Mikkel Heltborg Terp

Category Manager, Hewlett Packard Enterprise

E-Mail

mikkel.terp@hpe.com

Linkedin

Se Mikkel's LinkedIn profil

Category Manager hos Hewlett Packard Enterprise Danmark for IoT – Internet of Things.

Jeg skriver om ”Emerging Technologies”, både dem fra min arbejdsgiver og dem fra it-industrien generelt. Jeg skriver også om de mennesker, der præger vores branche, og dem der præger vores samfund og verden.
38 artikler på Computerworld

Mikkel Heltborg Terp

Edge computing i rummet på standard-hardware: Derfor har vi brug for rum-tech

Klumme: Rumrejser til Mars, NASA og Cape Canaveral rimer ikke rigtig på standardhardware. Men det er der ved at blive lavet om på, for it-teknologi bevæger sig så hurtigt, at specialbygget grej ikke længere giver mening.

17. december 2019 kl. 10.00 | læs »
1

Exascale computing er for alvor på vej: Vi står på randen af en ny æra

Klumme: Med exascale computing er vi på vej ind i en ny æra, der drives af massive mængder data og dermed massive workloads, som simpelthen ikke kan processes inden for rimelig tid med de teknologier, som er til rådighed i dag.

18. november 2019 kl. 10.20 | læs »
2

Husk Omaha Beach

Klumme: Jeg er sikker på, at det ikke har en fatal konsekvens at tage i skole en enkelt dag uden sin mobiltelefon.

17. oktober 2019 kl. 11.30 | læs »

Husk nu at opføre dig ordentligt - det er altså slet ikke så svært

Klumme: Det er som bekendt ikke alle superhelte, der bærer kappe. Nogle holder bare døren. Denne klumme handler om hvordan du kan blive (endnu) bedre til at omgås andre mennesker.

11. oktober 2019 kl. 12.04 | læs »
2

Det er viljestyrke og disciplin, der skal drive os fremad

Klumme: It-branchen er jo kendt for at have nogle meget drevne typer. Er disse så motiverede eller har de en stærk viljestyrke? I min verden er motivation i sig selv ikke meget værd. Dét, som det i virkeligheden handler om, er viljestyrke og disciplin.

18. september 2019 kl. 10.00 | læs »
1

Her er ”The Machine”: Velkommen til den nye verden

Klumme: Vi er nået til enden på ”Moore’s Law” er det bedste, der er sket for computing siden starten på ”Moore’s Law," fordi vi nu kan gentænke og redesigne fremtidens computer. Og det har vi gjort.

9. september 2019 kl. 15.15 | læs »
3

Drop ideen om at det grå guld er gamle mænd, der sidder i et hjørne iført turtlenecks og tweed-jakker: Det grå guld er en uundværlig ressource

Klumme: Her i Hewlett Packard Enterprise er gennemsnitsalderen ret høj. Faktisk er den i slutningen af 40’erne. Er det så symptomatisk for en organisation fyldt med gamle nisser? Gamle nisser, der vel at mærke er meget loyale, men ikke har den store eventyrlyst og dermed mangler mod til forandringer?

10. juli 2019 kl. 10.19 | læs »
7

Møde med en autoritet: Kommer kunstig intelligens til at koste job?

Klumme: Kommer kunstig intelligens til at koste job? Den kunstige hjerne er baseret på machine learning, men den menneskelige hjerne er stadig meget mere kompleks end de største neurale netværk i dag. Så svaret ligger lige for.

14. juni 2019 kl. 11.02 | læs »

Nyheder via sociale medier – danner it-platforme opinion?

Klumme Heldigvis har kun meget få danskere tillid til nyheder på sociale medier. Vi har alle brug for noget diversitet og nogle mennesker, der er uenige med os og har en helt anden baggrund.

13. maj 2019 kl. 11.35 | læs »

Hvad er det egentligt, der får kunder til at købe de produkter, som de tilbydes?

Klumme: Det har altid interesseret os, der er i den mere kommercielle del af it-branchen, hvad det er, der får kunder til at købe de løsninger, de tilbydes. Her får du nogle reflektioner.

9. maj 2019 kl. 13.12 | læs »