Her er Danmarks stærkeste it-virksomheder

Danmarks 10 største it-firmaer tæller flere kendte navne. Men også et firma, der nok er knap så kendt i den brede offentlighed, har sneget sig ind.

Landets telebosser kan prale af nogle af de absolut største it-omsætninger.

Det viser årets Top 100-analyse, hvor 330 it-virksomheder med en samlet omsætning på cirka 146 milliarder kroner indgår.

De mange virksomheder har tilsammen 68.000 ansatte, og top 10-listen over de største omsætninger tæller flere teleselskaber.
Således er TDC den ubetinget største danske it-virksomhed med en omsætning på knap 36 milliarder kroner.

Trods et fald i omsætningen fra året før, ligger IBM Danmark på andenpladsen med knap otte milliarder kroner i omsætning.

Kendte it-firmaer - og en ukendt?
Telia og Telenor er også på listen, ligesom kendte navne som KMD, YouSee og CSC.

I den brede befolkning er selskabet Actebis nok mindre kendt. Det på trods af en omsætning på 5,4 milliarder kroner.

Actebis er distributør af it-produkter til forhandlere.

Hele Top 100-analysen offentliggøres ved en stor konference tirsdag 21. september med deltagelse af blandt andre videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen.

Top 10 listen
Tallene er gengivet i millioner kroner. Forrige års omsætning står i parantes.

1.
TDC A/S *a
2009
35.939
(38.819)

2.
IBM Danmark A/S
2009
7.683
(8.806)

3.
Telenor A/S
2009
6.145
(6.384)

4.
Telia Danmark A/S
2009
5.649
(5.313)

5.
Actebis Computer A/S
2009
5.400
(4539)

6.
Atea A/S
2009
4.414
(4.485)

7.
CSC Danmark A/S
08/09
3.848
(3.642)

8.
KMD A/S
2009
3.686
(3.476)

9.
Siemens A/S
08/09
3.279
(3.153)

10.
YouSee A/S *b
2009
3.237
(2.883) 

*a: TDC's regnskabsopgørelse er ændret, hvilket gør dets omsætninger svært sammenlignelige.

*b: YouSees omsætning indgår også i TDC's omsætning.

Kilde: Computerworlds Top 100-analyse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.