Pernille Hertel

Nordisk direktør for Customer Advisory, SAS Institute

E-Mail

pernille.hertel@sas.com

Linkedin

Se Pernille's LinkedIn profil

Pernille Hertel er ansvarlig for SAS Institute’s nordiske rådgiverteam på over 70 eksperter, som assisterer kunderne med at skabe værdi af deres investeringer i data-analytiske løsninger og kunstig intelligens og med at forme den langsigtede teknologi-strategi.

Hun har fokus på temaer som data intelligence og AI samt diversitet og inklusion i it-virksomheder såvel som it-løsninger.
9 artikler på Computerworld

Pernille Hertel

Innovation opstår ofte i kriser – men kan gøre gavn til hverdag

Klumme: Det er velkendt, at der nogle gange skal en gedigen krise til at gennemtvinge nye tiltag – når alt går godt, opgiver man nødig komforten. Hvem ved, om det nye reelt er en forbedring?

13. december 2021 kl. 10.00 | læs »

Ingen innovation uden stærke processer: Kreativitet kræver faste rammer

Klumme: Det er som oftest ret let at få ideerne på bordet. Udfordringen er at at få ryddet ud i dem ud i dem på en organiseret måde og at fejle fremad, til man til sidst står med de allerbedste use cases.

26. oktober 2021 kl. 09.40 | læs »

Hvorfor lykkes så få med innovation? Det begynder med tilgangen og slutter med viljen til at gennemføre

Klumme: Få styr på metodikken, når du går i gang med innovation - det er den bedste garanti for succes. Her er et bud på, hvad du kan gøre.

14. september 2021 kl. 12.45 | læs »

Danskerne skal være lige så trygge ved en AI-løsning som ved et coronastik … og derfor skal vi være glade for fælles spilleregler for AI-udvikling

Klumme: Kunstig intelligens er et område, der både berettiget og uberettiget er omgærdet af næsten udelt begejstring blandt nogle og med frygt eller bekymring blandt andre. Her kan vi lære noget af den måde, som vi har håndteret corona-vaccinerne på.

2. juli 2021 kl. 11.45 | læs »

Klima-indsats kræver komplekse konsekvens-beregninger – og ambitioner

Klumme: Vi kommer til at se efter muligheder for at nedbringe CO2-aftrykket i digitaliseringen selv. Digitalisering og arbejde i skyen er nemlig ikke er så klimaneutral, som vi måske af bekvemmelighed har gået og bildt os selv og hinanden ind.

17. maj 2021 kl. 12.59 | læs »

Få platformen på plads – så kan det data-analytiske arbejde demokratiseres

Klumme: I disse år bliver de analytiske værktøjer mere og mere tilgængelig og integreret sammen med de forretningssystemer, som andre faggrupper kender fra et job i afdelingen for revision, marketing eller HR.

14. april 2021 kl. 12.21 | læs »

Hack for håbet: Innovation skal gøre os i stand til at overkomme efterdønningerne efter Covid-19

Klumme: I disse uger dyster 100 internationale teams i SAS Institute inden for adskillige forretningsområder og bæredygtige løsninger. Se her, hvad målet er - og hvordan vi griber opgaven an.

15. marts 2021 kl. 10.16 | læs »

Kunstig intelligens kræver knivskarp data management - du bør begynde at kigge på området nu

Klumme: Data governance og data management er strategiske discipliner, som bør diskuteres på højeste niveau i virksomheden og ikke blot en operationel disciplin i it-afdelingen, selv om det er her, den praktiske udførsel foregår. Som beslutningstager gør man klogt i at sætte fokus på området nu.

16. februar 2021 kl. 10.00 | læs »

Det kan gå helt galt: Husk de blinde vinkler, når du satser på kunstig intelligens

Klumme: Kunstig intelligens er et centralt element i den digitalisering, som kun har fået mere fart under Corona-pandemien. Men man skal huske at belyse de blinde vinkler og være bevidst om sin datakvalitet, så man undgår en skævvridning af resultaterne. Det kræver fokus på AI-etik.

14. januar 2021 kl. 13.21 | læs »