Artikel top billede

Opfindelse vil øge pladsen på din harddisk dramatisk

Et gennembrud inden for de magnetiske principper, som harddisk-storage bygger på, kan føre til, at fremtidens harddiske vil kunne indeholde dramatisk mere data end i dag.

Computerworld News Service: Toshiba vil i næste fremlægge detaljerne i et gennembrud inden for data storage, som virksomheden mener vil bane vejen for udviklingen af harddiske med langt højere kapacitet end den, som vi ser i dag.

Gennembruddet er sket i arbejdet med såkaldt 'big-patterned media', som er en magnetisk storage-teknologi, der bliver udviklet til fremtidige harddiske.

På nutidens harddiske bliver magnetisk materiale spredt udover overfladen, og små stykker data kan gemmes på tværs af flere hundrede små dele magnetisk materiale.

Men teknologien er ved at nå sin egen grænse.

Bryder overfladen op

Big-patterned media opbryder overfladen i utallige magnetiske smådele, som hver består af nogle få magnetiske enkeltdele.

I mikroskopet ligner delene tusindvis af små sfærer, der er placeret ved siden af hinanden.

Data bliver lagret på de magnetiske dele: Hver magnetisk enkeltdel kan indeholde en bit data.

Der er tidligere udvikletlignende prototyper, men Toshiba fortæller, at virksomhedens ingeniører nu for første gang har haft succes med at producere et forsøgsmedie, hvor de magnetiske dele er placeret i rækker.

Rækkerne og kløften imellem dem er vigtige, eftersom de fungerer som markører i forhold til den lagrede data.

Hvis overfladen består af en uorganiseret masse af magnetiske smådele, kan det vise sig umuligt at finde frem til data, men når delene er organiserede, kan man hurtigt finde informationerne.

Brugbare signaler

Toshiba fortæller desuden, at det er lykkes at opsamle brugbare signaler fra et optagehoved, der fløj henover data og stoppede ved et data track på mediet.

Der vil blive afsløret flere detaljer på onsdag under The Magnetic Recording Conference, som begyndte mandag i San Diego.

Toshibas forsøgsmedie er stadig kun på prototype-stadiet, men den bliver bygget med en densitet, der svarer til omkring 0,39 terabits per kvadratcentimeter.

Det kan sammenlignes med Toshibas højeste nuværende kapacitets-drev i dag, som er baseret på eksisterende teknologi, og som har en densitet på godt 83 gigabits per kvadratcentimeter, eller omkring en femtedel i forhold til den nye teknologi.

Toshiba forventer, at den første harddisk baseret på big-patterned media vil komme på markedet omkring 2013.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere