Mikkel Heltborg Terp

Freelanceskribent, blogger og klummeskribent

E-Mail

mikkel.terp@gmail.com

Linkedin

Se Mikkel's LinkedIn profil

Freelanceskribent, blogger og klummeskribent.
Jeg skriver om ”Emerging Technologies” og historisk teknologi fra it-industrien. Det inkluderer bl.a. infrastruktur, Cloud Computing, IoT, sikkerhed og it-management,

Jeg skriver også om de mennesker, der præger vores branche, og de mennesker der præger vores samfund og verden.

Jeg holder meget af skæve vinkler og anderledes betragtninger. Og så kan jeg godt lide at skrive anekdoter fra mine mange år i it-branchen.

Tidligere job:

  • Category Manager hos Hewlett Packard Enterprise Danmark for IoT – Internet of Things.
40 artikler på Computerworld

Mikkel Heltborg Terp

Open Covid Pledge: Det er lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden

Klumme: En del af ”New Normal” for tiden er, at flere store teknologi-virksomheder har indgået en såkaldt “Open Covid Pledge," hvor de stiller deres viden til rådighed. Det er lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden.

4. maj 2020 kl. 09.41 | læs »
2

Jeg holder af hverdagen - effektivitets- og produktivitetsforbedringer ved hjemmearbejde

Klumme: Når flere virksomheder melder om en øgning i produktiviteten under hjemmearbejde, hvordan forklarer det så tesen med, at vi er flokdyr? Er mennesket mere produktivt alene?

28. april 2020 kl. 10.00 | læs »

En hjælpende (it) hånd i en coronatid

Klumme: Næsten alle virksomheder er på udkig efter hjælp i øjeblikket og mange producenter er dedikeret til at yde denne hjælp til både kunder og partnere. Via sine it-producenter kan de fleste virksomheder få en hjælpende hånd i en meget udfordrende tid.

22. april 2020 kl. 10.15 | læs »

Op med humøret - det hele kunne være meget værre

Klumme: Der er ingen grund til at beklage sig over små udfordringer, når det kunne være meget værre. Op med humøret, for det bliver en god dag. Og det bliver en god påske. Og før eller siden, så er corona-krisen overstået. Livet er en gave.

8. april 2020 kl. 14.00 | læs »

CSI – Container Storage Interface

Klumme: CSI – Container Storage Interface – er basalt set er en standard for at tilslutte storage til containere. Men der er mere i det end det.

2. april 2020 kl. 13.02 | læs »
2

Derfor kan IoT forbedre din livskvalitet

Klumme: Det er videnskabeligt fastslået, at såkaldte undersovere – som i øvrigt er et globalt fænomen – lever med en masse ulemper. Ulemper som eksempelvis et forkortet liv, overvægt og fald i testosteronproduktionen. Men IoT-devices kan være med til at forbedre din søvn.

30. marts 2020 kl. 10.00 | læs »
1

Ved du hvad CI, HCI og dHCI er?

Klumme: Er du forvirret over, hvad forskellen på CI (Converged Infrastructure), HCI (Hyper Converged Infrastructure) og dHCI (disaggregated Hyper Converged Infrastructure) er?

18. marts 2020 kl. 10.30 | læs »
5

Hjælp, vi er blevet disrupted ... og det at tænke i afledte effekter

Klumme: Jeg knus-elsker ideen om, at når jeg vågner, så er intet, som jeg tror, at det er. Og jeg minder mig selv om den gamle læresætning ”You snooze, You loose” hele tiden. Mennesket er designet til hele tiden at være i overlevelses-mode og alle menneskeracer før homo sapiens er altså uddøde, fordi de blev for magelige.

21. februar 2020 kl. 10.05 | læs »
1

Det intelligente disk array

Klumme: Min påstand er, at alle kan lave et velfungerende disk array. Men alle kan ikke lave et disk array, der er intelligent. Og dette i et effektivt miljø.

6. februar 2020 kl. 09.40 | læs »
2

Tekno-etik: Har opfinderen et ansvar?

Klumme: Har opfinderne har et implicit ansvar for, at deres opfindelser anvendes til etiske formål? Når vi mener, at svarene på alle verdens udfordringer ligger i de data, vi allerede har, så er det vores pligt at udvikle platforme, der kan analysere disse data.

29. januar 2020 kl. 10.00 | læs »