Til årets Top 100 var fremtidens kunde et af fokuspunkterne. Foto: Torben Klint

Top 100: Positive toner, men nogen vil blive skuffede

Reportage: Der var positive økonomiske meldinger og fokus på fremtidens kunde ved Computerworlds Top 100-konference, men branchen er for dynamisk til, at ingen bliver skuffede, lød det blandt andet.

Samme scenarium, nye lokaler. Vanen tro var majoriteten af gæsterne ved årets top 100 konference sortklædte herrer i jakkesæt med et par enkelte afstikkere i beigefarvet og gråt.

Arrangementet, der blev holdt for 15. år i træk, fandt sted i CPH Conference, DGI Byen i centrum af København.

Her var folk fra it-branchen mødt op for at se branchens dygtigste virksomheder blive dekoreret og høre en håndfuld prominente talere fortælle om blandt andet fremtidens kunde og cloud.

Slut med krisesnak
Første taler på scenen var Deloitte-partner Kim Gerner, der kom for at præsentere branchen for de dugfriske resultater fra Vækstbarometer 2010. Og det blev et positivt indslag.

Sidste års krisesnak var afløst af stor optimisme. For eksempel havde 68 procent af virksomhederne oplevet fremgang mod 46 procent sidste år. Og for første gang i vækstbarometerets historie var den realiserede fremgang i indtjeningen højere end den forventede.

Samtidig er forventningerne fremadrettet skruet i vejret. I år forventer kun fire procent af de adspurgte ledere tilbagegang i indtjeningen.
 
"Nogen vil blive skuffede. Det er jeg ikke i tvivl om. Branchen er for dynamisk til at ingen bliver skuffede," lød det Kim Gerner.

We are the champions
Mod enden af oplægget blev videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, listet ind af døren. Hun blev kort efter præsenteret som næste taler. 

Ministeren medbragte en tale, der var generøst overstrøet med Quuen-referencer til for eksempel vindersangen "We Are the Champions". Udover at hylde Danmarks it-mestre, talte hun blandt andet om de tre nøglepunkter: Bredbåndsmålsætningen, NemId og adgangen til offentlig data.

"Nye virksomheder og nye tjenester kan opstå, når disse
tusindvis af informationer slippes løs," sagde ministeren for eksempel om de offentlige data, der omfatter alt fra trafiktæthed til tildeling af smileys. 

Hun fik også erklæret teknologien og de digitale løsningers vigtighed som en del af løsningen på Danmaks vækst- og velstandsproblemer, inden hun hastigt drog videre. 

Se også: Billeder fra Top 100 2010


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.