Artikel top billede

Gartner: Pc-markedet i bedring i Vesteuropa

Det er først og fremmest private, der hiver salget af pc'er op. De nyeste tal viser en stigning på knap 20 procent.

Computerworld News Service: Pc-salget i Vesteuropa er steget med 19,6 procent i årets andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, og det er tegn på, at markedet hurtigt er ved at komme sig igen efter krisen, vurderer analysehuset Gartner.

Gartner fortæller, at der blevet solgt 15,6 millioner enheder i kvartalet, og at forbrugermarkedet langt har overgået virksomhedssegmentet.

Fremgangen på forbrugermarkedet har først og fremmest været drevet af salget af bærbare computere og alt-i-en-pc'er.

Salget af de såkaldte mini-computere eller netbooks steg for første gang med mindre end 10 procent, men udgjorde stadig 19 procent af det bærbare pc-salg i Europa.

Apple ikke i top fem
Efterspørgslen i virksomhedssegmentet er også i bedring, men Gartner fortæller, at pc-salget stadig er forsinket på grund af de økonomiske omstændigheder og på grund af den stigende pris per enhed.

Acer solgte flest computere i kvartalet, fulgt af Hewlett-Packard, Dell, Asus og Toshiba.

Andre leverandører som Apple, Sony, Samsung og Lenovo nåede ikke op på top fem, men oplevede alligevel en stigning i salget på 30 procent i årets andet kvartal, siger Gartner.

Den mindste vækst fandt sted i Storbritannien, der dog alligevel nåede 15,1 procent sammenlignet med andet kvartal i 2009.

Frankrig oplevede en vækst på 28,9 procent, og Tyskland endte på 22,9 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

De økonomiske forhold i lande som Spanien, Portugal, Italien og Grækenland har skabt nogen usikkerhed på markedet, men det gik ikke ud over den overordnede efterspørgsel, siger Gartner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere