Pernille Hertel

Nordisk direktør for Customer Advisory, SAS Institute

E-Mail

pernille.hertel@sas.com

Linkedin

Se Pernille's LinkedIn profil

Pernille Hertel er ansvarlig for SAS Institute’s nordiske rådgiverteam på over 70 eksperter, som assisterer kunderne med at skabe værdi af deres investeringer i data-analytiske løsninger og kunstig intelligens og med at forme den langsigtede teknologi-strategi.

Hun har fokus på temaer som data intelligence og AI samt diversitet og inklusion i it-virksomheder såvel som it-løsninger.
21 artikler på Computerworld

Pernille Hertel

Ingen vej uden om: Vi skal alle tage stilling til data-etik

Klumme: Hvis din egen virksomhed eller organisation hører til mindretallet uden en politik for data-etik, så kan jeg kun opfordre dig til at tage det op på ledelsesplan.

29. august 2023 kl. 13.01 | læs »

Diversitet bliver endnu vigtigere, når generativ AI buldrer frem

Klumme: Når vi fremover vil innovere med AI og teknologi, der rækker langt ind i vores hverdag og hjem, så skal teams bag selvfølgelig afspejle, at 50 procent af befolkningen er kvinder. Hvis ikke, risikerer vi at indarbejde bias, der ikke er til kvinders fordel.

31. maj 2023 kl. 13.06 | læs »

Demokratiseringen af data er i fuld gang: Effektiv anvendelse kræver stadig viden

Klumme: AI går lige nu i den folkelige bevidsthed fra at være ukonkret og science fictionagtigt til at være reelle værktøjer, alle har adgang til. Vi skal forholde os til AI som værktøj, ligesom vi i skolen lærte at bruge en regnemaskine og senere søgemaskiner.

27. februar 2023 kl. 10.00 | læs »

Kunstig intelligens fylder rigtig meget: 10 data-trends, som vi vil se mere til i 2023

Klumme: 2023 banker snart på døren. Det er tid til at tage et kig ind i fremtiden og give et bud på, hvad der bliver det nye års store trends og tendenser. Hermed følger 10 datatrends, som vi formentligt vil se mere til i 2023.

29. december 2022 kl. 10.40 | læs »

Kan AI tackle klimaudfordringer bedre, end vi selv kan?

Klumme: Den teknologiske og industrielle udvikling har gennem århundreder bidraget til såvel forurening som klimabelastning. Men den er også en kritisk del af løsningen på vores enorme udfordringer inden for klima og bæredygtighed.

22. november 2022 kl. 12.21 | læs »

Hvor kan jeg sætte mit kryds for teknologi-ambitioner?

Klumme: Hvem af jer politikere har en dagsorden, hvor teknologien er tænkt ind i løsningen på fremtidens problemer? Det vil jeg gerne vide, før jeg står i stemmeboksen 1. november.

25. oktober 2022 kl. 09.45 | læs »

AI danner rammen for fremtidens sundhedsinnovation

Klumme: Kunstig intelligens vinder fortsat mere og mere frem. Senest har man kunnet læse om værdien af AI i kræftforskningen med en simpel blodprøve hos egen læge. Men det stopper ikke der. For der er livreddende muligheder i teknologien.

28. september 2022 kl. 12.58 | læs »

Det kræver struktur at flytte AI pilotprojektet til daglig drift

Klumme: Når AI implementeres rigtigt, kan det i sandhed flytte en forretning eller organisation. Men mulighederne forbliver muligheder, hvis man ikke formår at flytte sit AI pilotprojekt til ’business as usual’. Mange kæmper for at nå dertil.

9. august 2022 kl. 10.00 | læs »

AI er afhængig af forskellighed: Teamet bag skal helst ikke være enige om alt

Klumme: Er kunstig intelligens ikke fuldstændig ligeglad med hvem der er med i teamet? Svaret er nej. Løsningens succes afhænger nemlig helt af AI teamets kompetencesammensætning, og det kan være en fordel, at de ikke fra starten er helt enige.

24. maj 2022 kl. 09.45 | læs »

Demokratisering af analytics er nøglen til fremtiden - hvad venter vi på?

Klumme: Digitalisering, konkurrenceevne, bedre beslutningsprocesser og optimering hænger uløseligt sammen med demokratisering af analytics. Det er, hvad der er behov for, og hvad de fleste ønsker – så skal vi ikke bare komme i gang?

11. april 2022 kl. 12.20 | læs »