Annonceindlæg fra Digital Realty

Nogle data skal i skyen – resten skal flytte hjemmefra

Værdien af et moderne datacenter skal i høj grad måles på adgang til netværk- og cloudservices og ses som et connection-hub.

Cloud har været samtaleemne i en rum tid, men det er i disse år, teknologien og service-modellerne for alvor rulles ud.

For eksempel viser Interxions nyligt offentliggjorte IDC rapport, "The Digital Enterprise”, at mere end 50 procent af de europæiske virksomheder allerede har opbygget eller planlægger at bygge hybride cloud-løsninger. Halvdelen angav derudover, at de forventer at reducere brug af egne datacentre inden for de næste tre år.

De svar er i tråd med, hvad Peder Bank, Nordisk direktør for datacentervirksomheden Interxion, ser på det nordiske marked. Her har mange virksomheder haft tradition for selv at opbevare deres data, men med cloud-bølgens indtog er den trend under kraftig forandring.

I stedet er det hybride cloud løsninger, der i øjeblikket bygges i colocation datacentre, som dem Interxion driver. Her kan virksomhederne beholde nogle data on-premise i et professionelt set-up, mens andre data nemt kan sendes i en eller flere clouds.

”Står serverne stadig hjemme, skal data sendes over internettet og det går for langsomt. Flytter virksomheden derimod ud i et eksternt colocation datacenter, står infrastrukturen midt i en digital markedsplads med et bredt udvalg af services, netværk, internet exchanges, content-udbydere og direkte, dedikerede linjer til de store cloud platforme. Det giver et langt stærkere fundament for at realisere en hybrid strategi,” forklarer Peder Bank.

Men hvis cloud er svaret, kunne virksomhederne vel bare flytte alle data direkte fra eget datacenter ud i skyen? Til det svarer Peder Bank:
”Det er langt fra alle data, der har det bedst i skyen. Nogle vil få problemer med for høj latency, og dermed en forringelse af brugeroplevelsen. Andre data vil på grund af krav til compliance ikke egne sig til skyen og det er ikke i alle tilfælde, at skyen er den mest kost-effektive løsning. Så nej, det er ikke vores oplevelse, at alle data egner sig til cloud. I stedet er det netop de hybride løsninger med et mix af forskellige clouds og on-premise opbevaring, der vinder frem. Her sikrer et tredjeparts colocation datacenter, som vores, at man kan beholde nogle data on-premise i et professionelt og sikkert set-up, mens andre data kan sendes i en eller flere clouds.”


Dit eget datacenter - bare bedre

Specielt hos nogle af de helt store virksomheder møder Interxion stadig en opfattelse af, at man behøver sit eget datacenter for at bevare fuld kontrol. Hertil siger Peder Bank:
“Et colocation datacenter er faktisk dit eget datacenter, bare bygget i vores rammer, så virksomheden slipper for at vedligeholde den fysiske del af datacenteret. Dernæst er der den væsentlige fordel, at i et colocation center som vores, er alle de store netværks- og cloud-udbydere allerede etablerede – modsat derhjemme. I takt med, at virksomhederne bliver mere digitale og afhængige af adgang til SaaS, PaaS, IaaS og andre cloud services, bliver direkte og mere sikre forbindelser til disse services af stigende vigtighed.”

Ud over muligheden for at realisere en hybrid cloud strategi, står sikkerhed og effektiv drift også højt på agendaen hos danske virksomheder.

”Når det gælder driftssikkerheden vil langt de fleste virksomheder opnå et markant højere og mere professionelt niveau hos os. Det er jo virksomhedens digitale hjerte, som vi passer på. Derfor kører vi et omfattende set-up med audits, certificeringer, døgnbemanding og diverse adgangskontroller, der sikrer, at det kun er de betroede medarbejdere, som virksomheden selv har udvalgt, der bliver lukket ind i ’deres datacenter’”, slutter Peder Bank.

Interxion er en førende europæisk leverandør af cloud- og carrier-neutrale colocation datacentertjenester. Interxion lancerede sidste år deres Cloud Connect platform, som giver adgang til sikre og højtydende VLAN forbindelser til Azure, Oracle, Citycloud og Amazon Web Services gennem en direkte fysisk forbindelse fra Interxions datacenter i Ballerup.

The meeting place for business, data & technologies

Frigør det fulde potentiale af dine data ved hjælp af en pålidelig, åben og global platform for datacentre. Her kan du trygt oprette forbindelse og fremme samarbejde, innovation og vækst sammen med førende virksomheder og serviceudbydere.

Læs mere om Digital Realty
Kontaktinfo:

Digital Realty

Industriparken 20A

2750 Ballerup

http://www.interxion.com/dk/

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Er din data placeret det rigtige sted?

Med digitalisering stiger behovene for sikker drift af it-infrastrukturen. Derfor bliver den fysiske placering af data endnu vigtigere i fremtiden.

Markedets strengeste sikkerhedskrav afgjorde ClOUDIO's valg af datacenter-leverandør

En gammel lignelse siger, at man ikke skal bygge sit hus på sand. En lære, som den danskstartede cloud-specialist CLOUDIO har taget til sig.

Colocation hos Interxion giver Saxo Bank høj driftssikkerhed og lav latency

Driftssikkerhed, time to market og direkte adgang til cloud-løsninger er afgørende, når fintechs og andre digitale virksomheder vælger colocation.

Hvordan ved du, om din colocation-leverandør har styr på compliance og sikkerhed?

Hvordan vælger du den rigtige partner til outsourcing på colocation-området? Og hvordan kontrollerer du, at din partner passer godt på din data?

Et hyper-forbundet datacenter er afgørende i det digitale kapløb

Flere opdager at i takt med, de sætter fart på den digitale transformation er der også brug for at se på, hvilket datacenter-fundament, de benytter.

Er colocation en del af dit fremtidige cloud-setup?

En hybrid løsning med workloads i både cloud og et fysisk datacenter giver ­virksomheder en fleksibel platform til at sikre forretningen i fremtiden.

Hvad er den fremtidige rolle for dit on-premise datacenter?

Analysehuset Gartner mener, dit datacenter er dødt og de globale cloud-platforme mener, alle data skal i skyen. Hvad er det rette valg for dine data?

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg