topniveau i dagens virksomheder, og det er her, den translytiske platform er en hovedpinepille af dimensioner.

Det handler om data
Hvis du reducerer it-miljøer til deres kerne, ender du med data.

Data er alt, og platformen skal genopfindes for at passe til dette grundlæggende element - dette atom - i vores digitale strukturer og gøre data let tilgængelig.

Platformen skal indeholde én og kun én version af datakomponenten.

Disse originale data skal bruges til alle formål: Operationelt, transaktionsmæssigt, til rapportering, analyse, innovation, etablering af nye forretningsmodeller og økosystemer.

Alt skal foregå i realtid uden plads til diskussion eller forsinkelse.

Dette er efter min mening selve essensen af ​​den translytiske platform.

Forenkling frigør ressourcer
Konceptuelt kan du overvinde mange forhindringer.

Der er ingen skelnen mellem data, der indgår i operationelle it-miljøer som CRM, ERP og logistik på den ene side og konsolidering, rapportering, analyse og innovation på den anden side.

Der er ikke behov for at opbygge data warehouses, data marts, data-øer og datasiloer. Platformen reducerer eller eliminerer forskellige datatyper, formater, databaser og applikationer med særlige behov.

Meget af logikken og funktionaliteten er den samme, og den kommer indlejret på den translytiske platform. Dette er en enorm forenkling for virksomheden, og den frigør ressourcer til digital innovation.

Hør mere om translytiske platforme fra Forrester ved at registrere dig til webinar replay: Extending In-Memory Computing Leadership to Next-Generation Translytical Solutions med Noel Yuhanna fra Forrester.


Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Prosa varsler konflikt med IBM: Første konfliktvarsel er netop sendt afsted til tech-giganten
En strejke hos IBM rykker tættere på. It-fagforbundet Prosa har netop afsendt første konfliktvarsel for de medlemmer, der er ansat hos IBM i Odense.
Computerworld
SSD-priserne kollapser: De lynhurtige drev koster under det halve af, hvad de gjorde i 2018
Efter en periode med prisstigninger, falder priserne på de hurtige SSD-drev nu hastigt.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.