Artikel top billede

Til årets Top 100 var fremtidens kunde et af fokuspunkterne. Foto: Torben Klint

Top 100: Positive toner, men nogen vil blive skuffede

Reportage: Der var positive økonomiske meldinger og fokus på fremtidens kunde ved Computerworlds Top 100-konference, men branchen er for dynamisk til, at ingen bliver skuffede, lød det blandt andet.

Samme scenarium, nye lokaler. Vanen tro var majoriteten af gæsterne ved årets top 100 konference sortklædte herrer i jakkesæt med et par enkelte afstikkere i beigefarvet og gråt.

Arrangementet, der blev holdt for 15. år i træk, fandt sted i CPH Conference, DGI Byen i centrum af København.

Her var folk fra it-branchen mødt op for at se branchens dygtigste virksomheder blive dekoreret og høre en håndfuld prominente talere fortælle om blandt andet fremtidens kunde og cloud.

Slut med krisesnak

Første taler på scenen var Deloitte-partner Kim Gerner, der kom for at præsentere branchen for de dugfriske resultater fra Vækstbarometer 2010. Og det blev et positivt indslag.

Sidste års krisesnak var afløst af stor optimisme. For eksempel havde 68 procent af virksomhederne oplevet fremgang mod 46 procent sidste år. Og for første gang i vækstbarometerets historie var den realiserede fremgang i indtjeningen højere end den forventede.

Samtidig er forventningerne fremadrettet skruet i vejret. I år forventer kun fire procent af de adspurgte ledere tilbagegang i indtjeningen.
 
"Nogen vil blive skuffede. Det er jeg ikke i tvivl om. Branchen er for dynamisk til at ingen bliver skuffede," lød det Kim Gerner.

We are the champions

Mod enden af oplægget blev videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, listet ind af døren. Hun blev kort efter præsenteret som næste taler. 

Ministeren medbragte en tale, der var generøst overstrøet med Quuen-referencer til for eksempel vindersangen "We Are the Champions". Udover at hylde Danmarks it-mestre, talte hun blandt andet om de tre nøglepunkter: Bredbåndsmålsætningen, NemId og adgangen til offentlig data.

"Nye virksomheder og nye tjenester kan opstå, når disse
tusindvis af informationer slippes løs," sagde ministeren for eksempel om de offentlige data, der omfatter alt fra trafiktæthed til tildeling af smileys. 

Hun fik også erklæret teknologien og de digitale løsningers vigtighed som en del af løsningen på Danmaks vækst- og velstandsproblemer, inden hun hastigt drog videre. 

Se også: Billeder fra Top 100 2010

Tredje gang er lykkens gang

På programmet var naturligvis også de ventede kåringer af Danmarks dygtigste it-virksomheder.

Hovedprisen som Årets Sovereign gik endeligt i år til netværks- og datacenter-virksomheden Conscia, der var nomineret for tredje år i træk.

Direktør for IDG Danmark, Søren Queitsch, der var med til at overrække prisen, var af folk blevet spurgt, hvad virksomheden egentlig laver. Det spørgsmål sendte han videre til Anders Hjortgaard, partner i Conscia:

"Godt spørgsmål. Vi HAR rigtige kunder," replicerede han med henvisning til IT Factory. Noget der vakte latteren i salen.

Blandt de andre store vindere var YouSee, som vandt supersværvægterkategorien for virksomheder med en omsætning over en milliard.

Microsoft Danmark, med den for tiden allestedsnærværende Jørgen Bardenfleth i spidsen, vandt i sværvægterkategorien.

Vækstkometen blev i år den danske afdeling af den Amerikanske telegigant AT&T.

Blødt men kontant

Fra Dong Energy kom årets CIO, Michael Moesgaard, og fortalte, hvad de forventer af deres leverandører.

Og det blev gennemgået i en venlig, men bestemt tone.

"Et helt banalt eksempel er, at hvis man kommer og siger, 'vi vil gerne være en strategisk samarbejdspartner for Dong Energy og tænke langsigtet', og jeg fortæller om vores strategi, hvor vi skal hen og åbner bøgerne, som jeg siger. Og så mærke at dagen efter kommer account manageren, som tydeligvis er bonusaflønnet på kvartalsbasis. Det hænger bare ikke sammen. og det er et problem, synes jeg," lød det blandt andet. 

Fra Statens IT kom direktør Lone Strøm op, og fortalte om deres behov som kunde, og hvad leverandører skal leve op til.

Hun nævnte blandt andet professionelt samspil, indragelse i idriftsættelse og standardiserede løsninger.

"Hvis I som leverandører kommer med noget, der skal brugertilrettes hver gang, så vil vi sige 'duer ikke, om igen'," sagde hun eksempelvis.

Sidst men ikke mindst havde Google Enterprises nordiske direktør, Jesper Ritsmer Stormholt, lagt vejen forbi for at tale om cloud. 

Et ord Michael Moesgaard tidligere på dagen havde erklæret gav ham tics, da Computerworlds Jan Horsager spurgte til det. 

Efter Google-oplægget og kåringen af årets Sovereign blev hele baduljen rundet af med champagnesmagning i receptionsområdet, inden turen for nogles vedkommende gik videre til restaurant Sticks'n'Sushi på toppen af det nye Tivoli Hotel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital