Artikel top billede

Gartner i blog-krig med IBM over Microsoft-smiger

IBM negligerer Gartner-rapport, der omhandler skiftet fra Lotus Notes/Domino til Microsofts Exchange-løsning. Det minder om sladder ved et cocktail-party, lyder IBM-kritikken.

Efter analysehuset Gartner i sidste uge publicerede rapporten "Migrating Off Notes/Domino E-Mail May Make Sense in Some Circumstances", er chefen for product management hos Lotus Software-gruppen hos Big Blue, Ed Brill, havnet i det røde felt.

Gartner skriver blandt andet i rapporten, at flere Lotus Notes-kunder søger råd hos analysehuset, fordi de overvejer at udskifte deres Notes/Domino-løsning med en Exchange-løsning fra Microsoft.

Men Ed Brill affejer den otte sider Gartner-rapport på sin blog med, at den nok skal skabe røre ude i virksomhederne, men at rapporten intet har at komme med.

Faktisk hævder han, at titlen bør andres fra "Migrering fra Notes/Domino e-mail giver mening i visse tilfælde" til "Migrering fra Notes/Domino giver ikke mening i de fleste tilfælde".

"Mine venner hos Redmond (Microsofts hjemby, red.) er sikkert i gang med at åbne champagne her til morgen med tanke på den skæmmekampagne, de kan få sat i gang," skriver Ed Brill på bloggen.

"I virkeligheden er rapporten mere som sladder ved et cocktail-party," skriver Ed Brill, der ifølge eget udsagn ridser rapportens hovedpunkter op.

Han hævder, at der intet er at komme efter for Exchange-nysgerrige Lotus Notes-kunder, og vi bør derfor alle komme videre.

Gartner trækker streg i sandet

Den omstridte rapport er udarbejdet af Gartner-analytiker og -vicepræsident Tom Austin, og han nægter at se Lotus Notes-chefen Ed Brill få lov til at affærdige rapporten som ligegyldigt makværk.

sin Gartner-blog har han i flere indlæg rettet kritik mod, at Ed Brill kun citerer de dele af rapporten, der er praktiske for IBM at nævne.

Tom Austin nævner, at Ed Brill ser bort fra fakta, som er ubestridelige.

"Fra 1. juli 2009 til 30. april 2010 har 116 forskellige kunder booket et eller flere møder med Gartner-analytikere for at få rådgivning til, hvordan man migrerer fra Notes e-mail. Til sammenligning i den 10 måneders periode, har ingen Microsoft e-mail-kunder kontaktet os for rådgivning til at migrere til Notes/Domino," skriver Gartner-analytikeren på bloggen.

Han nævner samtidig, at enkelte Microsoft-kunder har overvejet at flytte til andre mail-udbydere - herunder især Google. Samtidig forsvarer han Gartner som en selvstændig analyse-enhed, der foretager objektive vurderinger.

"Vores research er baseret på stærke data og meget seriøse samtaler med professionelle folk, der har alvorlige problemer og bekymringer. Det er ikke cocktail-snak," lyder det på Gartner-bloggen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere