OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Mikkel Heltborg Terp

It-debattør

E-Mail

mikkel.terp@gmail.com

Linkedin

Se Mikkel's LinkedIn profil

Jeg skriver om kommende, nuværende og historisk teknologi fra it-industrien.

Det inkluderer bl.a. cybersecurity,
infrastruktur, cloud computing, internet-of-things og it-management.

Jeg skriver også om de mennesker, der præger vores branche og de mennesker der bruger teknologi til at præge vores samfund og vores verden.

Jeg holder meget af skæve vinkler og anderledes betragtninger. Og så kan jeg godt lide at skrive anekdoter, fra mine
mange år i it-branchen.
62 artikler på Computerworld

Mikkel Heltborg Terp

Engang havde jeg en stærkt romantiseret forestilling om Piccoline-computeren på den lokale ungdomsskole og den slæbbare IBM PS/2 P70

Klumme: Mange er nok ikke klar over, at når man tænker på noget, så tænker man ikke tilbage til det oprindelige minde, men derimod tilbage til sidste gang, man mindedes det.

6. december 2023 kl. 10.31 | læs »

Bag de lukkede døre: Manuelt arbejde som modstrøm til den kunstige intelligens

Klumme: Et krydsfelt er som den menneskelige krop. Hvis man behandler den dårligt, så kan den fungere i flere år uden egentlige konsekvenser. Men lige pludselig falder hammeren.

23. august 2023 kl. 09.44 | læs »

Application Security ... og noget om at være et periodisk, meningsløst fjols

Klumme: Desværre er AppSec ofte overset eller betragtes som en eftertanke i softwareudviklingsprocessen. Dette kan skyldes manglende opmærksomhed på sikkerhedsspørgsmål eller manglende viden om, hvordan man kan implementere sikkerhedsforanstaltninger. Men den helt store synder er altid tid og dermed penge.

14. juni 2023 kl. 08.08 | læs »

Posture management - og kunsten at være ydmyg overfor digitale trusler

Klumme: Posture management er helt essentiel for både individer og virksomheder i vores digitale verden. Så man kan sige, at posture management – ligesom en kropsholdning – handler om, hvordan vi er i stand til at imødegå og håndtere digitale trusler

24. april 2023 kl. 10.23 | læs »

En E.T. med en lille hjerne: Giver kunstig intelligens evolutionær mening?

Klumme: Er E.T. blot et forstadie til menneskets udvikling? Kommer vi til at opleve et kollektivt hjernesvind? Og er det de moderne AI-værktøjers skyld?

30. marts 2023 kl. 12.11 | læs »

Glædelig cyberjul og godt cybernytår: Jeg vil bruge julen på at dekonstruere mig selv

Klumme: Jeg skal bruge julen på at dekonstruere mig selv og dermed lave mig om til en digital huleboer med minimalt brug af moderne digitale hjælpemidler og så analog som muligt.

22. december 2022 kl. 14.30 | læs »

Cybersecurity-værnepligt ... et tiltrængt løft til den digitale underklasse?

Klumme: Min påstand er, at vores tillid til hinanden og dermed den danske folkesjæl ikke er kompatibel med de geopolitiske realiteter. Lige nu lider vores cyber-kapabiliteter af iltmangel og er i mange tilfælde en Potemkin-landsby.

26. oktober 2022 kl. 09.11 | læs »

Velkommen til den nye type krig: Vi skal kæmpe på to fronter

Klumme: Digital mobilisering er helt essentiel. Måske er tiden inde til oprettelsen af et cyber-NATO. Cybersecurity er ikke noget con amore projekt, men en nødvendighed. En digital oprustning er ikke en erstatning, men en komplementær kapabilitet med en væsentlig kortere ramp-up tid end militære evner, som typisk tager mindst 15 år.

14. september 2022 kl. 10.40 | læs »

Her er den tale, som jeg synes, at Dronning Margrethe burde holde for danskerne

Klumme: Der er ingen vej uden om: Vi kan ikke forblive i hendes majestæts tro tjeneste. Vi skal med andre ord forny os. Dronningen kunne med stor folkelig opbakning ændre situationen og gøre op med status quo’et.

24. februar 2022 kl. 10.21 | læs »

Den vigtige eksterne SAP-sikkerhed ... her er alt det, du selv har ansvaret for at beskytte

Klumme: Ekstern SAP-sikkerhed omfatter sikring af netværket, sikring af operativsystemer, sikring af databaser samt sikring af klienter. Disse fire områder er ikke er dækket af SAP selv, men er væsentlige cybersecurity-angrebsflader, som du selv har ansvaret for at beskytte.

24. november 2021 kl. 11.02 | læs »