Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Så mange danskere faldt for PBS-svindel

En solid portion af de 20.000 danskere, der tidligere på ugen fik en phishing-mail med PBS som afsender, hoppede på limpinden.

Tidligere på ugen blev godt 20.000 danske postkasser fyldt med en henvendelse, der ved første øjekast lignede en henvendelse fra PBS.

Der var tale om en veltilrettelagt phishing-kampagne, hvor PBS blev brugt som fluepapir, og med et med det formål at lokke personlige oplysninger ud af danske bankkunder.

Nu har man gjort skaderne op, og ikke mindre en 156 danskere faldt for svindlen og har sendt kreditkortoplysninger til de it-kriminelle.

"Vi kan se på den server, der blev brugt til svindelnummeret, at 156 danskere har besvaret mailen - og derfor sandsynligvis har opgivet deres kreditkortoplysninger," siger direktør Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS til DR.

Han begrunder det høje antal med, at det var en ualmindelig velfremstillet fup-mail.

Det kan man nikke genkendende til hos PBS.

"Det ser ud til, at de har snuppet store tekstpassager fra PBS' hjemmeside. Så det ser professionelt og logisk ud," siger Søren Winge pressechef i PBS.

Han understreger samtidig, at hverken banker eller PBS beder om kreditkortoplysninger via e-mail, og at man aldrig bør svare på en mail, der spørger efter sådanne informationer.

Det er tredje gang, at PBS bliver benyttet som afsender i en phishing-kampagne, og det bliver næppe den sidste.

"Sidste år så vi, at de først forsøgte at misbruge PBS's navn, og 14 dage senere forsøgte man med Danske Bank. Så hvis de bruger samme fremgangsmåde, må vi forvente et angreb mere," siger Peter Kruse til DR.

Heller ikke PBS forventer fred.

"Vi må forvente, at PBS, banker og andre pengeinstitutter også i fremtiden vil blive misbrugt til den slags angreb af mere og mere snu it-forbrydere. Og det seneste forsøg er nok det bedste eksempel på et troværdigt et af slagsen med hensyn til sproget og opsætningen, selv om mail-adressen så lidt mærkelig ud," siger PBS' pressechef Søren Winge til Computerworld.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder

WSP Danmark A/S

IT-konsulent

Universal Robots A/S

eCommerce Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere