Annonceindlæg fra Computerworld

”Jeg har set en hacker overtage en dieselgenerator med 30 linjers kode”

Podcast: Sikre systemer

Moderne produkters navlestreng klippes ikke, når de forlader fabrikshallen.

I stedet er rullegardiner, biler, vaskemaskiner eller maskinerne på fabriksgulvet forbundet - og deres data er tilgængelige, operationelle og let forståelige for både kunder og forretningen.

Resultatet er smarte løsninger, gladere kunder og en mere effektiv produktion. Men også at mange it-afdelinger lige nu lærer traditionelle produkter og maskiner nye tricks. Noget der kan udfordre både it-sikkerheden og tålmodigheden.

Derfor sætter Computerworld sammen med Fortinet i denne sponserede podcast-episode fokus på den svære balance mellem it, forretning, sikkerhed og de klassiske OT-systemer.

I episoden fortæller de to erfarne løsningsarkitekter Henrik Meyer og Dennis Ladefoged fra Fortinet blandt andet om:

  • Hvorfor OT-teknologien er så fristende for både hackere og sabotører og hvordan simple angreb på generatorer eller kedler kan lægge produktionsanlæg ned i flere dage.
  • Hvordan du sikrer at din tilgang er resistent nok til at fungere i et ægte enterprise it-miljø og hvilke typer af angreb der rammer pt.
  • Hvordan it-afdelingen bedst, nemmest og sikrest får moderniseret produktionen – også selvom de har 30 års it-efterslæb.

Både Henrik og Dennis har begge to årtiers erfaring med at rode med og rådgive om sikkerhed og især når det kommer til IT og OT.

Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Du kan lytte til episoden lige herunder. Eller downloade den direkte til din telefon eller computer her.

 

 

Sikre systemer er sponseret indhold

Podcasten Sikre systemer er sponseret af Fortinet. Selve produktionen er lavet i samarbejde mellem Computerworld og Fortinet, men Computerworld står alene for den efterfølgende redigering.

På Sikre systemer stiller vi skarpt på udfordringerne i mødet mellem it og ot – lige der hvor digitaliseringen og den stigende compliance rammer produktionssystemerne.