Annonceindlæg fra Computerworld

Cloudfestival: AI, sport og digitalisering – ikke bare for sjov

Mød TrackMan og Veo på Computerworld Cloud & AI Festival og hør, hvordan tech ændrer måden, vi træner og udvikler talent – fra skolebold til The Masters.

Når to af Danmarks mest markante sportsteknologivirksomheder – TrackMan og Veo Technologies – går sammen på scenen under årets Computerworld Cloud & AI Festival, er det for at fortælle om deres fælles ambition. Nemlig at gøre avanceret performance-analyse og letforståelige, databaserede anbefalinger tilgængelig for langt flere idrætsudøvere og klubber end eliten.

“Professionel sport er i dag gennemdigitaliseret med data, video og eksperter i lange baner. Men så snart du bevæger dig under de professionelle rækker, så har de færreste klubber adgang til videoteknologi. Vi vil ideelt set stille de samme redskaber til rådighed for skoleklubben rundt om hjørnet,” siger Henrik Teisbæk, CEO i Veo Technologies.

Veo har allerede filmet over fem millioner fodboldkampe og arbejder med mere end 40.000 klubber og 120.000 trænere verden over. Teknologien er den samme, som benyttes i Premier League-akademier – men sat i spil for alle. Målet er bedre træning, bedre talentudvikling og større engagement, også uden for eliten.

TrackMan er på en lignende rejse. Oprindeligt er virksomhedens radar- og videoteknologi udviklet til trænere og udstyrsproducenter i golfens absolutte top, men i dag måler TrackMan-enheder mere end fire milliarder golfslag årligt, og ambitionen er at tracke hvert eneste af de anslåede 200 milliarder slag, der slås globalt hvert år.

“Folk forventer data i dag. Vores vision er at stille teknologien til rådighed overalt. Uanset om du er på den lokale driving range, på golfbanen, hos din træner eller i simulatorcentret,” siger CEO Klaus Eldrup-Jørgensen, TrackMan.

AI som assistenttræner og adgang til sparring for alle

Kernen i begge virksomheders udvikling er brugen af sensorer – herunder bl.a. radar og video – kombineret med AI, der omdanner de mange data til konkrete og forståelige anbefalinger om, hvordan hold og spillere bliver bedre.

Princippet er det samme, som når f.eks. en motionsapp som Strava analyserer den enkelte løbers stil og leverer kortfattede anbefalinger om kadence, hjerterytme og træningsmængde.

“Det handler – for vores vedkommende – om at stille viden og anbefalinger til rådighed, så også frivillige fodboldtrænere kan bruge det. De skal ikke bruge tid på at svede over analyser, men på at træne børnene. Vores opgave er at bruge data på at give dem så godt et overblik og så solide anbefalinger som muligt,” siger Henrik Teisbæk. Han forudser, at Veo på sigt kan agere digital assistenttræner med forslag i realtid. Måske endda i øret på træneren under kampen.

Hos TrackMan arbejder man i samme spor. Her er man aktuelt ved at lægge sidste hånd på en virtuel caddie, der baseret på spillerens data anbefaler, hvordan man skal angribe det enkelte slag på banen.

“Vi lærer lynhurtigt hver spillers ‘sving-DNA’ at kende og kan på den baggrund give dig råd, som ellers kræver en erfaren træner. Samtidig leverer vi også data, som gør professionelle trænere i stand til at give spillerne endnu bedre feedback. Så det fungerer på begge niveauer,” siger Klaus Eldrup-Jørgensen.

Fra eksklusivt redskab til åben platform

Demokratiseringen handler dog ikke kun om adgang til data og teknologi, men også om ejerskab og etik. Begge virksomheder lægger således vægt på, at brugerne – herunder både spillere og klubber – selv skal kontrollere, hvordan deres data må deles og anvendes. Ingen sælger videre, og ingen overvåger uden samtykke.

“Vi skal sikre, at det er sjovt, trygt og frivilligt. Ellers mister vi det vigtigste – nemlig spillerens motivation,” siger Henrik Teisbæk.

I centrum står glæden ved at udvikle sig og troen på, at teknologiens fordele først for alvor kommer til sin ret, når mulighederne kommer ud til de mange.

Mød TrackMan og Veo Technologies på Computerworld Cloud & AI Festival den 17. og 18. september i København – og hør, hvordan AI og digitalisering flytter sportens fremtid tættere på alle.

Se program og tilmeld dig her

Kontaktinfo:

Computerworld

Hørkær 18

2730 Herlev

NFC bygger bro mellem Forsvaret, innovationsmiljøer og virksomheder

Især Ruslands truende adfærd er baggrunden for oprettelsen af Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC),

Geopolitik i cyberspace

Mark Fiedel i Styrelsen for Samfundssikkerhed påpeger behovet for, at Danmark kigger kritisk på leverandørafhængighed.

Danske virksomheder skal spille en nøglerolle i det digitale forsvar

Danske IT-virksomheder kan blive en hjørnesten i opbygningen af digitale kapaciteter i forsvaret.

”Jeg har set en hacker overtage en dieselgenerator med 30 linjers kode”

Podcast: Sikre systemer

De fem største sikkerhedstrusler for virksomheder lige nu

Ransomware og email-svindel er et spørgsmål om, hvornår det sker, ikke om det sker. Samtidig stiger risikoen for at blive ramt af andre trusler.

Cybersikkerhed skal være indarbejdet i virksomhedskulturen

Med et uoverskueligt IT-sikkerhedssetup og et øget trusselspres bør organisationer styrke alle medarbejderes cyberadfærd og sikkerhedskulturen.

Afprøv din beredskabsplan for cybersikkerhed

Suppler IT-beredskabsplanen med jævnlige angrebsøvelser, så alle i organisationen ved, hvem der gør hvad i hvilken rækkefølge, når uheldet er ude.

Tre gode råd til at beskytte virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift

Få tre gode bud på hvordan du kan opbevare (og organisere) virksomhedens kritiske data på en sikker måde.

Tre stærke råd til dit gode fjern- og hjemmearbejde

Få tre gode råd på hvordan du får det sikre, intelligente og nemme fjern- og hjemmearbejde sat op.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg