Charlotte Sahl-Madsen talte om bredbånd, offentlig data og NemID på årets Top 100-konference. Foto: Christian B. Jørgensen

Videnskabsministeren: It er katalysatoren til vækst

"It er en motor i arbejdsproduktiviteten," sagde en veloplagt videnskabsminister ved Top 100. Hun understregede også vigtigheden af bredbåndsmålsætningen, adgang til offentlig data og NemID.

"Senere i dag skal vi hylde Danmarks it-champions".

Sådan lød det fra den danske videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, der i år var en af talerne på Computerworlds netop overståede Top 100-konference.

Hun lagde for med en Queen-anekdote (bandet, red.), der sammenlignede datidens hovedrysten af det senere kæmpehit 'We Are The Champions' med den massive betydning, it og internet har fået for samfundet, siden man i 1975 kunne købe en Altair 8800-computer med en hukommelse på 256 bytes. 

Udover at understrege, at aktiv og nyskabende anvendelse af it er en forudsætning for, at Danmark kan beholde sin konkurrenceevne i en globaliseret verden, var der var særligt tre punkter, som ministeren lagde vægt på i sin tale; målsætningen om højhastighedsbredbånd til danskerne, bedre adgang til offentlig data og NemID.

"Højhastighedsbredbånd må være for denne branche, hvad Marshall-højttalere var for Queen. Det er nemlig dét, der sikrer, at produktet når ud til kunderne," sagde hun blandt andet.

En guldgrube af data 
Charlotte Sahl-Madsen fortalte videre om, hvordan den offentlige sektor råder over kolossale mængder af data som trafiktæthed, forskellige sygdomme geografisk, tildeling af smileys og så videre.  

"Det er intet mindre end en guldgrube af information, der kan bruges til meget mere - og af mange flere - end i dag. Vi skal altså finde en model for at give let adgang til denne guldgrube," sagde hun og understregede, at mange virksomheder og iværksættere slet ikke kender eksistensen af disse data. Derfor skal den stilles til rådighed på en praktisk måde.

"Nye virksomheder og nye tjenester kan opstå, når disse
tusindvis af informationer slippes løs," fortalte ministeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Energinet udskyder kæmpe-outsourcing til KMD med flere måneder: ""Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen"
Interview: Den store transitionen i Energinets omfattende outsourcing-aftale med KMD er udskudt i tre måneder. "Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen," siger selskabets CIO, Morten Gade Christensen. Få indblik i forløbet her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.