Til årets Top 100 var fremtidens kunde et af fokuspunkterne. Foto: Torben Klint

Top 100: Positive toner, men nogen vil blive skuffede

Reportage: Der var positive økonomiske meldinger og fokus på fremtidens kunde ved Computerworlds Top 100-konference, men branchen er for dynamisk til, at ingen bliver skuffede, lød det blandt andet.

Samme scenarium, nye lokaler. Vanen tro var majoriteten af gæsterne ved årets top 100 konference sortklædte herrer i jakkesæt med et par enkelte afstikkere i beigefarvet og gråt.

Arrangementet, der blev holdt for 15. år i træk, fandt sted i CPH Conference, DGI Byen i centrum af København.

Her var folk fra it-branchen mødt op for at se branchens dygtigste virksomheder blive dekoreret og høre en håndfuld prominente talere fortælle om blandt andet fremtidens kunde og cloud.

Slut med krisesnak
Første taler på scenen var Deloitte-partner Kim Gerner, der kom for at præsentere branchen for de dugfriske resultater fra Vækstbarometer 2010. Og det blev et positivt indslag.

Sidste års krisesnak var afløst af stor optimisme. For eksempel havde 68 procent af virksomhederne oplevet fremgang mod 46 procent sidste år. Og for første gang i vækstbarometerets historie var den realiserede fremgang i indtjeningen højere end den forventede.

Samtidig er forventningerne fremadrettet skruet i vejret. I år forventer kun fire procent af de adspurgte ledere tilbagegang i indtjeningen.
 
"Nogen vil blive skuffede. Det er jeg ikke i tvivl om. Branchen er for dynamisk til at ingen bliver skuffede," lød det Kim Gerner.

We are the champions
Mod enden af oplægget blev videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, listet ind af døren. Hun blev kort efter præsenteret som næste taler. 

Ministeren medbragte en tale, der var generøst overstrøet med Quuen-referencer til for eksempel vindersangen "We Are the Champions". Udover at hylde Danmarks it-mestre, talte hun blandt andet om de tre nøglepunkter: Bredbåndsmålsætningen, NemId og adgangen til offentlig data.

"Nye virksomheder og nye tjenester kan opstå, når disse
tusindvis af informationer slippes løs," sagde ministeren for eksempel om de offentlige data, der omfatter alt fra trafiktæthed til tildeling af smileys. 

Hun fik også erklæret teknologien og de digitale løsningers vigtighed som en del af løsningen på Danmaks vækst- og velstandsproblemer, inden hun hastigt drog videre. 

Se også: Billeder fra Top 100 2010


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Energinet udskyder kæmpe-outsourcing til KMD med flere måneder: ""Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen"
Interview: Den store transitionen i Energinets omfattende outsourcing-aftale med KMD er udskudt i tre måneder. "Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen," siger selskabets CIO, Morten Gade Christensen. Få indblik i forløbet her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.